Home Antiejdžing ZNACI KOJI UKAZUJU DA TREBA DA PROMENITE DOKTORA (PRVI DEO)

ZNACI KOJI UKAZUJU DA TREBA DA PROMENITE DOKTORA (PRVI DEO)

by Estetska Hirurgija

LOJALNOST DA,  ALI NE PO SVAKU CENU!

Ako ste neko vreme verni istom doktoru, ali počinjete da osećate da su stvari počele da se menjaju (na gore), poslušajte taj instinkt. To može da znači da sa njim treba da obavite težak i ne baš prijatan  razgovor ili da, jednostavno, potražite drugog stručnjaka.

Ovo su neki od znakova koji ukazuju da se između vas i vašeg doktora dešava nešto što nije dobro i da neke stvari moraju da se menjaju.

OSEĆATE SE LOŠE  ZBOG NJEGOVOG ODNOSA PREMA PROBLEMIMA KOJE  IMATE

Kada zakažete estetski pregled, obično se radi o problemu koji vas muči – bilo da su u pitanju bore na čelu ili višegodišnje pege. Uloga vašeg doktora je da proceni problem i ponudi najbolje rešenje, a ne da vas dovodi u nelagodnost zbog, recimo,  vaše nekadašnje zavisnosti od solarijuma ili da komentariše koliko ste ostarili od poslednje posete.
Takođe, neki pacijenti žele da doktor u potpunosti analizira njihovo lice i navede sve probleme i načine na koje bi ih rešio,  ali  za  druge  pacijente  to  može  stvoriti  nesigurnost koju ranije nisu osećali..
Ako vaš doktor uvek predlaže da koriguje nešto što vam ne smeta ili što čak volite, slobodno mu recite da biste želeli da se fokusira samo na problem zbog koga ste došli. Ako to ne mogu da ispoštuju, idite dalje.

NE UZIMA ZA OZBILJNO  VAŠ STRAH ILI ANKSIOZNOST

Potrebno je samo jedno traumatično ili bolno iskustvo da bi se stvorio strah koji traje ceo život i kojim je teško upravljati.  Ako ste svom doktoru rekli da se borite sa strahom i anksioznošću zbog igala, anestezije ili čak samog sedenja u lekarskoj stolici, a oni ne nude načine da se osećate opuštenije, vreme je da pronađete nekoga sa više razumevanja.

STALNO  POKUŠAVA  DA VAM PRODA NOVU PROCEDURU ILI PROIZVOD

Na  kraju  krajeva,  estetska  medicina  je  posao  koji  podrazumeva  i  to  da  doktori  nastoje  da  povrate  novac  koji  je potrošen na nove uređaje za oblikovanje tela i negu kože. To  je  razumljivo,  ali  njihove  poslovne  potrebe  nikada  ne bi trebalo da budu na štetu  vašeg budžeta i dotadašnjeg  nivoa usluga. Naravno da će doktor želeti da vas informiše o najnovijim ponudama, ali postoji razlika između informisanja i agresivne ponude koju je teško odbiti.

MORATE DA DOLAZITE VIŠE PUTA KAKO BI POPRAVIO REZULTAT  TRETMANA

Jedna dodatna procedura (dopuna) je sasvim u redu, čak je i za očekivati, posebno kod injekcionih tretmana gde važi princip – bolje manje nego previše  (jer se manje lako može dopuniti, a previše je teško odstraniti).  Ali ako se to ne svede na jedan, već na dva, tri ili više dolazaka,  to  može  biti  prilično  jasan  pokazatelj  da  vam  treba novi doktor. Posebno ako ste bili njegov redovan pacijent, jer bi u tom slučaju sigurno morao da zna kako će injekcioni tretman delovati u vašem slučaju, bez potrebe da dolazite još nekoliko puta kako biste postigli ono što želite.

KAŽE VAM DA ĆE POSLE TRETMANA FILERIMA ILI BOTOKSOM TREBATI MALA DOPUNA ZA NEKOLIKO  NEDELJA – A ONDA VAM TO NAPLATI

Čak i najiskusniji doktor ne može uvek tačno predvideti kakvi će biti rezultati filera kada se on rasporedi na mesto gde je ubačen –  može da se desi da jedna obrva bude podignutija od  druge  ili  da  linija  usne  ne  budu  podjednako  defiisana.  Zbog toga doktori gotovo uvek kažu pacijentima da se mogu vratiti za dve do tri nedelje na korekciju jer su svesni da je zadovoljan pacijent njihova najbolja reklama. Ali ako vam za svako malo podešavanje koje vam treba ispostave  još novi račun, možda bi bilo pametno da raskinete.

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam