Home Estetska Hirurgija Dr Brankica Milojević: TRANSPLANTACIJA KOSE ZA JEDAN DAN, BEZ BOLA

Dr Brankica Milojević: TRANSPLANTACIJA KOSE ZA JEDAN DAN, BEZ BOLA

by Estetska Hirurgija

U današnje vreme kada je imperativ biti lep, po mogućstvu savršen, posebna pažnja se poklanja kosi. Ona je oduvek bila ukras svake glave, sinonim lepote, snage, ponosa… pa je zato suočavanje sa njenim gubitkom često veoma stresno i biva praćeno različitim psihičkim tegobama koje mogu ići od uznemirenosti, pada samopouzdanja, pa do depresije i drugih ozbiljnih problema.
Zato je pred hirurgom koji se bavi transplantacijom kose uvek ozbiljan zadatak i izazov da reši, ne samo nedostatak kose, nego i da pruži punu psihičku podršku pacijentu, kroz potpuno individualan pristup. Znanje i iskustvo, ali i prirodan talenat hirurga, tu svakako dolaze do izražaja! To je ono što negujem u svojoj ordinaciji i što pacijenti prepoznaju – kaže dr Brankica Milojević, spec. plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, koja se već deset godina bavi transplantacijom kose, obrva i brade, kao i rekonstrukcijom ožiljaka nastalih najčešće posle operacije ili povreda.

Savremene metode za transplantaciju kose omogućavaju da se problem opadanja i gubitka kose reši brzo i kvalitetno, jer se restauracija kose obavlja :
– u toku jednog dana;
– bez velikih trauma i bez bolova;
– bez ušivanja, dakle nema konaca, sečenja kože i sličnih neprijatnosti;
– tragovi intervencije su minimalni, skoro bez ožiljaka;
– pacijent veoma brzo može da se vrati svakodnevnim obavezama;
… i, što je najvažnije – sve to izgleda prirodno, pa je samim tim i estetski dopadljivo!

Pre transplantacije kose

Posle transplantacije kose

Transplantacija kose kod žene kod koje je gubitak kose bio posledica  ožiljne alopecije

OPADANJE I GUBITAK KOSE KOD MUŠKARACA I ŽENA

U ordinaciji „Dr Milojević“ već punih deset godina uspešno rešavamo problem opadanja i gubitka kose i kod muškaraca i kod žena.

O alopeciji muškaraca se dosta piše i zna, pa se obično misli da je problem opadanja i gubitka kose rezervisan samo za muškarce. U praksi, međutim, sve je veći broj žena sa različitim problemima – istanjivanjem kose, njenim proređivanjem, pa i ozbiljnim gubitkom kose iz različitih razloga. Zbog toga je sve više žena koje žele čisto estetske intervencije, poput transplantacije kose u cilju korekcije visokog ili širokog čela, reoblikovanje prednje linije kose, obrva itd. Ovi zahtevi su najčešće skopčani i sa kompleksima različite prirode.

Gubitak kose kod žena ima svoje osobenosti, kako u pogledu uzroka koji dovode do opadanja i gubitka kose, tako i u pogledu lečenja, pa i same procedure transplantacije kose i tehnike za njenu rekonstrukciju.

Žene uglavnom pate od difuznog proređivanja kose, uglavnom odmah iza prednje linije kose pa sve do temena. Potpuna ćelavost je kod žena retka, ali ne i nemoguća.

Opadanje kose može da se desi bilo kome i bilo kada. Ono može biti privremeno i trajno, može se desiti vrlo rano, u dvadesetim ili tridesetim godinama, ili u menopauzi.

Privremeno opadanje i gubitak kose samo ukazuju na to da određena stanja koja dovode do gubitka kose nisu trajna i da će se kosa nakon nekog vremena oporaviti i ponovo rasti.

U ove privremene uzročnike svakako spadaju: sezonsko opadanje kose, gubitak kose nakon porođaja, kao posledica uzimanja nekih lekova, nakon nekih operativnih zahvata, kao posledica neadekvatne ishrane i mnogi drugi.

Transplantacija obrva kod ženske osobe (snimak desno napravljen odmah posle intervencije)

Transplantacija brade, pre i odmah posle završene transplantacije

Dr Brankica Milojević, spec. plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije

10 GODINA ISKUSTVA U TRANSPLANTACIJI KOSE, BRADE I OBRVA

Dr Brankica Milojević je lekar sa specijalizacijom iz plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, ali i licencom za transplantaciju kose sa Londonske akademije za restauraciju kose.

Dr Milojević se od osnivanja specijalističke ordinacije HTC – HAIR TRANSPLANT CLINIC, 2009. godine, specijalizovano bavi transplantacijom kose, koristeći neke od najnaprednijih tehnika na svetu! Kontinuirano prati savremena dostignuća na tom polju kako bi pacijentima pružila najbolje iz te oblasti.

“Kad radim ono što volim ispunjena sam zadovoljstvom, pacijenti su zadovoljni, a i rezultati ne izostaju! I tako evo već punih deset godina!”

KONTAKT

Dr Brankica Milojević

 Specijalistička ordinacija “Dr MILOJEVIĆ”

Generala Štefanika 19, Beograd (naselje “Stepa Stepanović”)

011/ 770 3111064/ 270 27 27

www.hair-transplant-clinic-drmilojevic.rs

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam