Home Lice SPACELIFTING-OMILJENA OPERACIJA HOLIVUDSKIH ZVEZDA

SPACELIFTING-OMILJENA OPERACIJA HOLIVUDSKIH ZVEZDA

by Estetska Hirurgija

Poslednjih desetak godina operacija podmlađivanja lica poznata kao Spacelifting postala je izuzetno popularna. Pokušali smo da nađemo odgovor na pitanje po čemu je Spacelifting jedinstven i zašto su ga prihvatile najveće holivudske zvezde, političari i biznismeni.

Naš sagovornik na tu temu je dr Andrej ROSS, poznati plastični hirurg sa dugogodišnjim iskustvom i ekspert za tehniku Spaceliftinga, koju sada radi u Bolnici ,,St Medica” u Beogradu.

Dr Andrej ROSS je član Evropske akademije za plastičnu hirurgiju lica (EAFPS), Ruskog društva plastičnih hirurga (SPRAS) i Izraelskog medicinskog udruženja (IMA).

Široko je prihvaćeno da je plastična hirurgija konzervativna oblast i da su grandiozni prodori u njoj retki. Da li je Spacelifting tehnika koja se može nazvati revolucionarnom?

Dr Ross: Ispravno je govoriti, ne o revoluciji, već o evoluciji. Spacelifting je rezultat dugogodišnjeg rada tima poznatog doktora Mendelsona sa Univerziteta Melburn u Australiji. Proučavanje starosnih promena na različitim delovima lica pokazalo je da su mehanizmi starenja ovih delova različiti i da ih je potrebno obnavljati putem plastične hirurgije nezavisno jedan od drugog. Tako možete postići harmoniju ili, drugim rečima, vratiti prirodan mladalački izgled licu.

Ovo je definitivno pravo otkriće. Zasnovano je na obnavljanju opuštenih tkiva lica u prirodnim prostorima. Ovo poslednje se naziva takođe i klizni prostori, ili saglasno odgovarajućem engleskom terminu – spaces. Prethodno otkriće takvog nivoa bio je tradicionalni fejs-lifting (traditional face-lifting) koji je pre 40 godina suštinski promenio rezultate plastične hirurgije, ali je istovremeno povećao rizike i vreme oporavka nakon operacije.

Koje su prednosti SPACELIFTIGA u odnosu na tradicionalni fejs-lifting? 

Dr Ross: Tradicionalni fejs-lifting podiže sva tkiva lica odjednom i ne uzima u obzir da su jagodice, obrazi i vrat, sa godinama, u različitom stepenu pretrpeli promene. Kao posledica toga je neprirodan izgled i nezadovoljstvo pacijenta.

Spacelifting omogućava da se obnovi svaka oblast lica posebno, upravo u potrebnoj meri. Rezultat toga je prirodno podmlađivanje minimum za 10-15 godina. I trajni, postojani efekat, u smislu stabilnosti dubokih struktura lica.

Tradicionalni fejs-lifting je uvek velika trauma, podrazumeva mnogo sati operacije i dug period oporavka.

Spacelifting je kratka operacija uz minimalnu traumu za pacijenta i sa brzim oporavkom.

Tradicionalni fejs-lifting je uvek velika trauma, podrazumeva mnogo sati operacije i dug period oporavka.  Spacelifting je kratka operacija uz minimalnu traumu za pacijenta i sa brzim oporavkom.

Spacelifting je odmah osvojio srca najzahtevnijih pacijenata uključujući holivudske zvezde, političare i velike biznismene. On je omogućio da se značajno poboljša rezultat plastične hirurgije lica, minimizirao je rizike i smanjio vreme oporavka.

Shematski prikaz prostora lica (spaces) kod mlade i starije osobe.

Lice PRE i POSLE Spacesliftinga

Kada su u pitanju ožiljci, posle tradicionalnog fejs-liftinga ožiljak je uvek dugačak i često vidljiv, uz gubitak kose iza uha. Posle Spaceliftinga ostaje kratak i neupadljiv ožiljak, dobro skriven hirurški šav u naborima kože. „Short scar face-lifting”, kako ga nazivaju stručnjaci. Takođe, kod Spaceliftinga nema bolova nakon operacije, a zavoj na licu se trajno uklanja drugog dana nakon operacije. Minimalni su rizici, uz mogućnost povratka na posao za nekoliko dana. I, što je najvažnije – rezultat koji će vam donositi radost mnogo godina. To je trajni efekat podizanja dubokih struktura lica. A sa starenjem kože možete nastaviti da se borite hormonskim i kozmetičkim metodama.

Ako se dotaknemo detalja, hirurg tokom operacije deluje isključivo na „slabe tačke” koje određena osoba ima i nežno ih vraća u prethodni položaj. U ovom slučaju nema masivnog odvajanja kože, niti porasta celokupne mišićne aponeuroze, što je tipično za klasični fejs-lifting. Ne postoji rizik od oštećenja facijalnih nerava i drugih važnih struktura.

Ovo je veoma moderna, visokotehnološka operacija. U nekim oblastima operacija se izvodi pod direktnom vizuelnom kontrolom, u drugim endoskopskim postupkom. Naknadni oporavak donosi minimalnu nelagodnost i traje manje vremena nego kod klasičnog zatezanja lica.

Posle Spacesliiftinga lice izgleda 10-15 godina mlađe

Poznato je da se Spaceliftingu mogu podvrgnuti i relativno mlade osobe, kao i one u zrelom dobu i da ova tehnika omogućava da se poprave samo područja sa znacima starenja, a da se ne dira ništa suvišno. Da li to znači da ona može maksimalno da zadovolji individualne potrebe svakog pojedinačnog pacijenta?

Dr Ross: Upravo tako. Ovu operaciju možete uraditi u preventivne svrhe, ako ste zabrinuti zbog blagog opuštanja tkiva – takozvani znakovi umornog lica. Spacelifting će vašem licu dati svež, odmoran izgled – kao da ste se upravo vratili sa dugog odmora. Poznate ličnosti koje su se podvrgle operaciji Spaceliftinga, tačnije njihovi sjajni rezultati učinili su ovu operaciju svetskim supertrendom.

Intervencija eliminiše i višestruke izražene manifestacije starenja, čineći pravo podmlađivanje od petnaest do dvadeset godina. Važno je dodati da se rezultat operacije ne menja tokom vremena.

Spacelifting se, takođe, može kombinovati sa bilo kojom drugom estetskom hirurgijom ili laserskim tretmanom.

Pre i posle Spacesliftinga

Koliko je ova tehnika prihvaćena u Rusiji i svetu?

Dr Ross: Metodu Spaceliftinga dosta koriste australijski i američki hirurzi. Savladali su je i stručnjaci u Južnoj Koreji i Japanu. Nakon studija na Univerzitetu u Melburnu, kod dr Mendelsona, mi ovu tehniku praktikujemo već 11 godina, postižući odlične rezultate, na radost naših pacijenata i na naše zadovoljstvo.

Sada je vreme da se ova efikasna tehnika populariše i u Srbiji. Znamo kako Srbija ceni inovativne tehnologije koje daju zapažene rezultate. I sigurni smo da će Spacelifting osvojiti srca naših pacijenata, dati im lepotu i bolji kvalitet života. A za ženu ništa nije važnije od toga.

Hirurzi dr Andrej Ross i dr Olga Nosova

Pošto su se na Univerzitetu u Melburnu (Australija) detaljno upoznali sa područjima lica, lekari su izveli hiljade uspešnih operacija lica u poslednjih 12 godina. Njihovi pacijenti uživaju u mladosti i lepoti koju im je darovao Spacelifting!

ZAKAZIVANJE KONSULTACIJA I PREGLEDA:
BOLNICA “ST MEDICA”
Bulevar Peka Dapčevića 24, Beograd
+ 381 64/ 0000 520
+381 11 / 246 06 97; +381 11 / 397 03 51

INST: beauty.space.clinic
E-mail: kontakt@stmedica.com
www.stmedica.com

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam