Home Kombinovane operacije Dr Goran GAĆEŠA: POVEĆANJE GRUDI + ABDOMINOPLASTIKA + LIPOSUKCIJA BOKOVA I LEĐA …U JEDNOM AKTU

Dr Goran GAĆEŠA: POVEĆANJE GRUDI + ABDOMINOPLASTIKA + LIPOSUKCIJA BOKOVA I LEĐA …U JEDNOM AKTU

by Rade Gru

Kombinovane operacije koje podrazumevaju da se u jednom aktu urade dve, pa i tri operacije, nisu tako česte jer zahtevaju  određene preduslove i od pacijenta i od hirurga.  Pacijent koji želi ove operacije mora biti u izuzetnom zdravstvenom stanju, dok hirurg mora imati dovoljno iskustva da te operacije uradi efikasno i potpuno bezbedno za pacijenta.

Ovo je primer jedne takve operacije koju je uradio dr Goran Gaćeša, iz Ordinacije ,,Medic Hill”, gde je njegovo hirurško znanje i iskustvo došlo do punog izražaja.

Pacijentkinja (40 godina) je osoba krupne građe (visina 180 cm, težina oko 100 kilograma) i u poslednje dve godine izgubila je više od 40 kilograma zbog čega se pojavila velika količina viseće kože i masnog tkiva, pre svega u predelu stomaka i bokova, pa i u donjem delu leđa. Grudi su delom izgubile punoću, pa su počele pomalo da vise. Pacijentkinja je stigla iz inostranstva i zato smo joj predložili da sve pomenute nedostatke uradimo u jednom operativnom aktu.

Izgled problematičnih regija koje je pacijientkinja rešila da operiše sa preoperativnim planom.

 I. LIPOSUKCIJA BOKOVA I LEĐA

Prvo je urađena liposukcija bokova i leđa, tokom koje je odstranjeno oko četiri litre masnog tkiva. To je, naravno, rezultiralo pojavom enormnog viška kože i to je uvek najizazovniji deo ovakvih operacija – kako prekrojiti sav taj višak kože za nekoliko konfekcijskih brojeva i postići poželjan izgled i zategnutu kožu.

Regije na kojima su postojale masne naslage koje je pacijentkinja želela da ukloni.
Izgled struka, bokova i leđa posle završene operacije.

2. UKLANJANJE MASTI I VIŠKA KOŽE SA STOMAKA

Zatim se pristupilo uklanjanju viška kože i masti sa stomaka, uz oblikovanje trbušnih mišića i transpoziciju pupka. Nakon toga su rane ušivene u tri sloja.

Stomak pre i posle urađene abdominoplastike.

3. POVEĆANJE GRUDI IMPLANTATIMA

Potom je izvršena korekcija grudi inframamarnim pristupom, ispreparisan je džep ispod mišićne opne (subfascijalni) i ubačeni okrugli implantati zapremine 550 cc, obostrano. Leva areola je pri tom blago podignuta.

Aplikovani drenovi uklonjeni su nakon četiri dana, a kompletan postoperativni tok protekao je uredno i bez komplikacija.

Grudi pre i posle postavljanja implantata.

PROČITAJTE OD ISTOG AUTORA:

Kako prevelike grudi postaju manje i lepše

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam