Home Razno - Stomatologija Korak po korak do savršenog zubnog niza

Korak po korak do savršenog zubnog niza

by Estetska Hirurgija

Ako imate dovoljno vremena i strpljenja, svoj zubni niz možete doterati i bez velikih i invazivnih stomatoloških zahvata.

Evo primera iz prakse dr Igora Ristića

Slučaj koji će ovde biti opisan uključuje potrebu za ispravljanjem anomalija broja i položaja zuba koji su uticali na sveukupni estetski izraz i funkcionalne probleme zubnog niza u celini.

Pregled, dijagnostika, početak terapije

Pacijentkinja je dugo odlagala potreban tretman u strahu da će on involvirati brušenje većine zdravih zuba.

Posle temeljne dijagnostičke procedure, izrade različitih rendgenskih snimaka, kao i konzilijarnog pristupa u donošenju definitivnog terapijskog plana, pacijentkinja je dala saglasnost za početak terapije.

Ortodontski tretman

Podvrgnuta je ortodontskom tretmanu koji je imao za cilj da reši probleme položaja zuba, zatvori postojeće prostore između zuba, i obezbedi prostore za ugradnju implantata na mestima nedostajućih zuba.

Implantati

Postavljen je po jedan implantat u gornjoj i donjoj vilici. Oba implantata izabrana su prema striktnoj i specifičnoj indikaciji za svaki od dva defekta. U gornjoj vilici je postavljena privremena kruna neposredno posle ugradnje implantata! Definitivne krune od bezmetalne E.Max keramike izrađene su nakon perioda kompletne integracije implantata u obe vilice.

Kompozitna nadogradnja

Finalno doterivanje ivica donjih prednjih zuba, koje su oštećene trošenjem usled njihovog dugoročnog patološkog položaja, urađeno je uz pomoć kompozitnih materijala.

Krajnji rezultat – NEPROCENJVO!

Krajnji rezultat bio je uspostavljanje harmoničnog odnosa tvrdih i mekih oralnih tkiva (zuba i okolnih desni), sveukupna promena lika i osmeha pacijenta, bez ikakvog brušenja zuba, uz minimalno invazivnu terapiju.

Filozofija Centra za Dentalnu Estetiku i Implantologiju da kroz konzilijarnu saradnju osoblja, specijaliste ortopedije vilica, implantologije, protetike i stručne zubotehničke laboratorije, rešava najsloženije zadatke u okviru estetske i restaurativne stomatologije bila je u potpunosti implementirana, na zadovoljstvo celog tima i pacijenta! Tretman je ukupno trajao oko 24 meseca uz podatak da pacijent živi u inostranstvu i da je rezultat moguće postići i brže uz češće kontrolne preglede.

KONTAKT:
Centar za dentalnu estetiku i implantologiju “CDEI”

Cvijićeva 38, Beograd

011/ 2766 992

060/3368 478

www.drristic.com

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam