Home Estetska Hirurgija Gde postaviti implantat za grudi – ispod žlezde ili mišića?

Gde postaviti implantat za grudi – ispod žlezde ili mišića?

by Estetska Hirurgija

U poslednje vreme iskristalisalo se uverenje da implantat za poverćanje grudi uvek bolje i prirodnije izgleda ako se postavi ispod grudnog mišića, nego ispod žlezde. Da li je to baš tako i šta je zaista važno da znate da biste bolje razumeli predlog hirurga u vezi sa mestom postavljanja implantata za povećanje grudi?

ISPOD ŽLEZDE: Za žene koje imaju dovoljno masnog i žlezdanog tkiva na grudima za prekrivanje implantata?

Jedno od najvažnijih pitanja za doktora je da li postoji dovoljno mekih tkiva da prekriju implantat, kako se njegove ivice ne bi nazirale ispod kože.

Grudi čine tri bazična sloja mekih tkiva: koža, kao spoljni omotač, srednji sloj sa masnim i vezivnim tkivom, i ispod njih grudna žlezda. Ova tkiva treba da budu dovoljno snažna i masivna da potpuno prekriju implantat, ako se on stavlja ispod žlezde.

Za koga je ovaj pristup? Za žene sa dosta masnog i žlezdanog tkiva da potpuno prekriju implantat.

Povećanje grudi u Bolnici ST Medica, hirurg dr Dragan Milivojević

DELIMIČNO ISPOD MIŠIĆA: Za žene kojima nedostaje masnog tkiva u gornjem delu grudi.

Popularna dual plane tehnika podrazumeva da veliki grudni mišić delimično prekrije implantat u gornjem delu grudi. Najčešće je to oko trećine implantata, dok su druge dve trećine prekrivene žlezdom i masnim tkivom. Ipak, koliko će deo implantata prekriti mišić, a koliki žlezda varira i zavisi od anatomije pacijentkinje.

Ovaj način postavljanja implantata namenjen je ženama koje imaju manje žlezdanog i masnog tkiva, posebno u gornjem delu grudi. Tada postoji opasnost da se ivica implantata počne nazirati, ako ne odmah posle operacije, onda nakon nekog vremena.

POTPUNO ISPOD MIŠIĆA: Za izrazito mršave žene sa malo masnog tkiva i žlezdanog na grudima.

Glavni grudni mišić je širok, trouglasto oblikovan, debeo i snažan deo tkiva koji obezbeđuje izvrsno prekrivanje implantata za grudi.

Ova se tehnika primenjuje kod pacijentkinja koje su izrazito mršave ili imaju veoma malo žlezdanog i masnog tkiva na grudima.

Mišić, ovde, prekrije sve one delove implantata na delovima grudi na kojima se najčešće mogu ocrtati njegove konture, a mnogi veruju i da uz ovaj položaj implantata grudi izgledaju najprirodnije.

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam