Home Antiejdžing HIPERBARIČNE KOMORE PLANETARNI HIT U SVETU LEPOTE I ZDRAVLJA

HIPERBARIČNE KOMORE PLANETARNI HIT U SVETU LEPOTE I ZDRAVLJA

by Estetska Hirurgija
ČUDESNA MOĆ KISEONIKA

Hiperbarična oksigenaciona terapija (HBOT) smatra se jednim od najkvalitetnijih prirodnih tretmana sa odmah vidljivim rezultatima. I to ne samo trenutnim, već trajnim. Koristi se u medicini kao pomoćni tretman kod mnogih bolesti, dok se pozitivni efekti na prokrvljenost i ishranu kože, njenu elastičnost i čvrstinu koriste u cilju ulepšavanja i usporavanja starenja.

Ovaj tretman podrazumeva unošenje koncentrovanog kiseonika u organizam pod blagim pritiskom, što omogućava njegovo prodiranje u nedovoljno oksigenisana tkiva prilikom čega dolazi do momentalnog poboljšanja opšteg stanja organizma. HBOT se koristi kao osnovni ili dodatni tretman u medicini, estetici, sportskoj rehabilitaciji i wellnessu.

ČIST KISEONIK KAO UNIVERZALAN LEK

Hiperbarična komora je uređaj u kome se pomoću koncentratora i kompresora u organizam unosi 30-40 odsto kiseonika pod određenim atmosferskim pritiskom, što je 10-12 puta više od uobičajenog unosa kiseonika u organizam.

Koncentrovan kiseonik (92-98 %) pod pritiskom dopire dublje u tkiva putem plazme što dovodi do niza korisnih procesa u organizmu, kao što su angiogeneza, proliferacija matičnih ćelija, povećanja sposobnosti belih krvnih zrnaca i brža regeneracija, revitalizacija i oporavak tkiva.

Veliki broj stanja ima u svojoj osnovi nedostatak kiseonika – hipoksiju uzrokovanu različitim mehanizmima. Bilo da je u pitanju primarni uzrok ili njegova posledica, osnovno je ukloniti taj nedostatak kako bi ćelije tkiva mogle preživeti i ponovno uspostaviti normalnu funkciju.

Čist kiseonik se u svetu sve više koristi da bi se bar malo „zaustavilo“, pa ako može i „vratilo“ vreme. Kiseonik poboljšava prokrvljenost i ishranu kože, njenu elastičnost i čvrstinu, pa se koristi i u kozmetičke svrhe, za ulepšavanje i usporavanje starenja. Za korišćenje komore ne postoje starosne granice.

POZITIVNI EFEKTI HIPERBARIČNE OKSIGENACIONE TERAPIJE

  • Ubrzava zarastanje rana
  • Revitalizuje i regeneriše tkiva
  • Oslobađa matične ćelije i protein
  • Omogućava formiranje novih krvnih sudova
  • Smanjuje otok, infekciju i upalu
  • Smanjuje bol i neugodnost
  • Povećava proizvodnju kolagena
  • Antiejdžing efekat na celo telo vidan posle nekoliko tretmana
  • Povećava radiosenzitivnost tumorskog tkiva

STANJA KOJA SE TRETIRAJU U HIPERBARIČNOJ KOMORI

-Infekcija mekih tkiva

–Rane posle zračenja

-Gasna embolija

-Akutne traumatske ishemije

-Hronične rane

-Arterijski, venski i mešoviti ulkusi

– Nekrotizirajući fascilitis  – Trovanje ugljen-monoksidom i cijanidima  –  Gasna gangrena  – Dekubitus  – Dijabetično stopalo  – Vaskularna impotencija  – Sterilitet  – Opekotine i promrzline  – Teška anemija – Akutna gluvoća  -Sportske povrede

HIPERBARIČNA KOMORA – JEDNA OD TAJNI BRZOG OPORAVKA FILMSKIH I MUZIČKIH ZVEZDA POSLE ESTETSKIH TRETMANA

Posle nekih estetskih tretmana potrebne su nedelje, pa i meseci mirovanja ili ograničenih aktivnosti. Zato je veće iznenađenje što sve češće saznajemo da se ova ili ona slavna ličnost podvrgla nekoj intervenciji i da se rekordno brzo vratila svakodnevnim aktivnostima. U čemu je tajna njihovog brzog oporavka.

Zahvaljujući svedočenjima nekih od poznatih ličnosti, ali i lekara, za brz oporavak posle estetskih intervencija mogu da zahvale veoma intenzivnoj postoperativnoj nezi koja uključuje nekoliko postupaka, a na samom vrhu je tretman kiseonikom u hiperbaričnim komorama zahvaljujući čemu danima posle izgledaju sveže i u punoj formi.

Iako, realno, ništa ne može zameniti tronedeljni postoperativni oporavak i pretvoriti ga u trodnevni, plastični hirurzi koji su imali iskustva sa oporavkom pacijenata u hiperbaričnim komorama potvrđuju da ovaj tretman zaista može pomoći da se oporavak ubrza, posebno nakon operativnih ili injekcionih tretmana lica i tela. Tretmani u hiperbaričnim komorama od nekoliko dana, pa i nekoliko nedelja, povećavaju nivo kiseonika u krvi, čime se ubrzava cirkulacija što doprinosi bržem i lepšem zarastanju operativnih rezova ili injekcionih uboda. Tretman kiseonikom u hiperbaričnoj komori posebno je koristan kod operacija sa većim rizikom od nekroze kože i problema sa zarastanjem, poput podizanja lica, zatezanja stomaka i podizanja i smanjenja grudi.

MANJI OTOCI I BRŽE ZARASTANJE OŽILJAKA

Tretman u hiperbaričnoj komori ne samo da pomaže kod popravljanja cirkulacije, već pomaže i kod postoperativnih otoka. Efekti boravka u komori su najvidljiviji u prva dva do tri dana nakon operacije, kada je vidljivo dramatično poboljšanje problematičnih ožiljaka, koji bi se verovatno pretvorili u hipertrofične, tvrde plastični hirurzi.

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam