Home Antiejdžing 10 pravila dobrog botoksa

10 pravila dobrog botoksa

by Estetska Hirurgija

Evo pravila kako da prepoznate znakove da sa tremanom botoksa nešto nije u redu – i odmah napustite ordinaciju u kojoj te znake primetite?

1.

Doktor ne radi u ordinaciji

Pronađite estetskog hirurga ili doktora estetske medicine koji ima registrovanu ordinaciju. Ne radite botoks u hotelskim sobama, stanovima, kozmetičkim salonima.

2.

Da li je to pravi botoks

Proverite šta vam se ubrizgava. Botox Cosmetic je ime botoksa odobrenog za upotrebu u kozmetici koji je registrovan kod nas. Ne dozvolite da doktor iza zavese u špric uzima supstancu koju će vam ubrizgati a da vi ne vidite originalno pakovanje.

3.

Nude vam veliki popust

Veoma jeftin tretman, značajno jeftiniji nego u drugim ordinacijama, može biti znak da je proizvod nabavljen izvan legalnih tokova, po povoljnijoj ceni, da nije registrovan.

4.

Doktor koristi šablon

Doktor koji je tek naučio primenu botoksa, često i na vikend-kursu, koristiće šablon koji je tamo dobio, koji mu pomaže da odredi gde da ubrizga botoks. Šablon nije primenjiv na svako lice, i doktor koji vam primenjuje botoks mora pre toga da detaljno pregleda vaše lice, njegovu individualnu mišićnu strukturu, da bi odredio tačku u kojoj će primena botoksa delovati najbolje, tako da vaše lice ne deluje neprirodno i loše.

5.

Doktor vas ne sluša

Sigurno i vi imate neke ideje kako vaše lice treba da izgleda, kakav rezultat želite. Botokom se lice može modulirati na mnogo raznih načina. Ako doktor zanemaruje vaše želje i radi onako kako on zna i želi, napustite ordinaciju.

6.

Zahtevajte prirodan izgled

Premda je diskutabilno do koje je mere izgled “prirodan” i šta za nekoga to znači, neprirodan rezultat je jasno vidljiv ako lice ima drugačiju fizionomiju, jagodice se ne pomeraju kada se nasmejete, ne možete da pomerite obrve uopšte, ili one stoje visoko i daju vam iznenađen izgled. Takođe, botoks loše primenjen u zoni bora oko oka može dovesti do nemogućnosti podizanja obraza i stvoriti neprirodna udubljenja ispod oka, pa će ova zona delovati upalo i ostarelo.

7.

Obrve i usne su opuštene

Ako su obrve i kapci spušteni, a usne opuštene, sigurno je da je botoks ubrizgan pogrešno, ili u preteranoj količini. Premda ovo stanje nije trajno, mišići mogu oslabiti tokom delovanja botoksa, pa kapci i usne mogu ostati blago opušteni i nakon što on prestane da deluje.

8.

Ne vidite nikakav rezultat

Ako ni posle nedelju dana ne vidite promenu na borama, možda botoks ne deluje ili je bio previše razblažen. Botoksu treba između 7 i 14 dana da počne da deluje i da vidite rezultate. Kod nekih pacijenata čak i tri nedelje.

9.

Umesto da gubite bore, stvaraju se nove

Da, i to je moguće. Ako je jedna zona lica previše “zamrznuta”, onemogućena u mimici, drugi mišići lica će kompenzovati ovo i raditi napornije, stvarajući bore gde ih nije bilo.

10.

Velike doze nisu dobre

Čak i ako volite da vidite što je moguće jači rezultat, i tražite od doktora trajnost treba da znate da, iako rezultat botoksa vremenom slabi i prođe (oko 6 meseci), dugogodišnja stalna upotreba može da oslabi mišiće čela (ili drugih zona lica) i dovede do njihove atrofije. Mišići će izgubiti volumen, lice će delovati usahlo. Pravilo za dobar botoks je: što manje to bolje.

Autor teksta: Redakcija ESTETIKE

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam