Home Antiejdžing OVO NIKAKO NE SMETE RADITI POSLE INJEKCIJE BOTOKSA

OVO NIKAKO NE SMETE RADITI POSLE INJEKCIJE BOTOKSA

by Estetska Hirurgija
Postoji nekoliko ključnih stvari koje ne bi trebalo da radite u satima, danima ili  nedeljama nakon tretmana injekcijama neuoriotoksina (popularnog botoksa) kako bi ste smanjili mogućnost neželjenih efekata. Na neke od njih će vas svakako upozoriti lekar posel završene intervencije (ili, još bolje, pre nje), ali to nije uvek slučaj. Zato smo konsultovali nekoliko stručnjaka po tom pitanju i evo šta su nam rekli.

IZBEGAVAJTE INTENZIVNU FIZIČKU AKTIVNOST (KARDIO VEŽBE)

Intenzivna fizička aktivnost pojačava protok krvi kroz telo, uključujući i lice. To može da pomeri ubrizgani neurotoksin i smanji šanse da se on veže za predviđeni mišić, već da oslabi oslabi okolne mišiće koji nisu bili cilj ubrizgavanja. Zato se treba uzdržato od vežbi koje pojačavaju cirkukaciju najmanje dvanaest sati pre tretmana.

IZBEGAVAJTE JOGA VEŽBE

Posle injekcije botoksa važno je da ostanete u u uspravnom stavu i ne radite bilo koju vrstu aktivnosti koja podrazumeva ležanje ili držanje oborene glave najmanje četiri sata posle intervencije. To, takođe, znači da nema dremke, kozmetičkog tretmana ili masaže lica.

BEZ ŠMINKANJA NAJMANJE POLA SATA 

Injekcije neurotoksina mogu ostaviti male crvene tragove na svakom mestu ubrizgavanja. Oni su privremeni i lako se prekrivaju šminkom samo sačekajte najmanje 30 minuta pre nego što to učinite, savetuju doktori. Iako su vrlo male svaki od tih tragova mala ubodna rana, što znači da postoji direktan i otvoren kanal kojim možete u organizam uneti bakterije koje se nalazi u vašoj šminki . Čekanje pola sata daje vašoj koži dovoljno vremena da stvori novi epitel na mestu uboda, odnosno da zatvori tu malu ranu na koži.

NE KORISTITE „ALATKE ZA LICE“

Sačuvajte svoje rolere i druge spravice za kućne mehaničke tretmane lica  za neko drugo vreme. Stručnjaci sa kojima smo razgovarali slažu se da njihova upotreba neposredno nakon injekcije može učiniti da se neurotoksin razlije u neželjene regije lica. Predlog je da se sačeka četiri sata nakon injekcije. Ili svih 12 sati.

NAPRAVITE PAUZU OD DVE NEDELJE IZMEĐU BOTOKSA I VAKCINE PROTIV KOVIDA 19

Iako ne postoje nikakvi dokazi o negativnoj interakciji između vakcine i botoksa, opreznosti nikad dosta. Preporuka je da se se između injekcije beotksa i vakcine protiv Kovid 19 napravi dvonedeljna pauza.

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam