Home Antiejdžing Dr JELENA JEVTIĆ AKIF, Klinika “MEDIBELLA AESTHETIC” O PODMLAĐIVANJU VAGINALNE REGIJE

Dr JELENA JEVTIĆ AKIF, Klinika “MEDIBELLA AESTHETIC” O PODMLAĐIVANJU VAGINALNE REGIJE

ESTETSKA MEDICINA I ANTI-AGING

by Rade Gru

Iako to više nije tabu tema, o podmlađivanju vaginalne regije i efektima koje taj tretman donosi još uvek se među ženama šapuće. Međutim, taj šapat postaje svE glasniji, što su ubedljiviji dokazi o pozitivnim učincima ovog tretmana
Klinika “MEDIBELLA” (ex “Skinfluencer”) je jedna od retkih koja se maksimalno posvetila tretmanima koji rešavaju vaginalne probleme i neguju vaginalnu regiju na neinvazivan i bezbolan način, čime se postižu veoma dobri rezultati u kratkom vremenskom periodu.

Spec. dr Jelena Jevtić Akif je akušer-ginekolog sa preko 20 godina iskustva. Dodatno polje ekspertize je bavljenje anti-aging, regenerativnom i estetskom ginekologijom. Zamolili smo da bliže objasni šta sve podrazumeva vaginalna rejuvenacija i kakve benefite žene mogu da očekuju.

Tretman podmlađivanja vaginalne regije otklanja tegobe i povećava seksualno zadovoljstvo

Proces starenja ne zaobilazi ni intimnu regiju i može dovesti do različitih promena u telu. Takođe, gubitak estrogena tokom menopauze može dodatno uzrokovati niz tegoba, uključujući probleme sa mokrenjem i nelagodnosti tokom intimnih trenutaka. Suvoća i gubitak elastičnosti vaginalnih tkiva mogu prouzrokovati svrab i bolne odnose.
Na sreću, postoji rešenje. Rejuvenacija intimne regije čine tretmani koji koristi napredne tehnologije kako bi pomogli u revitalizaciji i pomlađivanju vaginalne regije. Ovi tretmani podstiču ćelijsku regeneraciju, povećavaju  proizvodnju novih kao i zatezanje postojećih kolagenih vlakana. Podstiče se proizvodnja elastičnih vlakana kao i novih krvnih sudova, čime se smanjuje suvoća, povećava elastičnost i poboljšava seksualno zadovoljstvo.

LASERSKO ZATEZANJE VAGINE

Laserski tretman za vraćanje čvrstoće vagine i povećanje seksualnog zadovoljstva je neinvazivan tretman kojim se uspešno tretira opuštenost vagine i povećava seksualno zadovoljstvo. Koristi se u slučajevima gubitka čvrstoće vagine, odnosno opuštanja vaginalnog tkiva i gubitka njegove elastičnosti. Ova pojava proističe iz prirodnih procesa starenja, ali se javlja i kao posledica porođaja, hormonskih
promena ili drugih faktora koji utiču na strukturu i tonus vaginalnih mišića.
Najčešći simptomi navedenog su smanjenje seksualnog zadovoljstva, problemi s urinarnom inkontinencijom i povećana nelagodnost tokom seksualnih odnosa.

PREDNOSTI LASERSKOGTRETMANA

U Klinici “Medibella Aesthetic” ovaj problem rešavamo laserskim zatezanjem vagine, odnosno rejuvenacijom vagine. Ovo je tretman koji je poslednjih godina postao izuzetno popularan, posebno među ženama koje su ušle u menopauzu, jer efikasno rešava probleme gubitka tonusa vaginalnih tkiva, pa čak u mnogim slučajevima eliminiše potrebu za hirurškim intervencijama. Ovaj terapeutski
pristup koristi lasersku kako bi postigao smanjenje obima vagine i zatezanje opuštenih vaginalnih zidova.

Laser koji koristimo je Fotona SP Dynamis PRO laser. To je neinvazivan tretman tako da ne izaziva nelagodnosti niti bolove. Tokom tretmana laserskim uređajem tretiramo površinu vagine i vulve blagom toplotnom energijom. Rezultat ovog tretmana je formiranje novog i blago zatezanje postojećeg kolagena.

KAKVI SU REZULTATI POSTIŽU?

Kao rezultat, dolazi do sužavanja vaginalnog kanala i zatezanja vaginalnih zidova. Lasersko zatezanje vagine ima i pozitivan uticaj na seksualno zadovoljstvo jer se pospešuje senzibilitet vaginalne regije.
Tretmani se preporučuju odraslim ženama svih uzrasta. Nisu potrebne posebne pripreme pre procedure i nakon tretmana možete odmah nastaviti sa svojim normalnim svakodnevnim aktivnostima. Preporučuje se da izbegavate seksualne odnose u periodu od jedne do dve nedelje nakon tretmana.
Retko se javljaju neke nuspojave nakon ovog tretmana, a moguće je da se javi blago crvenilo koje se brzo povlači. Pored toga, moguće je da se javi povećan vaginalni sekret što se smatra normalnim.

Kada se lasersko zatezanje vagine radi prvi put, potrebna su tri tretmana u nizu, sa razmakom od četiri nedelje. Kada se obavi prva serija tretmana, potrebno je održavanje kada se obavlja jednim tretmanom na 12-18 meseci.

TRETMAN URINARNE STRES INKONTINENCIJE

Urinarna stres inkontinencija (USI) je medicinski termin za stanje u kojem dolazi do nenamernog ispuštanja urina tokom aktivnosti koje izazivaju pritisak na bešiku. Te aktivnosti podrazumevaju kašljanje, kijanje, podizanje tereta, trčanje ili druge aktivnosti koje povećavaju abdominalni pritisak. Do pojave USI dolazi zbog nedovoljne podrške mišića karličnog dna i potpornog vezivnog tkiva, što uzrokuje
da mokraćna cev (uretra) i vrat bešike izgube sposobnost potpunog zatvaranja u odnosu na prednji zid vagine.

KAKO IZGLEDA LASERSKI TRETMAN I KAKVE REZULTATE DAJE?

Laserski tretman je inovativno rešenje koje koristi naprednu tehnologiju Fotona SP Dynamis PRO lasera za lečenje simptoma stres, hitne ili mešovite urinarne inkontinencije. Tretman funkcioniše tako što laserski zraci izazivaju kontrolisano zagrevanje tretiranog tkiva. Ovaj termalni efekat uzrokuje stimulaciju formiranja novih krvnih sudova, aktivnosti fibroblasta i formiranje novog kolena. Tretirano tkivo postaje jače što pruža bolju podršku mokraćnoj bešici. Ojačana je podrška pelvičnim organima, efikasno se zaustavlja ili minimizira nekontrolisano ispuštanje urina tokom fizičkih aktivnosti.
Tretman pokazuje najbolje rezultate ako imate blagu i umerenu stres inkontinenciju, a kod teške stres i mešovite inkontinencije olakšava tegobe.
Tretman laserom za urinarnu stres inkontinenciju je minimalno invazivan postupak, tako da ne izaziva nelagodnosti i bolove. Trajanje tretmana je oko 30 minuta, nakon čega slobodno možete da se vratite svakodnevnim aktivnostima.
Kod većine slučajeva, tri sesije sa razmakom od mesec dana su dovoljne da se postignu primetni rezultati. Rezultati ostaju stabilni do 18 meseci nakon tretmana.
Nakon toga, efekat tretmana počinje polako da slabi.  Preporučuje se godišnji tretman održavanja nakon početnog niza sesija kako bi se postigli trajni optimalni rezultati.

OSTALI TRETMANI U “MEDIBELLA AESTHETIC”:
– Fotona 4D – bore, zatezanje, podmlađi vanje,
ujednačavanje tena u svim dimenzijama.
– Oblikovanje butina, struka.
– Rešenje problema hrkanja – NightLase.
-Aktivne akne.
– Otklanjanje dobroćudnih kožnih izraštaja.
– Koagulacija sluzokožnog tkiva.
– Frakcioni tretmani.
– Obnavljanje kože.
– Pigmentne lezije.
– Trajna epilacija dlaka.
– Onihomikoza – gljivice na noktima.
– Bradavice.
– Ožiljci.
– Tretman kapilara.
– Gubitak kose.

KONTAKT

infobdg@medibella.rs
www.medibella.rs

065/ 220-6271; 065/ 320-6271

ADRESA

Beograd, Aleksandra Stambolijskog 11

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam