Home Antiejdžing NA POMOLU FILER OD TEČNE SVILE

NA POMOLU FILER OD TEČNE SVILE

by Estetska Hirurgija

Da li biste, umesto hijalurona, ubrizgali filer od čiste svile?

Kompanija Silk Medical Aesthetics  razvila je tehnologiju biokompatibilne tečne svile – prvog potpuno prirodnog materijala za primenu u vidu dermalnog filera.  Proizvod je ove godine ušao u klinička istraživanja, a prvi fileri se očekuju za tri godine.

Osvajanje tehnologije tečne svile omogućava kompaniji Silk Inc. iz Amerike da razvije nov, biokompatibilan i biorazgradiv filer od proteina svile.

Dermalni filer sačinjen od organske  svile, dobijene od čaura svilene bube, namenjen je  za popunjavanje bora na licu i rukama i tretiranje ožiljaka od akni, za ubrigavanje na različitim dubinama kože, baš kao i hijalurosnki fileri. Svileni filer će biti formulisan u brojnim varijacijama za različite namene, a trajnost će mu biti 3 do 24 meseca.

Kompanija želi da potpuno prirodan bude ne samo filer, nego i ceo proizvodni proces, pa se za energiju u proizvodnji koristi solarna energija, za hranu svilenih buba koristi se organski dud, i ne dodaju se hemijski konzervansi. Proces od početka do kraja poštuje principe održivosti.

Iako nove tehnologije i materijale iščekujemo sa znatiželjom, ostaje da se vidi da li će svila, iako potpuno prirodna, moći da zameni hijaluronsku kiselinu koja je prirodno u sastavu našeg organizma, i na koju ima veoma malo neželjenih reakcija.

Silk Medical Aesthetics  kao veliku prednost navodi da će novi filer da se integriše sa kolagenom kože, i da je biorazgradiv.

– Aktivna svila, čist protein  svile u tečnoj formi, obezbeđuje mnoge prednosti u kreiranju novih filera u odnosu na postojeće. Jedan od naših ciljeva je da obezbedimo odličnu kontrolu otoka koji se dešavaju nakon injektiranja filera, kako bi doktori mogli da reaguju i suzbiju ih već tokom tretmana  – kaže jedan od osnviača Silk Inc,  Greg Altman. Uz to, planiramo da naša tehnologija tečne svile doprinese i manjem crvenilu i inflamaciji nakon injektiranja. Svila kao biomaterijal omogućava nam i da odredimo trajnost filera nezavisno od elastičnosti gela, čime ćemo dobiti prirodniji izgled, osećaj i rezultat nakon primene.

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam