Home Antiejdžing MOGU LI FILERI DA PODIGNU OBRAZE I DONJI DEO LICA?

MOGU LI FILERI DA PODIGNU OBRAZE I DONJI DEO LICA?

by Estetska Hirurgija

Stav broj 1:  LIFTING “BEZ SKALPELA” JE ILUZIJA

Za neke stručnjake, lifting efekat posle filera je samo iluzija koja se postiže ubrizgavanjem dovoljno filera u područje obraza, jer će se zbog toga koža ispod koje je ubrizgan filer zategnuti. Ali ne i stvarno podići. Filerima se, tvrde zastupnici ove teze, mogu konturisati određena područja lica (ili tela) kako bi se fino podesile određene karakteristike, dodao volumen tamo gde je izgubljen ili nikada nije postojao, čime se postiže simetričniji ili mladalački izgled. Gde god se postave, fileri će popuniti volumen na tom mestu, ali se ovim ne postiže nikakvo podizanje kože, niti obraza.  Posebno ovaj stav zastupaju plastični hirurzi koji su uradili mnogo operativnih liftinga lica, jer znaju da je čak i sa Skalpelom i šavovima teško postići stvarni lifting, uz zadržavanje prirodnosti, jer se radi sa tkivom lica koje je sraslo u svoj prirodni položaj sa velikim i malim ligamentima. Zato je njihov zaključak da se filerima ne može istinski podići lice ili obraz, već se samo mogu postići bolji volumen i simetrija lica.

………………………………………………………………………………………………………………..

DR MILOMIR GAČEVIĆ, plastični hirurg,  Bolnica „Adoinis”
JEDINO FEJS-LIFTING ZATEŽE KOŽU, FILERI MOGU DA UMANJE BORE I VRATE KOŽI VOLUMEN I JEDRINU

Hirurški fejs-lifting ne može da zameni nijedna druga procedura, to je jedini zahvat kojim se mogu podići mišići lica, Ukloniti višak kože i dublje bore na licu. S druge strane, liftingom će se koža zategnuti, pri čemu će nestati neki veći prevoji na koži nastali opuštanjem tkiva, ali sitne bore oko očiju i na donjem delu lica i dalje će ostati. Za to su predviđeni fileri. Što se tiče usahlog lica, na kome se usled starenja pojavljuju udubljenja oko očiju ili na obrazima, fejs-lifting tu ne pomaže, ali dodavanje volumena filerima ili vlastitom mašću dobro dođe.

FEJS-LIFTING URAĐEN U BOLNICI “ADONIS”

………………………………………………………………………………………………………………..

Stav broj 2:  SUPTILAN LIFTING FILERIMA JE MOGUĆ

Fileri za obraze ubrizgani u gornju polovinu lica mogu suptilno podići kožu na donjoj polovini lica. Konturisanjem Jagodičnih kostiju pomoću filera, donja polovina lica se zateže i podiže prema gore, što smanjuje bore oko nosa, marionetske bore i opuštenost kože. Pristalice ovih teza pozivaju se na studiju objavljenu u stručnom časopisu „Journal of Cosmetic Dermatology”, koja se bavila ispitivanjem kako izbor tačaka za ubrizgavanje filera može uticati na promenu konture i obraza i njihovo podizanje. U rezultatu ove studije istaknuta je važnost poštovanja slojevitog rasporeda mekih tkiva lica prilikom ubrizgavanja filera. Drugim rečima, ubrizgavanje na vrlo određenim tačkama i dubinama u tkivo lica može povećati voluminozni efekat filera. Da bi se postiglo i podizanje, filer se mora postaviti duboko prema kosti, čime filer postaje pouzdan oslonac za podizanje kože koja se nalazi iznad njega.

Naravno, postoji velika razlika između filera koji samo podiže kožu direktno na mestu ubrizgavanja i filera u jednom delu lica (obrazima) koji stvara efekat povlačenja kože prema gore koji dopire do nazolabijalnih bora i obraza.

………………………………………………………………………………………………………………..

DR DEJAN MILUTINOVIĆ, plastični hirurg,  ordinacija „RAMITA ESTETIK”
FILERIMA JE MOGUĆE U POTPUNOSTI REOBLIKOVATI KONTURE LICA

Uz filere različitih gustina i različite tehnike primene danas možemo ne samo da osvežimo kožu lica i popunimo bore, nego i da u potpunosti reoblikujemo konture lica, i preokrenemo uticaj opuštanja tkiva bez skalpela.

KONTURIRANJE LICA HIJALURONSKIM FILERIMA URAĐENO U ORDINACIJI “RAMITA ESTETIK”

………………………………………………………………………………………………………………..

ŠTA JE ISTINA?

KOLIKO ĆETE BITI ZADOVOLJNI EFEKTIMA FILERA, PA I KADA JE U PITANJU „LIFTING EFEKAT”, ZAVISI NAJVIŠE OD TOGA KOLIKO SU RAZUMNA  VAŠA OČEKIVANJA.

Dodavanje dovoljne količine filera u obraze može pomo ći da se postigne suptilan (minimalan) i ograničen lifting, ali samo ako se filer ubrizga u odgovaraju će tačke i dubine. Filer, međutim, ne podiže osnovno tkivo lica. Ova razlika je važna. Ako vam je cilj bolja simetrija, definicija ili obnavljanje volumena na obrazima i srednjem delu lica, fileri vam mogu pomoći.

Sa druge strane, ako od filera očekujete da potpuno „ispeglaju” nazolabijalne bore i zategnu donju liniju vilice, možete doživeti razočaranje. Važno je znati da fileri za obraze neće pružiti iste rezultate kao i hirurški lifting lica, posebno u slučajevima izraženije opuštenosti.

Lepota filera za obraze je u tome što prirodno mogu poboljšati izgled jagodične kosti, dati konturu i pomoći u obnavljanju volumena koji se vremenom izgubio. A to nije malo.

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam