Home Doktori - Estetska Hirurgija Dr Saša Mišeljić: Podignute i punije grudi bez implantata

Dr Saša Mišeljić: Podignute i punije grudi bez implantata

by Estetska Hirurgija

Žene koje žele podignute  i punije grudi mogu to da postignu i bez implantata, vlastite masti ili filera. Kako, objašnjava dr Saša Mišeljić, spec. estetske hirurgije, iz Ordinacije “LaDerma”.

Jedan broj, posebno mlađih žena, ne želi implantate u svojim grudima, a ne žele ni transfer masti jer to podrazumeva dodatne intervencije (liposukcija, ubrizgavanje masti, ponovna procedura zbog gubitka dela tarnbferisanog masnog tkiva ) i dodatni period oporavka. Druge,  zbog nedostatka masnog tkiva jednostavno nisu kandidatkinje za popunjavanju grudi vlastitom mašću. Treće, pak, žele da podignu svoje grudi ali da one i dalje budu potpuno prirodne – bez ikakvih dodataka.

PUNOĆA BEZ IMPLANTATA

Da bi se postiglo da grudi posle liftinga dobiju punoću i bez pomoći implantata ili vlastite masti, neophodno je uraditi preparaciju tkiva kao kod augmentacije, a nakon toga skupiti tkivo, podići i centralizovati. Tako dobijamo punoću grudi. To znači da  kod nekih opuštenih širokih grudi (posle dojenja ili posle većeg gubitka u težini), nabiranjem tkiva ka sredini dobijamo projekciju i punoću – kao da smo stavili implantat. Ukoliko se umereno skupi tkivo dobija se punoća kao kada se postavi implantat niskog profila, ali ako se tkivo nabere malo više onda se može dobiti punoća kao da se stave implantati srednjeg ili visokog profila.

Na slici: Slučaj pacijentkinje koja je imala veliku opuštenost dojki, potpuno ispražnjene u gornjem delu. Posle liftinga i korekcija tkiva grudi su podignute u prirodni položaj, uz sasvim prihvatljiv volumen u gornjem polu. Na slici desno je rezultat godinu dana posle operacije. Vidljivo je da je ožiljak izbledeo i da ne predstavlja veliki estetski nedostatak.

Rez ide oko bradavice na dole vertikalno prema  inframamarnoj brazdi, kao i kratki horizontalno ispod nje. Ovom tehnikom moguće je podići i popuniti bilo koje dojke, ali će kvalitet rezultata zavisi od količine tkiva i stepena opuštenosti (ptoze).

Na slici:  Pacijentkinja je želela da podigne grudi bez ikakvih dodataka u vidu implantata ili masti. Dobila je i podignute i punije grudi: slike desno su snimljene tri meseca posle operacije.

U svakom slučaju  grudi budu manje u bazi, ali zato budu čvršće i punije, čime su pacijentkinje oduševljene i obično kažu da su im takve bile – dok su bile devojke!

Na slici: Zbog potrebe da se odstrani višak kože zbog čega će dojke posle liftinga izgledati manje, najčešće je potrebno uraditi i smanjivanje bradavica. Pacijentkinja na slikama nije želela da smanjuje bradavice, ali je i pored toga dobila izuzetan estetski rezultat. Slike desno su napravljene dva meseca posle operacije.

Kontakt:

Dr Saša Mišeljić

Spec. plastične i estetske hirurgije

 Ordinacija za estetsku dermatologiju i hirurgiju „LaDerma“

Požarevačka 39, Beograd

011 245 62 59063 770 44 56

www.laderma.rs

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam