Home Fasete Fasete – brzo do novog osmeha!

Fasete – brzo do novog osmeha!

by Estetska Hirurgija

Piše dr Jovan CABUNAC, spec. stom.protetike i ak. spec. implantologije

Često za kompletan preobražaj osmeha nije potrebno ni mnogo vremena! Minimalno invazivnim tretmanom – kompozitnim fasetama – može se preobraziti zubni niz u jednoj do dve posete stomatologu.

Tako estetska i kozmetska stomatologija nude, osim standardnih stomatoloških procedura, tretmane koji obezbeđuju fizičku i psihološku prednost: može nas osloboditi frustrirajućih kompleksa uzrokovanih lošim izgledom zuba, vratiti samopouzdanje. Lep osmeh vam pruža početnu prednost u skoro svim životnim situacijama.

Kako se može brzo doći do divnog osmeha?

Savremenim kompozitnim materijalima i adhezivnim tehnikama postižu se izuzetni estetski rezultati, zahvaljujući velikom spektru osnovnih i specijalnih boja (unutrašnjih i spoljašnjih). Elastičnost vrhunskih kompozita je slična elastičnosti prirodnog zuba, omogućuje mu dovoljno dug period opstajanja, mogućnost poliranja pruža sjaj gotovo istovetan sjaju prirodnog zuba.

Sastav kompozitnih materijala omogućuje rasipanje svetlosti unutar materijala, što pospešuje kameleonski efekat koji je neophodan da bi stomatološka nadoknada bila istovetna sa zubom.

Pacijent za primer: četiri sata do lepšeg osmeha!

Pacijent je došao u ordinaciju u 9 ujutro, sa zubima neravnomerne dužine i boje, za koji je želeo brzo a efektno rešenje. Na slici levo je detalj leve strane gornjih zuba pre dolaska u ordinaciju i posle završetka rada)

U 13 sati popodne, mogao je da se srećno osmehne: njegov osmeh je preobražen nizom kompozitnih faseta sa efektom potpuno prirodnog, lepog zubnog niza.

(na fotografijama dole, slika pacijentovog osmeha pre i posle kompozitnih faseta, rad dr Jovana Cabunca)

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam