Home Estetska Hirurgija NOVI UREĐAJ ZA LIPOSUKCIJU: UKLANJA VIŠAK MASTI I “PEGLA” KOŽU!

NOVI UREĐAJ ZA LIPOSUKCIJU: UKLANJA VIŠAK MASTI I “PEGLA” KOŽU!

by Estetska Hirurgija
Ponuda minimalno invazivnih tretmana bolnice „Adonis” obogaćena je aparatom BodyTite za oblikovanje lica i tela, koji odstranjuje suvišnu mast uz istovremeno zatezanje i podizanje kože na tretiranoj regiji.
Reč je o najnovijem uređaju za minimalno invazivnu liposukciju asistiranu radiofrekventnim talasima, koji je proglašen za najbolji u svojoj kategoriji.
Dr Miodrag Gačević, spec. plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije u bolnici “Adonis”, objašnjava zašto su se opredelili baš za ovaj uređaj.
REZULTATI ZA DIVLJENJE

– Kao prvo, reč je o veoma ozbiljnom uređaju, renomirane izraelske kompanije InMode koja predstavlja sam vrh u ovoj vrsti tehnologije. Počeli smo da radimo intervencije sa BodyTite aparatom 15. decembra prošle godine i rezultati koje smo postigli, na licu i telu, daju osnova za verovanje da BodyTite tretman ostvaruje rezultate koji su veoma blizu onim koji se dobijaju hirurgijom, pa čak i u nivou sa njima kod pojedinih indikacija.

TOPI MAST, PODIŽE I ZATEŽE KOŽU

Prednost BodyTite tehnologije je što, uz topljenje masti, podiže i zateže kožu, čime se izbegavaju mnogi problemi koje donosi klasična liposukcija: nema ožiljaka jer su rezovi za ulazak mnogo manji (dva, tri mm), pa nema ni mogućnosti pojave hipertrofičnih ožiljaka na tim mestima.

Postupak kojim se mast topi i ostavlja da je procesi metabolizma izbace iz organizma (iako postoji i opcija fizičkog izvlačenja istopljene masti) omogućava da se koža zategne i izbegnu neravnine na mestima gde je mast odstranjena.
REGIJA STOMAKA

BodyTite nije rešenje za slučajeve kada na stomaku postoji veliki višak sala ili značajan višak kože koja visi, jer su to indikacije za dermolipektomiju, abdominoplastiku ili velike klasične liposukcije.

Ali, u slučajevima malo izraženijih stomačića, posebno kod žena, sa ne prevelikim viškom masti i kože ili smežuranom kožom oko pupka (nalik na pomorandžinu koru), BodyTite je dao sjajne rezultate kod svih pacijenata koje smo u „Adonisu” uradili.

ZATEZANJE KOŽE NADLAKTICA

Ja sam u karijeri uradio mnogo brahioplastika (hirurško zatezanje opuštene kože nadlaktica uz odstranjivanje viška kože) i na osnovu prvih rezultata imam osećaj da BodyTite daje rezultate koji su u ravni sa hirurškim. Uporedo sa odstranjivanjem suvišne masti iz nadlaktice, BodyTite sjajno zateže kožu, i to sa trajnim efektom.

OBLIKOVANJE I ZATEZANJE NATKOLENICA – BUTINA

Rezultate koji su mi se veoma dopali imali smo kod zatezanja kože natkolenica, na unutrašnjoj i spoljašnjoj strani butina. To smo ranije radili hirurški, praveći veliki rez u regiji prepona, pa bi zatim povlačili kompletnu kožu natkolenice naviše i odstranjivali višak kože. Posle četiri urađene intervencije u ovoj regiji, imam osećaj da je BodyTite sjajno rešenje da se istopi eventualni višak masti sa unutrašnje i spoljašnje strane butina, a istovremeno podigne i zategne kožu u tim regijama, bez ikakvih rezova i ožiljaka.

………………………………………………………………………………………………………………….
ZATEZANJE I PODIZANJE GRUDI
BodyTite daje sjajne rezultate u podizanju i zatezanju opuštenih grudi, posebno kod muškaraca, čime se izbegava hirurška intervencija i veliki ožiljak koji ostaje oko areole.
…………………………………………………………………………………………………..
FACE TITE ZA LICE

Posebnim dodatkom za lice moguće je uraditi sledeće tretmane: podizanje obrva, donjih kapaka, zatezanje srednjeg i donjeg dela lica, Zatezanje linije donje vilice, liposukcija i zatezanje kože vrata.

ŠTA PACIJENT MOŽE DA OČEKUJE U POSTOPERATIVNOM PERIODU

Ono što je bitno i što pacijent mora da zna jeste da se pravi rezultat posle BodyTite intervencije ne može videti odmah posle tretmana, već na njega treba pričekati između 30 i 120 dana (od mesec dana do četiri meseca).

Odmah posle intervencije pacijent će osetiti utrnuće i lagano gubljenje senzibiliteta u tretiranoj regiji, uz blagi otok. Otok će nestati za desetak dana, ali je za povratak senzibiliteta u tretiranoj regiji potrebno i nekoliko meseci. Međutim, ono što je bitno i što je pokazalo naše iskustvo, kao i iskustvo prof. Rovatija, jeste da nije postojao nijedan slučaj da se senzibilitet u tretiranoj regiji nije vratio.

ANESTEZIJA: LOKALNA ILI ANALGOSEDACIJA

Za BodyTite nije potrebna opšta anestezija. Skoro sve intervencije na licu mogu se raditi u lokalnoj anesteziji, dok se za tretmane na telu uglavnom koristi analgosedacija (iako može i u lokalnoj anesteziji ako pacijent to želi).

MNOGO MANJE ŠANSE ZA OPEKOTINE

Kod liposukcije BodyTite aparatom nema mogućnosti za nastanak opekotina kao kod klasične liposukcije. Aparat ima mogućnost programiranja unutrašnje i spoljašnje temperature, tako se on automatski isključuje ukoliko se temperatura poveća do nivoa na kome uništava tkivo.

KONTAKT:

 Dr spec.  Milomir Gačević

Bolnica ADONIS, Gundulićev venac 7, Beograd

011/ 35 42 785; 062/ 404 114

Inst: bolnica_adonis

www.bolnica-adonis.co.rs

……………………………………………………………………………………..

Pročitajte još tekstova dr Gačevića:

DA LI SE LIPOSUKCIJOM REŠAVA PROBLEM GOJAZNOSTI?

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam