Home Antiejdžing Dr Željka Cabunac: LIP LIFT ZA KOMPLETNO PODMLAĐIVANJE USANA

Dr Željka Cabunac: LIP LIFT ZA KOMPLETNO PODMLAĐIVANJE USANA

by Estetska Hirurgija

 

 

Poput face-lifta koji podmlađuje lice, lip lift podmlađuje i ulepšava zonu usana, sagledavajući sve aspekte starenja donje trećine lica.

Dr Željka Cabunac, pionir upotrebe hijaluronskih filera kod nas, edukator i član Restylane Lipp internacionalnog tima za  unapređenje tehnologije hijalurona za usta, u okviru lip lift tretmana objedinjuje svoje bogato iskustvo tretiranja usana i kože hijaluronom.

Da li su vaše usne tanke? Bezbojne? Loše definisane? Ostarele?

Velika većina osoba koje dođu u moju ordinaciju nezadovoljne izgledom svojih usana, traže povećanje usana, verujući da će veće usne, automatski delovati lepše, pa i mlađe.

Ponekad i jeste tako: najčešće kod mlađih devojaka koje imaju lepe usne kojima nedostaje tek malo volumena.

U većini slučajeva, jednostavno povećanje usana neće dati željeni rezultat, a na starom i izboranom licu može, čak, delovati kontraproduktivno, naglašavajući druge znakove starenja na licu.

S druge strane, kod osoba koje su podmladile svoje lice nekom od hirurških tehnika, recimo fejs liftom, ostarele usne će “štrčati” i prosto pozivati na treman: one se blagim povećanjim i podmlađivanjem kože u regiji usana, dovode u sklad sa lepšim, podmlađenim licem.

Korekcija asimetričnih usana

Gotovo niko nema savršeno simetrične usne, ali nekada asimetrija može biti takva da postane pravi estetski, pa i psihološki problem. Hijaluronom je moguće, naravno zavisno od stepena asimetrije, učiniti usne simetričnijim. Jedan kratak tretman od dvadesetak minuta može učiniti ogromnu razliku na vašem licu.

KOREKCIJA ASIMETRIČNIH USANA

Podmlađivanje: usne i koža oko njih

Opcije podmlađivanja usana su brojne i variraju od pacijenta do pacijenta. Veoma je važno iskustvo, da se sagledaju pravi problemi, kako bi podmlađivanje usana bilo efektno.

Kada je reč o lepoti usta, usne igraju glavnu ulogu, ali je koža oko njih, i građa vilice i brade, podjednako važan momenat. Ako se posvetimo samo usnama, postići ćemo neki rezultat. Ako se posvetimo celoj regiji i saniramo ostale nedostatke u ovoj zoni lica, rezultat će biti savršen.

PRE I POSLE TRETMANA PODMLAĐIVANJA USANA I REGIJE OKO NJIH

Šta još sagledavamo i korigujemo u regiji usana?

– Nazolabijalne brazde, duboke bore koje se spuštaju od nosa ka ustima i daju grub izgled licu.

– Bore i borice koje uokviruju same usne, i kožu oko njih.

– Krajeve usana, koji vremenom počinju da se spuštaju naniže i daju tužan izraz licu.

– Izgled usana – usne moraju imati i ovu treću dimenziju, ispupčenost.

– Oblik brade – previše uvučena brada može poništiti svaki rezultat koji dobijemo sa usnama.

– Linija vilice koja se starenjem narušava, a delovi kože sa obraza spuštaju se ispod linije brade.

POVEĆANJE USANA U DVE FAZE

PRE TRETMANA

POSLE PRVOG TRETMANA

POSLE DRUGOG TRETMANA

Premda je najjednostavnije i za klijenta najugodnije da obavi redefinisanje usana u jednoj poseti, ponekad je, upravo zbog njega, bolje uraditi tretman iz dva puta. Posle prvog doterivanja usana i regije oko njih, sagledavanjem postignutih rezultata, lako možemo odlučiti da li je potrebna korekcija sa još malo hijalurona. Na ovaj način izbegavamo preterivanja, obezbeđujemo prirodan izgled, i postižemo efekat koji klijent želi.

 

 

Dr Željka Cabunac

Spec. ortodoncije i antiejdžinga

 Ordinacija “Estetika  Cabunac”

060 334 88 20

www.cabunac.com

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam