Home Antiejdžing Dr SVETLANA BOGDANOVIĆ: Prirodan izgled i zdravlje kože su imperativ!

Dr SVETLANA BOGDANOVIĆ: Prirodan izgled i zdravlje kože su imperativ!

by Estetska Hirurgija

Razgovor sa dr spec. Svetlanom Bogdanović iz Poliklinike DIVA, čije ime je sinonim za inovacije i stručnost u antiagingu, estetskoj medicini i dermatološkim laserima!

  • Svima je već dobro  poznato da ste specijalista  estetske hirurgije, osnivač i zaštitno lice poliklinike Diva. Malo ih zna da ste jedan od retkih doktora sa čak dve specijalizacije i da ste prvu završilli sa samo 29 godina i tako postali najmlađi hirurg u zemlji. Zašto ste se odlučili za medicinu?

 Prva želja mi je bila arhitektura. Lepo me je uvek privlačilo – lepo lice, lepa slika, lepo u svemu… Tako se rodila misao da skladnim ulepšavanjem pacijentima vraćam samopouzdanje, a da zadrže prirodnost. Zato sam seodlučila za medicinu, estetsku hirurgiju i antiaging.

  • Prva asocijacija na Vaše ime ili polikliniku Diva je bezbolno skidanje mladeža radio-talasima. Šta je bitno znati u vezi sa promenama na koži?

Radiotalasna hirurgija je metoda izbora za uklanjanje mladeža, bradavica i ostalih benignih promena na koži jer je sigurna, precizna i brza procedura koja je bezbolna i komforna za pacijente. Traje 10 do 30 sekundi, a koža ostaje bez vidljivih ožiljaka.
Kada je reč o mladežima, jako je bitna njihova redovna kontrola i blagovremeno uklanjanje rizičnih. Koja će metoda uklanjanja biti preporučena, radiotalasna ili klasična hirurška, zavisi od tipa i veličine mladeža. Više od 90% mladeža spada u one koji se bezbedno i bezbolno mogu otkloniti radiotalasnom tehnikom. A za sve vrste bradavica i papilome bitno je znati da su virusnog porekla i treba ih što pre skinuti da se ne bi rasejavali dalje po koži.

“Svoje poverenje nam je tokom godina ukazalo stotine hiljada pacijenata,  kako iz zdravstvenih, tako i estetskih razloga. Mislim da je ključno to što naš stručni tim osim velikog iskustva karakteriše i individualni pristup svakom pacijentu što nam omogućava da za svakog izaberemo najbolje i najefikasnije rešenje.”

  •  – Pre 30 godina ste, prvi na naše prostore, uveli dermatološke i hirurške lasere, savremene metode antiaging medicine i radiotalasnu hirurgiju. Od 2010. godine ste predavač i edukator za hijaluronske filere, a i dalje se konstantno usavršavate. Zašto je to važno?

– Stalno učim jer se stvari menjaju velikom brzinom, a naročito danas. Znanje višedecenijsko iskustvo u radu sa pacijentima, u kombinaciji sa najsavremenijim laserima, radio-talasima i novim tehnikama za filere i botoks daje odlične rezultate, ali uvek ima nešto novo da se nauči i dopune postojeći protokoli. Zato redovno pratim vodeće kongrese iz estetske hirurgije i antiage medicine da bismo uvek u poliklinici Diva imali programe koji prate najaktuelnije svetske trendove. Naš novi Alma Q laser je  poslednja reč nauke – nano tehnologija koja omogućava fantastične efekte u podmlađivanju i liftingu lica, a tretmani su potpuno bezbolni i ne postoji period oporavka jer površinski slojevi kože ostaju intaktni, a bezbedno se radi i leti i osunčana koža.

  • – Savremeni trendovi u celom svetu kao prioritet  naglašavaju zdravu i negovanu kožu i prirodno podmlađen izgled, a to je očigledno i stav Vaše polilinike?

– Prirodan izgled i zdravlje kože su imperativ! Novi protokoli u antiagingu insistiraju na tome da se svaki program podmlađivanja počinje isključivo laserskim procedurama Alma Q ili Twin light ili Morfeus 8 u kombinaciji sa skinboosterima ili PRP plazma terapijom kako bi se koža na prirodan način podmladila. Laseri je podstiču na regeneraciju i formiranje novih kolagenih mrežica i elastina, pa ona postaje biološki mlađa od pacijenta. Koža je boljeg kvaliteta, zadebljava i u kombinaciji sa skinbosterima dobija volumen, pojačano je hidrirana i regenerisana, što daje fantastične i dugoročne rezultate.

MOJA PORUKA PACIJENTIMA

“Briga o sebi je stil života bez obzira na pol, a koža ne prašta greške učinjene tokom godina i zato je važno celog života voditi brigu o njoj i pomoći joj da dugo bude lepa i zdrava.”

POLIKLINIKA DIVA:
Kosovska 34 – Njegoševa 19a –  Bul. Zorana Đinđića 125d
063 338 334, 011 32 42 841

www.divaclinic.com

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam