Home Lice Dr Lazar Pajević, “Atlas Estetik”: LASERSKI PILING MOGUĆ DO POČETKA LETA

Dr Lazar Pajević, “Atlas Estetik”: LASERSKI PILING MOGUĆ DO POČETKA LETA

by Estetska Hirurgija
Dr Lazar Pajević, specijalista plastične i estetske hirurgije u Bolnici „Atlas Estetik”, o primeni CO2 lasera u estetici lica, vrata i dekoltea: „Laser ima više modova rada, zato lekar mora biti izuzetno stručan kako bi odabrao pravi mod u odnosu na stanje kože svakog pacijenta.”  Iako se ovaj tretman može raditi cele godine, najbolje ga je raditi od rane jeseni do kasnog proleća jer je koža tada najmanje izložena suncu.

KAKO LASER DELUJE NA KOŽU I KAKVE EFEKTE PROIZVODI
Osim fizičkog delovanja, odnosno uklanjanja površinskog sloja kože, CO2 laser pravi sitne otvore u koži mikronske veličine, čime se poboljšava prorastanje krvnih sudova i fibroblasta iz dubine derma.

Ova vrsta lasera ima široku primenu i u fizikalnoj medicini – u procesima zarastanja i reparacije tetiva, ligamenata, mišića i slično.  Konkretno, ovaj laser, osim za rejuvenaciju svih delova tela, možemo koristiti skoro na celom telu. On ima poseban program za ginekološke tretmane, kako operativne, tako i za tzv. vaginalnu rejuvenaciju, odnosno fizičko uklanjanje površnog sloja epitela čime se on bukvalno resetuje i podstiče stvaranje novog epitela i vlakana. U isto vreme, laser daje efekat vaginoplastike, odnosno suženja vaginalnog kanala.

KOME JE NAMENJEN LASERSKI PILING I ŠTA SE DEŠAVA PRILIKOM TRETMANA?
Ova vrsta tretmana može biti dobra kod osoba koje imaju seboreičnu kožu sa proširenim porama. Takođe, kod osoba koje imaju brojne sitne bore u regiji između obrva, na čelu, oko očiju i na obrazima. Fizičkim skidanjem površnog sloja kože i stvaranjem novog tkiva iz dubine dolazi do ublaža vanja svih tih bora, do suženja pora, smanjenja lučenja loja itd. U svakom slučaju, laser daje jedan dobar efekat na kožu lica.

PRE TRETMANA

POSLE TRETMANA

KAKO PACIJENTI PODNOSE  LASERSKI PILING LICA?
DA LI JE TRETMAN BOLAN?
Pacijent može osećati blago peckanje, ali bol nije preveliki. Sve zavisi od izlazne snage koja se izabere i dužine trajanja impulsa. Laser pravi mikro otvore u koži koji su poređani u redovima i kolonama i na taj način bukvalno isparava površinski sloj kože i tako prelazimo celo lice. Ovi tretmani mogu biti i invazivni – da se bukvalno stvore opekotine na licu i tada proces zarastanja traje mnogo duže. U svakom slučaju posle tretmana se javlja neka vrsta bola i imate osećaj kao da ste izgoreli na suncu. Iz tog razloga stavljaju
se maske koje hlade i hidriraju kožu.

PRE TRETMANA

POSLE TRETMANA

KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO I KOLIKO ČESTO IH TREBA PONAVLJATI?
Sve zavisi od agresivnosti izabranog tretmana. Neki doktori koriste agresivnije tretmane kada bukvalno dolazi do rana na licu i zato je za zarastanje i oporavak potrebno duže vreme. Efekat je naravno dobar, ali je oporavak dug. Drugi pristup je da se radi više blagih tretmana sa malim izlaznim snagama zbog čega ne nastaju rane i opekotine po licu, a onda tretmane treba po potrebi ponavljati.

………………………………………………………………………………………………………

KONTAKT:

“ATLAS ESTETIK” pri Opštoj bolnici “ATLAS”

Osmana Đikića 3, Beograd

381 11 785 88 88

WWW.ATLASKLINIKA.COM

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam