Home Antiejdžing Dr Vladimir Stojiljković: REGEN EXTRACELL ADYPOCITE ZA NOVE DOMETE PRP

Dr Vladimir Stojiljković: REGEN EXTRACELL ADYPOCITE ZA NOVE DOMETE PRP

by Estetska Hirurgija
Krajem prošle godine  na Kongresu pod nazivom „Biobridge Belgrade 2019”, u okviru mreže BioBridge fondacije, prvi ove vrste u Beogradu, kompanija MSF Pharm predstavila je novi kit RegenExtracell Adypocytes, vodeće švajcarske kompanije u regenerativnoj medicini. MSF Pharm je uvoznik i distributer RegenLaba, globalnog lidera u proizvodnji PRP kitova.
Predavanje o novim mogućnostima u primeni PRP u transplantaciji masti održao je dr Vladimir Stojiljković, plastični i estetski hirurg, koji je već pet godina trener za proizvode RegenLaba, i prvi je imao priliku da proba nove setove ove kompanije.

Pitali smo ga šta je to najvažnije što je regenerativna medicina dobila ovim proizvodom?

– RegenExtraCell Adipocyte, koji smo dugo čekali, u okviru istog, zatvorenog i sterilnog, sistema omogućava uzimanje masti, njeno obogaćivanje faktorima rasta iz plazme i transfer. Do sada smo ovaj postupak radili ,,pešice”, prvo uzmemo mast, pa posebno uzmemo PRP, pa se mučimo da ga transferišemo… Za nas, hirurge, ovaj set omogućava neuporedivo brži, komforniji i sigurniji rad; ceo proces se odvija u zatvorenom, sterilnom sistemu, bez kontakta sa vazduhom.

ESTETIKA: Ako znamo da masne ćelije već same po sebi sadrže matične ćelije i faktore rasta, šta za transfer masti u hirurgiji znači dodavanje još i faktora rasta iz plazme?

Osnovna funkcija PRP je da u okviru trodimenzionalnog matriksa – međućelijske tečnosti – luči faktore rasta. Kada sam ja studirao, znali smo za svega pet, šest faktora rasta. Danas, mislim da ne prođe dan da se ne utvrdi neka nova funkcija poznatih faktora rasta, ili da se ne pronađe neki novi.

Poznati faktori rasta koje masovno koristimo u regenerativnoj medicini imaju brojne funkcije, ali bih nabrojao tri osnovne: da stimulišu stvaranje novog kolagena, novih krvnih sudova i novih masnih ćelija.

A jedan od njih PDGF, odnosno ,,platelet derived growth factor” ili faktor rasta poreklom iz trombocita, stimulator je replikacije matičnih ćelija. Da kažemo razumljivim jezikom, na mestima gde ubrizgate PRP, taj faktor rasta ,,doziva” matične ćelije iz okoline.

A uz pomoć novog RegenLabovog seta, u jednom špricu, jednom injekcijom, dajete istovremeno faktore rasta i masno tkivo koje u sebi sadrži matične ćelije. Ovaj snažan koktel regeneracije stiže u tkivo pacijenta.

ŠTA JE REGEN EXTRACELL ADYPOCITE KIT?

RegenKit Extracell Adipocytes kreiran je za prikupljanje, ispiranje i kombinaciju vlastitog masnog tkiva pacijenta sa plazmom obogaćenom trombocitima. Studije (in vivo) pokazale su da se kod transfera masti, kombinovane sa PRP, smanjuje mogućnost resorpcije (gubljenja) masti posle transfera, preživljavanje ćelija je poboljšano, povećano je stvaranje novih ćelija, uz olakšano ubrizgavanje.

Uvoznik i distributer RegenLaba, globalnog lidera u proizvodnji PRP kitova je kompanija MSF Pharm iz Beograda.
Obezbeđene su edukacije za doktore medicine i stomatologije
Prijava i više informacija o edukacijama: 064 6482120, Nađa Jevtić.

Za koje potrebe najčešće koristite ovako dobijenu mast obogaćenu faktorima rasta iz plazme?

-Za sve male transfere: lice, genitalnu regiju, podebljanje polnih organa muškaraca, male deformitete dojke… Radim sa dosta dermatologa, pa kada oni iscrpe svoje manje invazivne procedure, tamo gde treba zadebljati ili regenerisati kožu, radimo transfere masti sa faktorima rasta. Recimo kod ožiljaka i akni.

Kod regenerativne snage masti, mi raspolažemo vlastitim potkožnim masnim tkivom koje ne stari, samo varira u volumenu sa promenama telesne težine. Transferom, mast vraćamo tamo gde pripada, mešamo je sa PRP, da bismo delovali ne na instant nadoknadu volumena, nego na jedan proces stvaranja novog tkiva: kolagena, krvnih sudova, masti, a, pored toga, regenerišemo i kožu dubinski.

Prostim dodavanjem volumena, svedoci smo da mogu da se dobiju neestetski rezultati – previše materijala i pre-površno stavljeno, formula je za neuspeh. Zato što lečimo posledice, a ne uzrok.

U čemu se regeneracija tkiva na ovaj način razlikuje u odnosu na druge metode podmlađivanja izgleda?

DR STOJILJKOVIĆ: Kada kažemo regeneracija, već smo naveli osnovnu razliku u odnosu na sve ostale metode podmlađivanja. Hijaluronski fileri ili botoks su metode kojima nešto privremeno nadoknađujemo ili maskiramo. Filerima nadoknađujemo volumen, botkos blokira mišiće da spreči bore – ni u jednom slučaju nema stvaranja novog tkiva.

Transfer masti i PRP jeste metoda regeneracije – stvaranja novog tkiva.

ESTETIKA: Koliko će ova metoda doprineti da se prevaziđe osnovna nesavršenost presađivanja masnog tkiva gubljenje dela presađene masti, i postignu predvidiviji rezultati?

DR STOJILJKOVIĆ: Podatak iz 2013.godine kaže da 85 odsto plastičnih hirurga u svetu smatra da je u transferu masti budućnost. Drugi podatak govori o tome da iste te godine samo 10 odsto njih radi procedure transfera masti. Ja sam prilično siguran da se ti procenti nisu značajno promenili do danas. Zašto? Upravo zbog nepoverenja u proceduru. Dodao bih još, mada će možda zvučati ružno, da nismo spremni da investiramo u sebe. Najlakše je okriviti proceduru kao nepredvidivu. Hajde da krenemo od sebe. Možda ja negde grešim i ne radim proceduru dobro.

Ja sam te dileme odavno rešio. Verujem nauci i trudim se da pratim sve novosti.

Ovaj novi RegenKit Extracell Adipocytes set je proveren na, mislim, dvadesetak univerziteta. To je formula koja dokazano deluje. Vi u špricu dobijete adekvatan odnos živih masnih ćelija, dobijenih veoma elegantnim načinom, uz pomoć kanile koja obezbeđuje očuvanje što više živih ćelija. Ova mast je pomešana sa PRP (plazmom obogaćenom trombocitima, odnosno faktorima rasta), u adekvatnom odnosu. Set je kreiran tako da celu proceduru transfera možete da uradite u udobnosti svoje ordinacije: nisu vam potrebni sterilizator, kanile, sve što vam treba je u setu. Sterilno.

UVOZNIK I DISTRIBUTER:

MSF PHARM

Orlovića Pavla 4, Beograd
www.msfpharm.com
Tel: 011 383 65 89

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam