Home Estetska Hirurgija Prof. dr Milan Filipović, plastični hirurg: UŠI ZA RADOST, NOS ZA PONOS

Prof. dr Milan Filipović, plastični hirurg: UŠI ZA RADOST, NOS ZA PONOS

by Estetska Hirurgija

Volim da uhvatim taj prvi pomalo skriven osmeh na licu pacijenta nakon urađene estetske operacije, jer sam tada siguran da sam ispunio njegova očekivanja. Ali, ako bi me posle 20 godina specijalističkog hirurškog iskustva iz oblasti plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije pitali koje su mi operacije najdraže, to bi bilo isto kao kada biste majku pitali koje dete najviše voli. Iz širokog dijapazona obavljenih estetskih operacija izdvojiću dve koje me u toku 365 dana godišnje uvesele i učine život lepim u njegovom punom sjaju, dajući mi motivaciju da napredujem u poslu koji obožavam.

KOREKCIJA KLEMPAVIH UŠIJU, operacija koju nekako prvo naučimo i imamo prilike da radimo još u toku specijalizacije, na izgled je laka, ali tek nakon nekoliko godina i velikog broja obavljenih otoplastika postane izazov i inspiracija. Sve više imam prilike da vidim loše rezultate neiskusnih kolega, kao što su verovatno i moje starije kolege mogle da vide „ moje rane radove”. Zato obožavam taj osmeh koji ugledam na licu, naročito deteta, nakon uklanjanja zavoja kad ugledaju svoje uši koje više nisu klempave.

Samo dobro edukovan plastični hirurg koji poznaje više operativnih tehnika može imati dobre rezultate. Za mene su svake uši poseban izazov jer mi pružaju bezbroj mogućnosti u mom kreativnom stvaranju.

KOREKTIVNE OPERACIJE NOSA I NOSNE PIRAMIDE su sledeći izazov i velika inspiracija. Težnja za savršenim izgledom nosa menjala se kroz vremenske periode i u znatnoj meri bila kreirana izgledom nosa nekih od holivudskih zvezda. Nekada su žene želele izgled nosa Nikol Kidman, a sada je pomama za  nosem Megan Markl.

Rinoplastika podrazumeva upotrebu tehnika skraćivanja i sužavanja nosa, podizanja nosa, korekciju nozdrva, korekciju devijacije hrskavičavog i koštanog dela nosne pregrade, i tehnike graftovanja. Svi ovi postupci moraju se izvoditi u većem ili manjem obimu i u zavisnosti od postojećeg problema u okviru primarne ili sekundarne rinoplastike, otvorenom ili zatvorenom metodom. Iako mnogi smatraju fejs-lifting krunom estetske hirurgije, ja se ipak slažem sa velikim brojem hirurga za koje je rinoplastika, zbog složenosti nosa kao organa, ,,kraljica estetike”.

Pacijenti ne mogu da vide svoj nos nakon završetka operacije, sve do uklanjanja imobilizacije, a taj trenutak, pogled na nov izgled nosa i pozitivno iznenađenje uvek mi ostanu u sećanju i motivišu me da budem još bolji i kreativniji.

Što bi rekao naš narod „nos za ponos”.

 

 

 

 

KONTAKT:

MEDIC HILL

Požeška 80, lok. 18, Beograd
011/ 355 5955; 064/ 490 0900
www.medichill.rs

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam