Home Estetska Hirurgija Dr STANOJLOVIĆ: MINI LIPOSUKCIJE BRADE, PODBRATKA, LEĐA, KOLENA

Dr STANOJLOVIĆ: MINI LIPOSUKCIJE BRADE, PODBRATKA, LEĐA, KOLENA

by Estetska Hirurgija
Mini-liposukcije nastale su kao odgovor na sve izraženiju želju pacijenata da uklone masne naslage sa pojedinih, često, veoma ograničenih regija na licu i telu: brade i podbratka, nadlaktice, središnjeg dela leđa, kolena, unutrašnje strane butina… Osim toga, one su bile idealno rešenje za one pacijente koji su želeli da proceduru urade u lokalnoj anesteziji i da se istog dana, ili najkasnije sutradan, mogu vratiti svakodnevnim obavezama.

 

Piše: dr Željko STANOJLOVIĆ, spec. plastične i estetske hirurgije
MINI LIPOSUKCIJAMA SE NAJČEĆE TRETiRAJU SLEDEĆE REGIJE:
Brada i podbradak, posebno problem tzv. duple brade  („double chin deformity”) koji neko može imati bez obzira na telesnu težinu.
Ovom procedurom može se popraviti profil i kompletan izgled lica.
– Masne nakupine ispod grudnjaka na leđima („bra rolls”) koje se mogu javiti i kod osoba sa normalnom telesnom težinom.  Njihovim uklanjanjem dobija se bolji izgled leđa.
-Nadlaktice su mesta na kojima mast „voli” da se skuplja i da povuče kompletnu kožu nadole kada se ruke podignu u horizontalni položaj. Ovi depoi neželjene masti se ne smanjuju uprkos dijetama i vežbanju, tako da je liposukcija jedino rešenje. Tom prilikom se, osim uklanjanja masti, može postići i delimična retrakcija (zatezanje) viška kože koji će se pojaviti nakon odstranjivanja masti. Stepen zatezanja zavisi od stanja kože i starosti pacijenta, a u slučajevima kada do retrakcije ne dođe, koriste se druge metode, najčešće hirurško odstranjivanje viška kože.
– Kolena, posebno deo iznad i oko njih, mesta su na kojima  se sa starenjem akumulira mast, što može biti frustrirajuće, posebno za ženske osobe.
Liposukcijom samo ove regije  može se postići zategnutiji i oblikovaniji izgled kolena, čak i kod veoma starih osoba.
– Muške grudi su takođe sklone deponovanju viška masti zbog čega poprimaju neželjen oblik, više sličan ženskim nego muškim grudima.
Mini liposukcija je efikasna za smanjenje muških grudi, bilo kao glavna ili dopunska procedura hirurškom smanjenju (ginekomastija).
LOKALNA ANESTEZIJA I BRZ OPORAVAK

Kratko vreme oporavka je jedan od razloga zbog koga pacijenti izuzetno vole ovu proceduru. Budući da se radi u lokalnoj anesteziji i da su u pitanju male regije, i uz pomoć savremene tehnologije, oporavak posle procedure je mnogo  lakši i kraći. Većina pacijenata posle procedure istog dana  odlazi kući, a već sledećeg može da se vrati na posao i da obavlja uobičajene aktivnosti. Upravo to je ono što savetujemo našim pacijentima, jer je to način da se uspostavi normalna cirkulacija u cilju bržeg i lakšeg oporavka.

KO JE DOBAR KANDIDAT?

Idealni kandidati za ovu proceduru su osobe sa stabilnom telesnom težinom, bez ozbiljnih zdravstvenih problema,  koje imaju male lokalizovane nakupine masti, kojih se ne mogu osloboditi dijetama ili fizičkom aktivnošću.
Kandidati za mini-liposukciju su osobe koje su u dobroj fizičkoj kondiciji i, iznad svega, koje imaju realna očekivanja od ove procedure.
Iako je veoma komforna procedura, mini-liposukcija se ne preporučuje osobama mlađim od 18 godina, kao ni osobama se čestim i velikim varijacijama u telesnoj težini.

KONTAKT:

SPECIJALISTIČKA ORDINACIJA ZA ESTETSKU I PLASTIČNU HIRURGIJU

“STANOJLOVIĆ 

Kosovska 15a, Kruševac
065/ 340 3797; 065/ 350 21 70

037/ 350 21 70

www.stanojlović.rs

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam