Home Implanti ALL ON 4 – CELA VILICA NA ČETIRI IMPLANTA

ALL ON 4 – CELA VILICA NA ČETIRI IMPLANTA

by Estetska Hirurgija
Piše dr Jovan Cabunac

spec. stomatološke protetike i AK implantologije

 

 

Kod bezubih pacijenata ili kod pacijenata gde je neophodno izvaditi sve zube, kao najbrže rešenje i rešenje koje pacijenti odlično podnose, pokazao se koncept ALL ON 4 (sve na četiri implantata).

Kod pacijenata kojima se vade zubi i ugrađuju implantati, u zavisnosti od uslova, negde se prave privremene krune odmah po ugradnji implantata, a, kada to nije moguće, posebno u estetskoj zoni, prave se ili adhezivni mostovi kao prelazno rešenje ili se pronalazi neko stomatološko pomagalo, koje pacijentima omogućava socijalne kontakte i radne aktivnosti bez prepreka.

ALL ON 4  je koncept kod koga se u bezubu vilicu ugrađuju četiri implantata pod specijalnim uglom i odmah nakon ugradnje  uzimaju otisci za izradu hibridnog privremenog mosta. Hibridni privremeni most je stomatološka nadoknada koja se zašrafi za implantate i samo je stomatolog može ukloniti. Ona se izrađuje najčešće za 48 sati, a najduže za 72 sata, od trenutka ugradnje implantata. Ovakve nadoknade se nose šest meseci i nakon toga se zamenjuju trajnim hibridnim mostovima, koji se izrađuju od materijala koji su estetski superiorniji i čvršći od privremenih.

Bitno je naglasiti da u periodu kada se privremeni hibridni mostovi zamenjuju stalnim, pacijent sve vreme ima zube, tj. nijednog trenutka nije bez zuba. Ovo posebno naglašavam, jer je to jedna od najčešćih nedoumica skoro svih pacijenata.

Odgovor na obavezno pitanje, koje pacijenti postavljaju, koliko će dugo biti bez zuba, dok ih menjaju i prave idealan osmeh jeste:
„U većini slučajeva ni jedan jedini minut van ordinacije, a u najtežim slučajevima dva do tri dana, mada se trudim da i to vreme maksimalno skraćujem, unoseći novine i savremenije tehnike”.
KONTAKT:
STOMATOLOŠKA ORDINACIJA
DR JOVAN CABUNAC
Čumićeva 1
011/334 8818; 060/ 334 8818
www.cabunac.com

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam