Home Estetska Hirurgija Dr Marija Balković o transplantaciji kose i obrva: SVAKI PACIJENT JE PRIČA ZA SEBE

Dr Marija Balković o transplantaciji kose i obrva: SVAKI PACIJENT JE PRIČA ZA SEBE

by Estetska Hirurgija

Moja najuža oblast specijalizacije je transplantacija kose, obrva i restauracija ožiljaka kosmatih regija. Gubitak kose se povezuje sa gubitkom vitalnosti i mladosti, pa čak i sa bolešću. Transplantacijom kose u većini slučajeva može se mnogo postići i unaprediti izgled kose, ali, kao i kod svake estetske procedure, individualni pristup svakom klijentu je neophodan.

PREDNJA LINIJA KOSE DAJE NOVI OKVIR LICU I DEFINIŠE UKUPAN IZGLED KOSE.

Suština transplantacije jeste da je to fina preraspodela postojeće kvalitetne kose u regiju gde znatno više doprinosi ukupnom izgledu osobe. Prednja linija kose daje okvir licu i najviše doprinosi ukupnom izgledu kose.

Hirurg koji se bavi ovom oblašću pre svega mora da bude potpuno iskren, otvoren u pristupu i da pažljivo sluša želje i zaista razume želje pacijenata. Nekada su želje u startu toliko nerealne, da, iako rizikujete da izgubite klijenta, ne smete da mu povlađujete, već mu tačno objasnite koja su medicinska ograničenja intervencije i kakav rezultat može realno očekivati nakon nje. Kod mlađih osoba, transplantacija kose neće rešiti problem zauvek i, za razliku od nekih drugih procedura iz oblasti plastične i estetske hirurgije, velika je verovatnoća da će kosa koja nije transplantirana još opadati sa godinama. Tada bi trebalo ponoviti proceduru u drugoj regiji. Zato treba biti obazriv i čuvati davajuću, tj. potiljačnu regiju iz koje uzimamo zdrave folikule dlaka za transplantaciju, jer se folikul dlake koji se uzima sa korenom ne obnavlja!

Naravno, nisu sve osobe kandidati za transplantaciju kose, a neke nisu još, jer imaju kosu koja je u početnoj fazi istanjenja i opadanja. Tada je neophodno uraditi detaljnu dijagnostiku i pre svega pokušati sa izborom medicinski potvrđenih tretmana i terapija. Uvek kažem da se sa transplantacijom ne može zakasniti.

NOVE OBRVE VRAĆAJU SPOSOBNOST  IZRAŽAVANJA EMOCIJA.
Kod transplantacije obrva reč je o veoma finoj i preciznoj proceduri koja zahteva puno strpljenja i planiranja. Obrve su ključne za izražavanje emocija i pokazivanje ekspresije osobe.

POKRIVANJEM OŽILJAKA POKRIVAJU SE  I RUŽNA SEĆANJA NA NJIHOV UZROK.

Transplantacija i restauracija regija sa ožiljcima zatvara neke stare rane i sećanja na operacije, povrede, traume.

Volim da vratim osmeh na lice pacijenata, jer je njihova sreća i moja sreća.

 

KONTAKT:

Dr spec. Marija Balković

Medical Beauty Center – MBC

Maglajska 8, Beograd

+381 11 367 6224+381 69 555 0259

 www.mbc.rs

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam