Home Kosa KAKO IZABRATI KLINIKU ZA TRANSPLANTACIJU KOSE? OVO SU 4 OSNOVNA USLOVA…

KAKO IZABRATI KLINIKU ZA TRANSPLANTACIJU KOSE? OVO SU 4 OSNOVNA USLOVA…

by Estetska Hirurgija

Izbor klinike, odnosno hiruga kome ćete pokloniti poverenje da uradi transplantaciju kose, najvažnija je odluka koju potencijalni kandidat za ovu intervenciju treba da donese.

Da bi vam u tome pomogli zamolili smo našu saradnicu dr Mariju Balković, specijalistu plastične i estetske hirurgije, sa više od deset godina iskustva i preko 3.000 urađenih intervencija, da objasni ŠTA BI JEDNA KLINIKA ZA TRANSPLANTACIJU KOSE TREBALO DA BUDE U MOGUĆNOSTI DA VAM PRUŽI DA BISTE JOJ UKAZALI POVERENJE?

USLOV SVIH USLOVA JE DA KLINIKA IMA KVALIFIKOVANE

I RENOMIRANE STRUČNJAKE ZA TRANSPLANTACIJU KOSE.

Tržište plastične estetske hirurgije danas je prepuno ,,vrhunskih eksperta”, ,,lidera”, ,,svetskih autoriteta” …, mada je, kada se stvar detaljnije ispita, uglavnom reč o marketinškim poštapalicama koje služe da bi se potencijalni klijent pridobio za intervenciju i pre nego što zaista čuje šta hirurg ima da mu kaže.

Za razliku od toga, ozbiljan i odgovoran hirurg će tek u razgovoru sa pacijentom ispričati o svojim stvarnim kvalifikacijama i edukacijama za tu metodu, na osnovu čega pacijent može da proceni šta da očekuje kao rezultat i da li je to dovoljno da bi mu ukazao poverenje.

KLINIKA ZA TRANSPLANTACIJU KOSE TREBALO BI DA KORISTI PRIZNATE TEHNIKE I TESTIRANU I PROVERENU TEHNOLOGIJU.

Transplantacija kose je tehnika u okviru plastične hirurgije za čije dobre rezultate je potrebno i veliko iskustvo i stručnost hirurga, kao i adekvatna tehnologija za njeno izvođenje.

Klinika MBC, u kojoj radim, poseduje i jedno i drugo, ona je prva u Srbiji i regionu, a među prvima u svetu, počela da primenjuje FUE metodu transplantacije kose, što je zahtevalo i veliku edukaciji i ulaganje u nabavku najsavremenije opreme.

KLINIKA MORA DA IMA ODLIČAN PROCENAT USPEŠNOSTI

TRANSPLANTACIJA I DA STOJI IZA TIH PODATAKA.

Kod transplantacije kose, kao i kod bilo koje druge intervencije ili operacije u plastičnoj hirurgiji, niko ozbiljan ne može garantovati ,,apsolutnu uspešnost”, ,,novu kosu posle samo jedne intervencije” i ,,garantovane rezultate kod svakog pacijenta”, jer je to jednostavno nemoguće.

U svojim stručnim predavanjima, ali i u razgovorima sa pacijentima, uvek naglašavam da uspeh u transplantaciji kose nije zagarantovan svakome ko poželi da je uradi: postoje dobri kandidati za ovu intervenciju, ali i oni kod kojih ona neće dati najbolje rezultate (ili onakve kakve pacijent očekuje). Na pregledu se, naravno, može utvrditi da potencijalni pacijent uopšte nije kandidat za operaciju, pa se ona u tom slučaju i ne radi.

Sve to doktor mora da objasni pacijentu i da mu bez ulepšavanja kaže kakav će biti rezultat u njegovom slučaju. Na taj način izbeći će se mnogi nesporazumi i nezadovoljstvo pacijenta nakon što se suoči sa rezultatom transplantacije.

Prvi uslov koji dobar kandidat za transplantaciju kose mora da ispunjava jeste dobro opšte zdravstveno stanje, posebno da li je eventualno alergičan na nešto i koje lekove uzima.

Izuzetno je važno da kandidat ima dovoljno zdrave kose u potiljačnoj regiji i sa strane, odakle se uzima materijal za transplantaciju (donorne regije).

Presađena kosa će biti apsolutno ista kao i ostala kosa, jer je to kosa koja je preraspoređena sa potiljačnog dela poglavine u regiju gde mnogo više doprinosi izgledu. Ona se neće razlikovati ni po izgledu, ni po položaju u kojem će se nove dlake nalaziti.

FUE PRECISE metoda radi se prema preciznim estetskim normama tako da se dlake uzimaju upravo onako kako rastu direktno iz davajuće regije i ubacuju se u željenu regiju. Nova kosa se izuzetno precizno postavlja u tačno određeni sloj kože i na taj način se omogućuje i postizanje maksimalne gustine presađene kose.

Iskustvo hirurga je od presudne važnosti kako bi nervni i vaskularni sistem kože ostao očuvan i time se obezbedila dobra krvna snabdevenost koja je neophodna za uspeh procedure, za normalan rast kose i postizanje maksimalne gustine.

U ordinaciji MBC imamo bogatu dokumentaciju fotografija pre i posle operacije. Za mnoge od tih fotografija imamo dozvolu pacijenata da ih koristimo, čak i bez prikrivanja identiteta. Jednostavno, oni su zadovoljni rezultatima koje su dobili i žele da to podele sa drugima koji imaju sličan problem.

Mnoge od tih slika zadovoljnih pacijenata objavljene su upravo u časopisu ,,Estetika” i na našem sajtu www.mbc.rs.

KLINIKA BI TREBALO DA VAM POKAŽE REZULTATE SVOJIH RADOVA, KAO I KOMENTARE I OCENE KORISNIKA.

Fotografije pre i posle transplantacije kose obavezan su deo dokumentacije koju svaki plastični hirurg koji se bavi ovom procedurom mora da vodi za svakog pacijenta. Te fotografije su bitne i za doktora i za pacijenta. Za doktora one su dokaz onoga što je uradio i na osnovu čega može da procenjuje vlastiti napredak, dok je za pacijenta bitno da posle operacije, naročito kada prođe određeni period, može da uporedi trenutno stanje sa onim od pre operacije. Neki pacijenti su skloni da ,,zaborave” kako su izgledali pre operacije, pa im se čini da su rezultati mogli da budu mnogo bolji, ali ih pogled na fotografije iz perioda pre operacije brzo vrati u stvarnost.

Svaki doktor na zahtev pacijenta trebalo bi da pokaže fotografije pacijenata čiji je problem najsličniji onom za koji traži rešenje. Pravdanje da su fotografije pacijenata poverljiv materijal koji se ne sme pokazivati drugima ne stoji, jer se uvek može naći način da se te fotografije pokažu bez otkrivanja identiteta pacijenta.

Zato, ako doktor i posle vašeg insistiranja to ne želi da učini, verovatni razlog je taj da i nema šta da pokaže. Dovoljno da posumnjate u njegove kvalitete i ,,bogato iskustvo”.

Transplantacija kose kod muškaraca

Transplantacija kose kod žene

Transplantacija brade 

_______________________________________________________________

Klinika “MEDICAL BEAUTY CENTER” – MBC

_______________________________________________________________

MBC je moderna klinika na ekskluzivnoj lokaciji, u kojoj su zagarantovani diskrecija i udobnost.
Opremljena je modernom operacionom salom sa najsavremenijom tehnologijom u službi lepote i zdravlja. Enterijer je posebno dizajniran da pruži komfor i privatnost pacijenata.
Stručnost i ljubaznost osoblja su ono, što po njihovom priznanju pacijente navodi da se uvek vraćaju u MBC.
Klinika je registrovana u skladu sa svim zakonskim propisima i opremljena najsavremenijim instrumentima za procedure transplantacije kose, estetske hirurgije i antiejdžing tretmane.
Nosilac je sertifikata Ministarstva zdravlja Srbije “Ustanova od poverenja” za delatnost medicinskog turizma i dobitnik priznanja BISNODE za poslovnu izuzetnost rejting A, 2015, 2016, 2017. i 2018. godine.

____________________________________________

KONTAKT

_____________________________________________

 

 Dr spec. Marija Balković

“Medical Beauty Centar – MBC”

Maglajska 8, Beograd

+381 11 367 6224; +381 69 555 0259

 www.mbc.rs

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam