Home Estetska Hirurgija REOBLIKOVANJE ZADNJICE – IMPLANTATI ILI MAST?

REOBLIKOVANJE ZADNJICE – IMPLANTATI ILI MAST?

by Estetska Hirurgija

Da li transfer masti u predeo zadnjice (liposkulptura) i glutealni implantat daju isti rezultat? Apsolutno ne! Za svaku operaciju postoje specifične indikacije i to pacijentkinje moraju znati kako se ne bi razočarale ako se podvrgnu pogrešnoj tehnici. Dr Raul Gonzales iz Brazila je najpoznatiji svetski plastični hirurg za reoblikovanje zadnjice, a ovo su njegovi saveti ženama koje se dvoume da li da se odluče za transfer masti ili implantate.

Dr Raul Gonzalez je svetski autoritet po pitanju preoblikovanje zadnjice, prvi rad na ovu temu objavio je davne 1985. godine. Napisao je prvu knjigu o glutealnoj hirurgiji „Preoblikovanje zadnjice“ koja je prevedena na najveće svetske jezike. Dr Gonzales je od tada redovni učesnik najvećih kongresa estetske hirurgije širom sveta. Vanredni je profesor univerziteta u Sao Paulu.

IZBOR TRETMANA ZAVISI OD TOGA KAKVU ZADNJICE ŽELITE DA IMATE
Ako želite zaobljeniju zadnjicu, trebalo bi da se opredelite za implantate. Ako želite samo zaobljenije bokove, s blagom projekcijom zadnjice, verovatno je liposkulptura dobar izbor. Ali ukoliko želite da od ravne i neprivlačne zadnjice napravite zaobljenu, najbolja opcija biće glutealni implantat.
Opšti savet je da svako povećanje od 1 – 1,5 cm obima stražnjice zahteva postavljanje glutealnog implantata.
ZA MRŠAVE PACIJENTE IMPLANTATI SU NAJČEŠĆE JEDINO REŠENJE?
Veoma mršave pacijentkinje koje žele da preoblikuju ili povećaju zadnjicu često imaju samo jedan izbor – postavljanje implantata.
Prednost implantata je i te što su oni dugotrajniji i otporniji od onih koji su, recimo, postavljaju u grudi, tako da mogu da traju duže, bez promene oblika.

Reoblikovanje zadnjice implantatima. Rad dr Raula Gonzalesa

OBE TEHNIKE MOGU DA DAJU
PRIRODNE REZULTATE
Mnoge osobe iz sveta šou biznisa imaju glutealne implantate, ali kažu da su radile liposkulpturu. Mnoge udate žene koje imaju glutealne implantate čak i ne saopštavaju muževima da su se podvrgle operaciji, a oni to nikada i ne moraju da saznaju, jer se ožiljak ne vidi, a implantat nije prepoznatljiv na dodir. Kada ožiljak potpuno zaceli, rez gotovo da se i ne vidi.
NISTE ZADOVOLJNI SVOJIM  IZGLEDOM POSLE TRETMANA
Često jednostavnom liposukcijom možete da ostvarite dobar rezultat, odnosno da otkrijete lepu zadnjicu sakrivenu ispod masnih naslaga. Naravno, ako iskoristite mogućnost da oblikujete struk i uklonite višak sala sa zadnjice, konture tela će delovati još lepše.
OPORAVAK POSLE TRANSFERA MASTI – LIPOSKULPTURE JE BRŽI
Postavljanje implantata je ozbiljnija operacija. Zato je postoperativni tok nešto bolniji, a pacijentkinja bi trebalo da bude na bolovanju najmanje nedelju dana, jer je toliko potrebno da se organizam navikne na implantat. Nakon 15 dana pacijentkinja može da vozi kola i da se vrati svojim uobičajenim aktivnostima. Nakon 4-5 dana odmora kod kuće
pacijentkinja može da se vrati na posao. Ipak, pacijentkinje koje su se podvrgle liposkulpturi trebalo bi da oko dva do tri meseca izbegavaju sunčanje, za razliku od pacijentkinja koje su se podvrgle ugradnji glutealnog implantata koje mogu da se sunčaju već posle 20 dana nakon operacije.
KOMPLIKACIJE SU RETKE,  ALI MOGUĆE
Naravno, kada pacijentkinja odluči da se podvrgne plastičnoj hirurgiji, mora uvek da ima na umu da su kod svake hirurške intervencije moguće komplikacije, ali u ovom slučaju statistika pokazuje da obe procedure imaju neznatan broj komplikacija. Stoga, kada se odlučujete za jednu od
ove dve procedure, nemojte da mislite o komplikacijama, već o tome koja je od njih pogodna za vas.

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam