Home Antiejdžing INJEKCIJA PROTIV CELULITA SPREMNA. EVO KADA JE MOŽEMO OČEKIVATI U ORDINACIJAMA…

INJEKCIJA PROTIV CELULITA SPREMNA. EVO KADA JE MOŽEMO OČEKIVATI U ORDINACIJAMA…

by Estetska Hirurgija

Da li je pred nama proizvod koji je decenijnama sa nestrpljenjem očekivan – injekcioni tretman protiv upornog celulita koji koži daje izgled pomorandžine kore, što je mnoge žene dovodilo do ludila, naročito u sezoni kupanja. Jer, sve do danas, anti-celulit preparati koji su se nanosili na kožu nisu mogli da prodru dovoljno duboko,  niti su imali mogućnost da raskinu trake (septe) koje ga uzrokuju, dok su se u ordinacijama primenjivale mnogo invazivnije metode,  među kojima prednjači  Celfina tretman – mehaničko presecanje traka koje povlače površinu kože stvarajući na njoj udubljenja i ispupčenja.

Početkom jula američka kompanija “Endo Aesthetics “objavila je da je dobila odobrenje FDA za preparat pod nazivom “Qwo” (kolagena za clostridium histolyticum),  indiciran za lečenje umerenog do teškog celulita na stražnjici kod žena. Ono što se za sada zna je da se “Qwo” injekciono ubrizgava u područje zahvaćeno celulitom  i prekida vlaknaste trake (septae) specifično ciljajući kolagen tipa 1 i 3, što rezultira glatkom kožom i poboljšanim izgledom celulita.

Prema tvrdnjama proizvođača, ovaj preparat je rezultat najvećeg kliničkog ispitivanja u istoriji istraživanja celulita u SAD-u:  „Podržani rigoroznim istraživanjima, ispitivanjima i razvojnim procesima, ponosni smo što smo dobili odobrenje FDA za prvi injekcioni tretman celulita u regionu stražnjice, i veselimo se što ovaj preparat možemo ponuditi  lekarima estetske medicine i njihovim pacijentkinjama.“

Za sada, “Qwo” je odobren samo za lečenje celulita na regionu stražnjice, a očekuje se da će on biti dostupan u ordinacijama sledećeg proleća.  “Endo Aesthetics” planira da njegovu primenu proširi i na druga područja tela, posebno butine.

DA LI MEHANIČKO PRESECANJE VEZIVNIH TRAKA ODLAZI U ZABORAV?

Cellfina je naziv procedure za tretman celulita, koju je američki FDA odobrio za upotrebu pre nekoliko godina,  i koja se  bazira na mehaničkom presecanju vezivnih traka (septae) koje su utkane u masno tkivo zbog čega ono postaje neravnomerno, sa udolinama i ispupčenjima koja se manifestuju na površini  kože.

Pogledajte jastuk na svom kauču sa onim dugmićima  koje njegovu površinu čine neravnom, pa zamislite šta bi se se desilo kada bi presekli konac koji drži tu dugmad – tkanina bi se zategla istog trenutka. Nešto slično tome radi i hirurg koji sprovodi Cellfina tretman.

Nakon što se područje predviđeno za tretman ubrizga anestetik, hirurg malom, specijalno konstruisanom iglom, uz pomoć sprave koja mu služi kao šablon, ulazi u tkivo tačno na mesto koje je obeležio markerom (centar udoline) i preseca trakasta vlakna  koja drže masne ćelije. To dovodi do toga da se koža istog momenta izravna, odnosno, da udubljenje koje je bilo uzrokovanom povlačenjem površine kože trakama nestane.

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam