Home Antiejdžing DR KRISTINA DAVIDOVIĆ: MOJI OMILJENI TRETMANI

DR KRISTINA DAVIDOVIĆ: MOJI OMILJENI TRETMANI

by Estetska Hirurgija

OMILJENI TRETMANI DR KRISTINE DAVIDOVIĆ, POLIKLINIKA “REA MEDIKA”

 

NEHIRURŠKO ZATEZANJE KOŽE LICA I CAT EYE LIFTING

3D niti su kratke, tanke niti koje se postavljaju pod kožu lica (i tela) sa ciljem da je učvrsti i postigne mini lifting efekat. Regije koje se najčešće tretiraju su donja polovina lica, vrat, dekolte, kao i opuštena koža unutrašnje strane butina, kolena i ruku. Posle tretmana mogući su blagi otok i crvenilo, a pun efekat vidi se nakon tri nedelje kada počinje sinteza novog mladog kolagena što je i osnovni cilj ovog tretmana.

COG niti imaju svoju primenu u zatezanju pojedinih delova lica, najčešće donje trećine ili lifting obrva (sada sve popularniji tretman Cat Eye lifting). Period oporavka može biti i do sedam dana, a efekat je do šest meseci ili godinu dana, u zavisnosti od početne situacije. U odnosu na 3D niti, koje su pretežno stimulatori boljeg kvaliteta kože, COG niti imaju veći lifting kapacitet.

SilhouetteSoft niti su naprednija verzija niti koje imaju mnogo jači lifting efekat. Postavljanjem dva, tri, četiri ili pet para niti (prosečno) pravimo najoptimalnije vektore na licu i opuštenu kožu povlačimo u stranu tako da na taj način postižemo lifting efekat na neinvazivan način. Radi se u lokalnoj anesteziji koja se injektira tako da nema osećaja bola i neprijatnosti. Nakon ove procedure takođe postoje otok i blaga naboranost kože koji prolaze za nekoliko dana. Cilj je da se stimuliše produkcija kolagena na mestu gde je nit bila postavljena nakon što se ona posle šest meseci razgradi i podigne opuštena koža.

(Dr Kristina Davidović iz Poliklinike “Rea Medika”  je internacionalni i nacionalni trener za inserciju ovih niti i za poslednje tri godine držala je mnogo edukacija i predavanja iz ove oblasti.)

REMODELOVANJE USANA PO SISTEMU ,,SAMO MIC”

,,Doktorka, ja bih samo mic usne da niko ne primeti.” Ovu rečenicu u Poliklinici “Rea Medika” čujemo gotovo svakog dana, pa je ta fraza postala naš moto i zaštitni znak. Pod ,,samo mic” podrazumevamo postepeno uvećavanje usana hijaluronskim filerima, kako bi posle povećanja usne izgledale prirodno, i vizuelno, i fiziološki. Ne želimo da naši pacijenti posle jednog tretmana drastično uvećaju usne i samim tim promene fizionomiju lica, pa im zato savetujemo ,,samo mic”, a to obično znači aplikovanje 0,5 ili 1ml hijaluronske kiseline, u zavisnosti od anatomije i histologije usne.

Rezultati su vidljivi istog momenta, usne dobijaju na volumenu i jedrini, ali se pravi rezultati tretmana mogu videti nakon 7-10 dana. Prve nedelje usne mogu biti pod otokom tako da pacijentima savetujemo da budu strpljivi i tek posle prve kontrole, koju zakazujemo za desetak dana od zahvata, mogu videti realnu sliku. Tada možemo biti sigurni da li je taj ,,samo mic” bio dovoljan.

 

,,Doktorka, svi mi kažu da izgledam svežije i odmornije i da sam se prolepšala, niko nije primetio da smo bilo šta radili, znate ja bih sada još samo mic u gornju i mic u donju usnu….”

KOREKCIJA NOSA HIJALURONSKIM FILERIMA

 

Mnogi pacijenti sa neravninama na nosu nikada se nisu usudili da odu na hiruršku intervenciju, pa je upravo ovaj zahvat postao veoma popularan, kako kod muške, tako i kod ženske populacije. Uz pomoć filera, za samo dvadesetak minuta, bez opšte anestezije, možemo postići rezultate koji su odmah vidljivi. Podizanje vrha nosa, ispravljanje grebena i ispravljanje neravnina na nosu ono je što daje profilu pacijenta znatno lepši i skladniji izgled. Ono što je značajno jeste da efekat ovakve intervencije traje i do tri godine, jer ovaj deo lica ima prirodno manju koncentraciju enzima koji razgrađuju filer. Doktor koji radi ovu procedure dužan je da pacijentu objasni da li je pravi kandidat za nju, ili su indikacije takve da je neophodna hirurška intervencija. Često se pojedini deformiteti uspešno rešavaju samo nehirurški, dok se pojedini deformiteti (pogotovo kada je kombinacija sa unutrašnjom deformacijom) moraju rešavati isključivo hirurškim putem. Zato je iskustvo i dobra edukacija doktora koji vrši nehiruršku korekciju nosa od presudnog značaja za uspešnost korekcije.

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam