Home Antiejdžing Dr Dejan Milutinović: Remodelovanje lica filerima za 10 godina mlađi izgled

Dr Dejan Milutinović: Remodelovanje lica filerima za 10 godina mlađi izgled

by Estetska Hirurgija

Fileri su odavno prevazišli svoju prvobitnu namenu – da popune bore. Danas se njima mogu postići i mnogi drugi, veoma efektni rezultati: od kompletnog podmlađivanja lica i nehirurškog liftinga, do remodelovanja lica i tela.

Šta je sve moguće uraditi, na najlepši način govore primeri iz prakse  dr Dejana Milutinovića, spec. plastične i estetske hirurgije, urađeni u Ordinaciji „Ramita“.

Hijaluronska kiselina u telu se zbog delovanja enzima brzo razgrađuje – u roku od 72 sata. Da bi hijaluronska kiselina dobijena tehnološkim putem u vidu hijaluronskih filera opstala što duže u telu, neophodno je njeno umrežavanje određenim supstancama. Što su lanci hijaluronske kiseline više umreženi, utoliko se ona teže razlaže, ali takođe postaje tvrđa, što je za filer mekih tkiva manje poželjna osobina.

Najpoželjniji je onaj filer koji ima najmanje supstanci koji se koriste za njegovo modifikovanje – drugim rečima filer sa najčistijom hijaluronskom kiselinom, velike mekoće i viskoznosti koje obezbeđuju prirodne rezultate kada se aplikuje u tkivo.

Kod pacijentkinje u šestoj deceniji života urađeno je:

– ublažavanje podočnjaka;

– oblikovanje brade;

– ispravljanje linije kože donje vilice:

– naglašavanje jagodica;

– ublažavanje nazolabijalnih i marionetskih bora;

– povratak volumena u srednjoj zoni lica (obrazi);

– povećanje i osvežavanje usana.

ŠTA JE VAŽNO ZA ODLIČAN REZULTAT

Osim izuzetne čistoće i kvaliteta hijaluronske kiseline u filerima, što omogućava lakše modeliranje tkiva na mestima gde je ubrizgana, a time i prirodnije rezultate, veoma važno za uspeh tretmana je da doktor dobro poznaje anatomiju lica, strukturu kože, i da za svako pojedinačno lice nađe najbolji način za primenu filera u cilju osveženja lica, podmlađivanja ili reoblikovanja.

Dva primera podmlađivanja i korekcije ovala celog lica

Uz filere različitih gustina i različite tehnike primene, danas možemo, ne samo da osvežimo kožu lica i popunimo bore, nego i da u potpunosti reoblikujemo konture lica, i preokrenemo uticaj opuštanja tkiva bez skalpela.

Naravno, veoma je važno da se doktor i pacijent prethodno što bolje razumeju, da doktor u potpunosti razume želje pacijenta, a pacijent mogućnosti i domete korekcije lica filerima. Samo o tom slučaju rezultat će biti takav da će njime biti zadovoljan i doktor i pacijent.

Kod muškarca u srednjim godinama, čije je lice zbog dugog boravka na otvorenom poprimilo duboke bore i izgubilo volumen, podmlađivanje je urađeno:

– ublažavanjem podočnjaka;

– popunjavanjem regije obraza;

– popunjavanjem nazolabijalnih bora;

– ublažavanjem vertikalnih bora pored usta do brade  (marionetske bore).

KONTAKT:

DR DEJAN MILUTINOVIĆ

Spec. plastične i estetske hirurgije

 Ordinacija “Ramita Estetik”

Budimska 2, Beograd

+381 11 3391 258+381 63/ 584 847

www.estetikramita.rs

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam