Home Estetska Hirurgija POVEĆANJE GRUDI: NA ŠTA POSEBNO TREBA DA OBRATITE PAŽNJU KADA GLEDATE FOTOGRAFIJE GRUDI PRE I POSLE POSTAVLJANJA IMPLANTATA

POVEĆANJE GRUDI: NA ŠTA POSEBNO TREBA DA OBRATITE PAŽNJU KADA GLEDATE FOTOGRAFIJE GRUDI PRE I POSLE POSTAVLJANJA IMPLANTATA

by Estetska Hirurgija
Bez obzira na to kako zamišljate svoje idealne grudi, operacija povećanja grudi implantatima najbolji je put da to toga i stignete.
Izbor hirurga je od ključnog značaja. Osim stručnosti, njegovo shvatanje estetike takođe mora biti isto ili bar u velikoj meri slično vašem shvatanju lepote. Da biste bili sigurni da ste izabrali pravog, potrebno je dobro se informisati o njegovom dotadašnjem radu, a pregledanje arhive njegovih fotografija pre i posle operativnih zahvata na grudima neizostavan je korak koji će vam omogućiti da procenite njegov osećaj za estetiku.

ŠTA TREBA DA ZNATE ?

  1. Tražite da vidite fotografije pacijenata koji, ne samo što imaju tip tela sličan vašem, već su i ugradili implantate slične veličine i oblika koji i vi želite. To će vam pomoći da steknete jasniju sliku o tome kako će određena veličina implantata promeniti oblik i veličinu vaših grudi. Ovo ne samo da će pružiti realnu sliku kako bi ishod postupka mogao izgledati, već vam može pomoći i da odlučite koja veličina i oblik će najviše odgovarati vašem tipu tela.

Lifting grudi sa dodavanjem implantata radi postizanja boljeg volumena i oblika dojki – Bolnica “Atlas estetic”

  1. Tražite da vam hirurg pokaže fotografije koje jasno prikazuju pacijenta, spreda i sa strane. Kosi uglovi su odlični, ali mogu sakriti mnoge nepravilnosti u rezultatima. Ako vam doktor pokazuje samo fotografije snimljene sa strane ili iskosa, tu nešto nije u redu, pa zahtevajte da vidite i fotografije iz različitih uglova. Ako ih nema, potražite drugog doktora.

Povećanje grudi je uvek i njihovo preoblikovanje – rad prof. dr Nenada Stepića, ordinacija “Health design”

ŠTA TAČNO TREBA DA GLEDATE NA FOTOGRAFIJAMA PRE I POSLE?

DA LI VELIČINA, OBLIK I POLOŽAJ GRUDI ODGOVARAJU VAŠEM TELU.

Kada je u pitanju izbor veličine implantata, željena veličina varira od pacijenta do pacijenta. Ali. bez obzira na to koliko su implantati veliki, važno je da krajnji rezultat i dalje izgleda prirodno. Kada gledate fotografije pre i posle, važno je uzeti u obzir anatomiju i oblik grudnog koša, kao i položaj bradavica. Uspešno urađena operacija uvećanja grudi je ona posle koje pacijentkinja ima grudi koje izgledaju kao da joj prirodno pripadaju, a ne kao da su nakačene na telo. Nesrazmerno veliki implantati dovode do najviše komplikacija, i pacijente bi trebalo obavestiti o tome pre operacije.

DA JE KOŽA NA GRUDIMA GLATKA I BEZ NABORA

Obratite pažnju na površinu dojki posle povećanja, posebno da li je koža glatka i da li postoje nabori, što je uobičajena nuspojava većih implantata. Dok nabori (ripplings) mogu biti rezultat različitih faktora, poput nedovoljnog tkiva dojke ili implantata koji se postavlja preko mišića, veći implantati daju veću šansu da do ovog problema dođe.

Povećanjer grudi okruglim implantatima – rad  dr Dejana Milutinovića, Bolnica “ST Medica”

DA LI SU DOJKE SIMETRIČNE?

Sve žene imaju neki stepen inherentne asimetrije dojki – veličine, oblika ili položaja – što je u velikoj meri stvar genetike. Ispravljanje asimetrije čest je razlog da se pacijentkinja odluči za operaciju, a fotografije koje pokazuju grudi posle korekcije mogu biti ključne za ocenu uspešnosti zahvata. Ako grudi posle perioda zarastanja i dalje pokazuju znakove asimetrije koja je postojala pre operacije, to je znak da hirurg nije dobro obavio svoj posao. Ipak, imajte na umu da dve dojke nikada neće biti potpuno identične, čak ni nakon najbolje urađene operacije, ali bi trebalo da budu što sličnije. Osim što bi trebalo da budu iste veličine i oblika i da se nalaze u sličnom položaju na grudima, dojke bi trebalo da imaju i simetrično pozicionirane bradavice i sličnu bočnu konturu na mestu gde se u gornjem delu spajaju sa grudnim košem.

DOJKE NIKADA NEĆE BITI POTPUNO IDENTIČNE, ČAK NI NAKON DOBRO URAĐENE OPERACIJE, ALI BI U SVAKOM SLUČAJU TREBALO DA BUDU ŠTO SLIČNIJE.

DA LI IMPLANTATI PADAJU PREKO INFRAMAMARNE BRAZDE?

Ako vam se, gledajući postoperativne fotografije, učini da grudi padaju preko donjeg nabora dojke (inframamarni nabor ili brazda), to je znak loše urađene operacije. Inframamarni nabor je linija gde se donja polovina dojke sreće sa grudnim košem, a u slučaju kada je implantat prevelik za grudni koš, ili ako je koža iznad implantata tanka ili je implantat umetnut kroz rez duž inframamarne brazde, moguće je da oni pređu preko ovog prirodnog nabora. Budući da je zajednički cilj implantata da grudi izgledaju prirodnije i življe, pažljivo pogledajte da li su implantati iznad ili na inframamarnoj brazdi, i da li dojke i dalje izgledaju prirodno.

ISKUSAN PLASTIČNI HIRURG MOŽE DA POSTIGNE DOBRE REZULTATE I SA VELIKIM IMPLANTATIMA, BEZ IKAKVIH NABORA NA POVRŠINI DOJKE.

KOLIKO SU VIDLJIVI OŽILJCI I KAKO JE ZARASLA KOŽA NA MESTU REZA?

Vešt plastični hirurg morao bi biti u stanju da sakrije rezove u prirodnim naborima kože i da ti rezovi brzo zarastu, uz minimalne ožiljke. To je posebno važno kod estetskih operacija, ali kada su u pitanju grudi prioritet hirurga nije da rez (i kasniji ožiljk) bude što manji po svaku cenu, već da bude dovoljne veličine da se kroz njega bezbedno postavi implantat. Trenutna generacija implantata je čvršća i zbog toga se oni moraju postaviti u grudi kroz rez odgovarajuće veličine. Ako se to učini kroz manji rez (u nameri da ožiljak bude manji), rezultat može biti deformacija implantata unutar tkiva dojke što, osim lošeg estetskog rezultata, može dovesti i do drugih komplikacija. Čuvajte se hirurga koji se hvali sićušnim ožiljcima pri postavljanju silikonskih implantata, a prilikom ispitivanja ožiljaka na postoperativnim fotografijama više se fokusirajte na njihovu lokaciju i način na koji su rezovi zarasli, nego na njihovu veličinu. I naravno, obratite pažnju na period od operacije kada je snimljena fotografija koju gledate.

ČUVAJTE SE HIRURGA KOJI SE HVALI SIĆUŠNIM OŽILJCIMA PRI POSTAVLJANJU SILIKONSKIH IMPLANTATA. SUVIŠE MALI REZ KASNIJE MOŽE POSTATI SUVIŠE VELIKI PROBLEM.

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam