Home Antiejdžing Predavanje dr Svetlane Bogdanović na master klasu SRBSAPS-a: PODMLAĐIVANJE OČNE REGIJE

Predavanje dr Svetlane Bogdanović na master klasu SRBSAPS-a: PODMLAĐIVANJE OČNE REGIJE

by Estetska Hirurgija

Oči su verovatno najvažnija estetska celina. Kada je koža oko očiju svetla i sveža, osoba izgleda zdravo, vitalno i mladalački. U mladosti, ona uglavnom i jeste takva, ali je ovo i područje na kome se prvo pojave znaci starenja. Zato je podmlađivanje ove regije izuzetno važno, ali i zahtevno, jer se jednom napravljena greška veoma teško ispravlja.

NEHIRURŠKE METODE PODMLAĐIVANJA

Hirurška tehnika kojom se rešavaju problemi sa donjim i gornjim kapcima je blefaroplastika. Međutim, pacijenti često žele da izbegnu ili bar odlože hiruršku intervenciju i biraju nehirurške tehnike, a to je ono čemu je Poliklinika ,,Diva” posvećena skoro tri decenije. Među tim tehnikama najvažnije su:

RADIOTALASNi lifting kapaka: radiotalasna metoda postiže istovremeno podmlađivanje i lifting efekat kože kapaka i ona je po rezultatu najpribližnija hirurškoj tehnici.

LASERSKO PODMLAĐIVANJE: korišćenjem ablativnih i frakcionih lasera, koži se vraća izgubljeni volumen, ublažavaju se tamni krugovi oko očiju i smanjuju bore.

FILERI: nadoknađuju izgubljeni volumen u zoni podočnjaka.

 RADIOWAVE – NAŠA ORIGINALNA TEHNIKA ZA LIFTING  OPUŠTENIH KAPAKA

Nakon više od dve decenije rada sa radiotalasnom tehnologijom, stručni tim Poliklinike ,,Diva” osmislio je novi postupak za rešavanje problema opuštene kože kapaka – RADIOWAVE. Reč je o radiotalasnoj ablativnoj tehnici kojom se energija doprema na tačno određenu dubinu gde proizvodi efekte koji izazivaju stvaranje novog kolagena i elastina i zatezanje kože.

ZA TEAR trouth deformitet – suzna brazda (ono što se laički naziva udubljenim podočnjacima) FILERI SU ZLATNI STANDARD.

Za udubljenja koja se protežu od unutrašnje ivice oka ka korenu nosa (tear trouth – suzna brazda), u Poliklinici ,,Diva” primenjujemo specifičnu tehniku apliciranja hijaluronskih filera koja obezbeđuje maksimalne rezultate. Osim izbora najboljeg filera, a to je za ovu regiju Restylane Vital Light, bitno je odrediti pravu količinu filera, gde će se tačno aplicirati, kao i pravce povlačenja kanile prilikom aplikacije.

 PDO MESO NITI PODIŽU I ZATEŽU OPUŠTENU KOŽU:

Instant efekat zatezanja zahvaljujući mehaničkom efektu;

Obnova ćelija kao rezultat stimulacije kolagena;

Neovaskularizacija koja popravlja teksturu kože, daje joj bolju elastičnost i briše fine linije sa površine;

Zatezanje kože kao posledica kontrakcije masnog tkiva.

Posle šest meseci, PDO niti se apsorbuju (nestaju) hidrolizom. Novostvorene ćelije nastavljaju da proizvode novi kolagen i nove krvne sudove koji poboljšavaju mikrocirkulaciju kože, izazivaju kontrakciju masnog tkiva što rezultira zatezanjem kože i lepšim volumenom.

REŠAVANJE KOMPLEKSNIH SLUČAJEVA

Nehirurškim tretmanima podmlađivanja očne zone u Poliklinici „Diva” rešavamo i slučajeve u kojima se pojavljuju dva ili više problema, a pacijent želi da ih reši istovremeno. To, naravno, podrazumeva i kombinovanje više metoda i tehnika podmlađivanja. Najčešći slučajevi su:

Tear trouth deformitet I BORE U UGLU OČIJU

REŠENJE: HIJALURONSKI FILERI I BOTOKS

BORE U UGLU OČIJU I OPUŠTENA KOŽA

REŠENJE: BOTOKS I RADIOWAVE lifting TEHNIKA

OPUŠTENA KOŽA I VREĆICE ISPOD OČIJU

REŠENJE: RADIOWAVE lifting TEHNIKA I PDO TRADES

SUZNE BRAZDE, BORE U UGLU OČIJU, VREĆICE ISPOD OČIJU

REŠENJE: HIJALURONSKI FILERI, BOTOKS I PDO TRADES

 Ono što preporučujemo kod rešavanja kompleksnih problema jeste da se uradi detaljna analiza problema i pacijentu predstavi plan rešavanja i realni ciljevi koje može da očekuje. To najčešće podrazumeva tretmane koji će trajati oko četiri nedelje, gde je prvi korak tretman radiotalasima ili PDO trades, a onda posle četiri nedelje fileri i botoks.

KONTAKT:

DIVA
Dr Bogdanović POLIKLINIKA
U Beogradu na tri adrese: KOSOVSKA 34, NJEGOŠEVA 19A, ANTIFAŠISTIČKE BORBE 37
063 338 334; 011 32 42 841
www.divaclinic.com

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam