Home Lice Dr Željko STANOJLOVIĆ: Ako imate problem sa masnim naslagama, mi imamo rešenje

Dr Željko STANOJLOVIĆ: Ako imate problem sa masnim naslagama, mi imamo rešenje

by Estetska Hirurgija

 

Liposukcija i lipofiling predstavljaju izuzetno efikasne procedure za oblikovanje lica i tela, ali i njihovo podmlađivanje, s obzirom na ogromni potencijal stem ćelija koje se nalaze u masnom tkivu. Laserski asistirana liposukcija, aparatom poslednje generacije (LipoLife 3G) čini ove procedure znatno jednostavnijim, uz mnogo bolje estetske rezultate.

 

Piše: dr Željko STANOJLOVIĆ, spec. plastične i estetske hirurgije

Lipofiling ili oblikovanje lica i tela transferom sopstvene masti je procedura koja je svoj procvat doživela u poslednjoj deceniji. Ona podrazumeva hirurško uklanjanje masnog tkiva iz jednog dela tela (putem liposukcije ili mikroliposukcije), preradu izvađene masnoće i njeno prenošenje u deo lica i tela kako bi se popunio volumen ili definisao novi, estetski prihvatljiviji oblik. Iako će jedan deo masnog tkiva apsorbovati organizam, veći deo će preživeti i na tom mestu ostati trajno. Za razliku od filera koji su tipično predvidivi u onome što pružaju, masno tkivo je manje predvidivo i možda se ne „primi“ u meri u kojoj bi bilo poželjno.

DA LI JE LIPOFILING ZA VAS?

Presađivanje masnog tkiva je dobro za osobe koje žele dugoročne rezultate u reoblikovanju i podmlađivanju lica i tela. Jer, osim što daje lepši oblik delovima lica ili tela gde je nedostatak masnog tkiva stvarao estetski disbalans, masno tkivo, pored masnih ćelija, sadrži i druge multipotentne ćelije (stem ćelije), koje se mogu diferencirati u pravcu različitih ćelija, tako da je njihov potencijal u regenerativnoj medicini neprocenjiv. Ovom metodom može se poboljšati kvalitet kože, uraditi korekcija bora, korekcija postojećih ožiljaka, nadoknada volumena, korekcija asimetrija na licu i telu.

Za lice, najbolje rezultate transfer masti daje u zoni ispod očiju, oko usta (bore smejalice ili marionetske bore), za popunjavanje bora između obrva, za oblikovanje usana, obraza, slepoočnica, vilica i dela iznad obrva.

KOREKCIJA OŽILJAKA TEHNIKOM LIPOFILINGA (TRANSFERA MASTI)

OBLIKOVANJE TELA

Kada je u pitanju telo, korišćenje lipofilinga je naročito efektno kod manjih povećanja grudi ili za rešavanje problema asimetričnih dojki, kao i za popunjavanje zadnjice („brazilski lifting zadnjice“).

Masno tkivo ima potencijal da bude trajno i naučno je dokazano da ima dugoročne efekte na licu, s obzirom na to da se koriste male količine masnoće. Ukoliko krajnji rezultat bude nezadovoljavajući posle prve procedure, može se za nekoliko meseci uraditi dopuna.

Bezbednost ove metode je maksimalna ukoliko je sprovode hirurzi sa adekvatnom edukacijom iz ove oblasti.

Kod ove kombinovane operacije u kojoj je rešen problem viška kože na stomaku, asimetrije grudi i povećanje zadnjice, za poslednje dve je korišćena vlastita mast pacijentkinje dobijena tehnikom laserske liposukcije.

LIPOSUKCIJOM DO LEPŠEG OBLIKA I DRAGOCENIH MASNIH ĆELIJA

Prvi uslov za realizaciju transfera masti je da se do te masti dođe, a to se radi tehnikom liposukcije kojom se isisava masnoća iz delova gde je ima previše. Obično su to stomak, kukovi i bokovi.

Koreni liposukcije sežu u početak 20. veka, da bi osamdesetih godina prošlog veka, zahvaljujući francuskom hirurgu Iv Žerar Iluz, unela revoluciju u plastičnu hirurgiju, jer je zahvaljujući njoj prvi put postalo moguće ukloniti masne naslage koje se nisu mogle ukloniti dijetama i fizičkom aktivnošću.

Da bi se postigao optimalan rezultat, imperativ je adekvatna selekcija pacijenata, tako da se liposukcija radi samo kod pacijenata koji su zdravi i imaju realna očekivanja od ovog zahvata. Jer, liposukcija nije alternativa dijetama i mršavljenju, njen doprinos je da se minimalnim uklanjanjem masti postignu estetska poboljšanja tih regija.

Laserski asistirana liposukcija

Ukoliko se od liposukcije želi dugoročni benefit, neophodno je postoperativno održavati zdrav način života koji podrazumeva redovnu fizičku aktivnost i dobro izbalansiranu ishranu.

Zato su idealni kandidati za nju zdrave osobe sa maksimalnom prekomernom težinom od pet do deset kilograma.

Može da se radi u opštoj ili nekoj vrsti lokalne anestezije, u zavisnosti od količine masnog tkiva koje se želi ukloniti, dužine i obima procedure, preferencije hirurga i pacijenta.

LASERSKI ASISTIRANA LIPOSUKCIJA

U ordinaciji ,,Stanojlović”, koristimo laserski aparat za liposukciju poslednje generacije, koji pored samog procesa liposukcije aspiriranu mast obrađuje u zatvorenom sterilnom sistemu, te se ista može odmah upotrebiti kod istog pacijenta za korekciju drugih delova lica i tela.

Pored ove prednosti, laserski zrak koji topi mast ujedno vrši zatezanje kože u istoj regiji, tako da je retrakcija kože nakon liposukcije, odnosno njeno zatezanje, veća u poređenju sa klasičnom metodom liposukcije.

 

PREDNOSTI LASERSKE LIPOSUKCIJE U ODNOSU NA KLASIČNU LIPOSUKCIJU?

– oticanje nakon tretmana svedeno je na minimum;

– brži oporavak;

– jak efekat zatezanja kože;

– lokalna anestezija;

– transfer masti u istom aktu

– manja mogućnost komplikacija

KOJE DELOVE TELA MOŽEMO DA POPRAVIMO LASERSKOM LIPOSUKCIJOM I LASERSKOM LIPOLIZOM?

– BUTINE – STRUK – NADLAKTICE

– PODBRADAK   – VRAT – STOMAK

– ZADNJICA    – KOLENA

NAJČEŠĆA PITANJA PACIJENATA

KADA SE VIDI REZULTAT?

Odmah po povlačenju otoka, koža postaje zategnutija, a rezultati postaju sve bolji u narednih mesec, dva.

DA LI SE NAKON TRETMANA OSEĆA BOL?

Nakon tretmana nema boli već može doći do manje osetljivosti tretirane regije.

 DA LI SE I KOLIKO DUGO OSTAJE U BOLNICI NAKON TRETMANA?

Zahvaljujući ovom inovativnom tretmanu, pacijent odmah nakon tretmana može da ide kući.

 

KONTAKT:

ESTETSKI STUDIO “STANOJLOVIĆ PHL”

SPECIJALISTIČKA ORDINACIJA ZA ESTETSKU I PLASTIČNU HIRURGIJU

Kosovska 15a, Kruševac
065/ 350 21 70; 037/ 350 21 70
www.stanojlović.rs

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam