Home Antiejdžing UREDNICA “ESTETIKE” NA TRETMANU PROTIV FLEKA: TONUS KAO BONUS!

UREDNICA “ESTETIKE” NA TRETMANU PROTIV FLEKA: TONUS KAO BONUS!

by Estetska Hirurgija
Piše: Ljiljana Maričić
Urednica ,,Estetike”, Ljiljana Maričić, probala je za vas Lumecca tretman protiv fleka u Centru ,,Fractora”. Saznajte iz prve ruke da li tretman boli, kakav je oporavak i ono najvažnije – kakvi su rezultati.

Fleke mi, posle menopauze, nadiru kao lude, iako bez UV zaštite ne izlazim iz kuće. Zato je svake zime ponovo na dnevnom redu tretman fleka. Čitala sam i čula dosta dobrih utisaka o Lumecca tretmanu, znam da je njegova IPL energija superiorna u odnosu na slične uređaje. Lumeccu sam, uostalom, već oprobala za fleke na rukama pa sam sada, bez oklevanja, odabrala ovaj tretman za otklanjanje fleka sa lica.

Evo me, dakle, u Centru ,,Fractora”, na Lumecca tretmanu.

NA DAN TRETMANA

Na kožu lica stavlja se gel kao provodnik energije, a potom se impulsi IPL energije (intenzivna pulsna svetlost) emituju u kožu gde ,,pronalaze” nagomilan pigment. U dodiru sa njim, svetlost se pretvara u toplotu i razara pigment.

Tokom tretmana, oseća se peckanje, koje nije naročito neprijatno i lako se podnosi, jer Lumecca ima ugrađen sistem hlađenja. Ceo tretman traje 10-15 minuta.

Odmah nakon tretmana, na licu je blago crvenilo, a fleke su tamnije i vidljivije. Sada tek shvatam koliko sam fleka imala, jer su odjednom postale vidljive i one koje su bile blede i nisam ih primećivala!

Ovo je i dobar znak, jer znači da je pigment odreagovao na energiju, drugim rečima da je tretman uspeo. Fleke koje ne promene boju i izgled posle tretmana, moraju se tretirati ponovo.

Crvenilo se povlači istog dana, ali moj je savet da bogato i često mažete kožu umirujućim i hranljivim kremama – tretman zagreva kožu pa je dosta isušuje. U Centru ,,Fractora” preporučuju kremu sa pantenolom. Ja u ovim situacijama obično posegnem za omiljenom Dr.Hauschka regenerativnom maskom.

REZULTATI – NESTANAK FLEKA I TONUS KAO BONUS

 

U mom slučaju, fleke su nestale za sedam do deset dana, jer su bile sitne i nove. Promene koje je tretman izazvao na koži nisu bile bolne, a mogle su se prekriti puderom. Međutim, ako su fleke velike, stare, hormonski uzrokovane, proces zarastanja može da bude nešto duži, potamnele velike fleke mogu izgledati veoma neprijatno na koži, moguć je i blagi otok uz crvenilo.

Osim za fleke, Lumecca tretman indikovan je i za kompletno fotopodmlađivanje kože, odnosno saniranje posledica UV zraka, a to znači i podsticanje cirkulacije i obnove kolagena.

Tretirane zone mog lica su, tako, bile ne samo bez fleka, nego je koža bila blistavija i boljeg tonusa nego inače.

POSLE TRETMANA

Već sutradan, fleke su tamnije, a naredna dva dana još više. One, u stvari, više nisu fleke, više liče na krastice, ali su u ravni kože, ne možete ih osetiti pod rukom. Trećeg ili četvrtog dana, morala sam da ih prekrijem malo bolje pigmentovanim korektivnim puderom da se ne bi videle. Od petog dana nadalje, krastice ubrzano spadaju, da bi nakon sedam dana ostala tek poneka, jedva vidljiva, tamnobraon tačkica. Posle 10 do 12 dana i to je nestalo, a koža je bila potpuno čista.

DAN POSLE TRETMANA

ČETIRI DANA  POSLE TRETMANA

MESEC DANA POSLE TRETMANA

………………………………………………..

ZAŠTITA KOŽE POSLE TRETMANA

Zaštita od sunca se, nakon tretmana i kontinuirano posle toga, mora striktno primeniti, čak i u zimsko vreme. Ako znate da zaštitu nećete stići da stavite više puta dnevno, preporučujem da preko kreme sa faktorom 50 nanesete i dobar sloj jače pigmentovanog pudera, jer i on može da zadrži ili odbije deo sunčeve svetlosti.

………………………………………………..

Beograd, Katanićeva 22 /II sprat

tel. 063/38 95 68; 011/ 276 88 89

E-mail: office@centarfractora.rs

Inst: @centarfractora

www.centarfractora.rs

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam