Home Antiejdžing EKSKLUZIVNI TRETMAN STRIJA U POLIKLINICI “PROTEKAL”

EKSKLUZIVNI TRETMAN STRIJA U POLIKLINICI “PROTEKAL”

by Estetska Hirurgija

Postoji veliki broj tretmana protiv streija poput hemijskih pilinga, mezoterapije preparatima, frakcionisanim CO2 laserom, dermapenom, PRP tretmanom, dermoabrazijom… ali ni jedan od njih ne daje potpuno zadovoljavajuće rezultate.
Ali, ako strije ne možemo ukloniti, možemo ih ublažiti do minimuma vidljivosti. U Poliklinici „Protekal” u tu svrhu koristimo kombinaciju različitih metoda u različitim fazama tretmana.

ZAŠTO SU STRIJE TAKO VELIKI PROBLEM

Strije su oduvek bile prava noćna mora svih žena, posebno mlađih. One nastaju za vreme velikih promena na telu kao što su pubertet, trudnoća ili u slučaju prekomerene gojaznosti i čestim variranjem težine. Koža ne stigne da se razvije dovoljno u odnosu na ubrzani fizički razvoj osobe i stoga uzrokuje nastanak strija. Nastanak strija je često izazvan hormonima. Tokom trudnoće, hormoni imaju ulogu razmekšavanja kolagena radi bolje rastegljivosti kože prilikom porođaja.  Neke žene imaju slabiji, a neke jači kolagen i stoga se neke susreću sa strijama, a druge ne.

Piše dr Svetlana Pejić Gerić, Klinika “Protekal

Kod adolescenata je ovaj problem podjednako prisutan.  Razlog je stvaranje hormona rasta i intezivno rastezanje kože. Konačno, svako rastezanje kože, koja je izgubila elastičnost usled dehidratacije, može dovesti do kidanja kolagenih vlakana, što je takođe preduslov za pojavu strija. Strije imaju izraženu reorganizaciju kolagena, atrofiju epitela i izmenjen kolagen zbog čega su slične ožiljcima.

KAKO IZGLEDA TRETMAN STRIJA U POLIKLINICI “PROTEKAL”

PRVI KORAK:
MEZOTERAPIJA KOLAGENAZOM

Ono što našu terapiju strija čini jedinstvenom je rad za prečišćenim enzimom- kolagenazom i ozonom. Prvi korak je mezoterapija kolagenazom. Enzim kolagenazu koristimo da omekšamo i rastvorimo deformisana kolagena vlakna koja striji daju njen tipičan izgled. Ovom metodom, uz pomoć finih iglica, otvaramo puteve za ulazak ozona koji potencira regeneraciju.

Postupak uključuje višestruke mikroinjekcije u lokaliziovanim područjima kako bi se postigli maksimalni rezultati. Ovaj tretman se ponavlja nekoliko puta dok se strija potuno ne izravna sa kožom i postane manje vidljiva.

KORAK DVA:

PRP + OZONIRANI FAKTORI RASTA

Nakon toga radimo PRP sa ozoniranim faktorima rasta čime podstičemo stvaranje novog kolagena koji zamenjuje izmenjen, nefunkcionalni kolagen. Nova medicinska procedura kao što je PRP (faktori rasta iz plazme) dovodi do eliminacije strija u visokom procentu.
PRP je procedura koja podrazumeva uzimanje periferne krvi iz vene i koncentrisanje trombocita metodom centrifugiranja. Sam postupak podrazumeva ubrizgavanje plazme bogate faktorima rasta u predeo kože sa strijama što provocira pokretanje regeneracione kaskade i proces zaceljivanja. Ozon povećava koncentraciju faktora rasta iz trombocita, zbog čega se ozonirani faktori rasta efikasniji od neozoniranih, jer prisustvo ozona dovodi do stvaranje novog kvalitetnog kolagena iznutra i novih epitelnih ćelija na površini kože.
Ozon menja veliku količinu kiseonika na mestu gde cirkulacijom ne bi bilo moguće dopremiti toliku količinu kiseonika u najpovršniji sloj kože.

TREĆI KORAK:

DERMOABRAZIJA I HEMIJSKI PILING

U zadnoj etapi pored dermoabrazije, ako je potrebno, radimo hemijski piling kako bi sa površine kože odstranili mrtve epitelne ćelije, čime se ubrzava stvaranje novog epitela koji zamenjuje onaj izmenjen i nefunkcionalan.

KONTAKT:

Sokobanjska 12, Beograd
069/266-42-52
www.protekal.rs                   E-mail: protekal@protekal.rs

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam