Home Uncategorized Dr Branka KRKLJUŠ: U ČEMU JE TAJNA 4D, 5D, 6D… LASERSKOG LIFTINGA LICA?

Dr Branka KRKLJUŠ: U ČEMU JE TAJNA 4D, 5D, 6D… LASERSKOG LIFTINGA LICA?

by Estetska Hirurgija
Dr Branka KRKLJUŠ

Mr. Sci. Medicinae – Medicinski fakultet, Beograd

M.S. Nutriciae – Kings Colege, London

Dr Branka Krkljuš, specijalista antiejdžing medicine, posle dugogodišnjeg rada u centru ,,Medrezon”, u kome je razvila i praktikovala sopstvene antiejdžing koncepte nege lica i tela, svoje iskustvo i ekspertizu stavila je u službu svetskog lanca ,,Skinfluencer”, koji je posle Dubaija i Londona otvorio svoj centar u Beogradu.
Jedna od najvećih inovacija koju je ovaj centar doneo je laserski tretman 4D neinvazivnog fejs-liftinga kojim se značajno poboljšava kompletna struktura i izgled kože za samo 60-90 minuta. O čemu je tajna ovog tretmana, pitali smo dr Krkljuš?

 

– Reč je o jedinstvenom nehirurškom fejs-liftingu koji se odvija u nekoliko faza posle kojih se dobija prirodan rezultat, bez neprijatnog i dugog oporavka. Efekti 4D tretmana su kompleksni, a faze patentirane i jedinstvene upravo za ,,Fotona” lasere kojima naš centar raspolaže. Cilj tretmana je zatezanje kože i povećanje jedrine, bez potrebe za filerima, a njegov pun efekat se postiže zahvaljujući radu po slojevima, od iznutra ka spolja

SVE FAZE TRETMANA

1D – ,,Smooth lifting”

Neobično izgleda, ali prva faza ovog tretmana je ,,glatki lifting” (,,Smooth lifting”) tokom koga laserska energija momentalno izaziva proces zatezanja kože lica oko vilice i u predelu oko usta. Rezultat toga je ublažavanje nazolabijalnih bora i karakterističnih nabora kože, kao da smo diskretno injektirali najfiniji hijaluronski filer. Upravo u tome je i prednost ovog tretmana – ne koriste se fileri već se poboljšavanje stanja kože postiže na prirodan način.

2D – Frakcioni tretman

Da bi se dopunio efekat ,,Smooth lifting” faze i popunile dublje bore, a koži vratila mladalačka struktura, sledi druga faza gde se upotrebljava frakciona tehnologija koja će dati kompletno lepšu površinu kože.

3D – ,,Piano

Treća faza je originalno nazvana ,,Piano”, pa se neki pacijenti obraduju kada to čuju jer odmah pomisle na omiljeni muzički instrument. Ali ne, izraz ,,piano” u ovom slučaju nema veze sa klavirom, osim što ga pacijenti doživljavaju poput preleta prstiju po dirkama klavira. U ovom slučaju ,,piano” znači ,,tiho” i označava tehniku brišućeg prelaska preko lica toplotnim efektom što dodatno zateže kožu i daje još veći lifting efekat.

4D ,,SupErficial

Za ,,SupErficial” fazu koristi se velika talasna dužina Erbijum lasera, koja daje momentalno lepši izgled kože, dodatno povećava njenu zategnutost. Treba napomenuti da je tretman Erbijum laserom veoma bezbedan i delotvoran .

I TO NIJE KRAJ…SLEDI 5D i 6D…

Četiri faze koje se simultano rade pored liftinga istovremeno rešavaju probleme površinskog izgleda kože i kao rezultat daju bolju zategnutost, sjaj i jedrinu kože.

Ali ni tu se ne staje. Postoji i ono što nazivamo i 5D, što označava tretman koji prethodi svim drugim i kojim se popravlja hidratacija kože kako bi bolje prihvatila lasersku energiju, što je posebno važno kod osoba koje puše ili onih koje imaju veoma dehidriranu i stariju kožu.

S obzirom na to da su hidratacija i četiri laserske faze ,,otvorile” pristup ka dubljim strukturama kože, sledi 6D faza koja u kožu doprema korisne supstance poput biopeptida, mezokoktela ili još zahtevniji PRP.

Posebnu korist od dodatnih dimenzija ovog tretmana imaće koža starijih osoba, dok su prve četiri faze – 4D dovoljno revolucionarne i jedinstvene za žene i muškarce koji već posle četrdesete žele da što duže sačuvaju svoj mladalački izgled.

ZAŠTO JE ANALIZA KOŽE NEOPHODNA PRE BILO KOG TRETMANA?

Kompjuterizovana analiza je nezaobilazni deo svakog tretmana kože jer ona daje odgovor na pitanje kakva je koža i šta joj je neophodno za negu.

“Ako ste skloni eksperimentisanju sa negom kože, pravite greške u nezi, ako ste vrlo mladi i tek postali svesni da kožu treba negovati, ,skinfluencer” kompjuterizovana analiza kože će vam precizno reći šta treba da radite i koje preparate treba da koristite.”

KONTAKT:

Dr Branka KRKLJUŠ

“SKINFLUENCER” 

Aleksandra Stambolijskog 11, Beograd
065/ 220-6271

065/ 320-6271

www.skin-fluencer.rs

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam