Home Antiejdžing OVO NE BI TREBALO DA RADITE POSLE TRETMANA LICA HIJALURONSKIM FILERIMA

OVO NE BI TREBALO DA RADITE POSLE TRETMANA LICA HIJALURONSKIM FILERIMA

by Estetska Hirurgija

IZBEGAVAJTE MASAŽU.

Postoji nekoliko razloga zašto treba izbegavati masažu najmanje dve nedelje posle injektovanja  filera na bazi hijaluronske kiseline. Ležanje na stomaku i lice utisnuto u „krofnu“ na masažnom stolu može u velikoj meri povećati otok, naročito ako su fileri aplikovani u suznim brazdama ili obrazima. Iako to neće nužno uticati na konačne rezultate može produžiti vreme oporavka. Slično tome, svaka vrsta masaže lica, naročito duboka limfna masaža, može dovesti do potiskivanja hijaluronske kiseline sa mesta gde je postavljena u limfe što kao rezultat ima uporno oticanje lica.

ODLOŽITE POSETU STOMATOLOGU.

Kao što je slučaj sa masažom postoji rizik da se tokom stomatološkog tretmana fileri pomere, recimo ako su ubrizgani oko usana mogu se razliti na usne ili u nazolabijalne nabore.

NE NOSITE NAOČARI  (U SLUČAJU AKO STE FILERIMA URADILI KOREKCIJU NOSA).

Ovo je prilično specifičan zahtev i odnosi se samo na nehirurško tretman nosa, odnosno kamufliranje izbočina na nosu aplikovanjem odgovarajućih hijaluronskih filera. U tom slučaju nošenje naočara po ceo dan može prouzrokovati stvaranej udubljenja na liniji nosa zbog čega je neophodno ubrizgavanje dodaatne količine filera. Najbolje je nositi kontaktna sočiva dve nedelje posle operacije ili  u tom periodu svesti nošenje naočara na minumum.

Maske za plivanje i naočare za skijanje takođe mogu da istisnu filere koje su stavljeni u suznu brazdu naniže prema obrazima.

BEZ ALKOHOLA NA DAN TRETMANA

Nije najbolja ideja otići na piće sa prijateljima posle tretmana filerima. Postoji mali krvni ugrušak koji se formira ispod kože posle aplikovanja filera, a alkohol može da ga rastvori i stvori modrice. Ne dešava se baš često, ali za svaki slučaj izbegavajte alkohol na dan tretmana.

ČEKAJTE DA PROĐU DVE NEDELJE PRE NEGO ŠTO PRIMITE VAKCINU PROTIV KOVIDA 19

Intenzivna fizička aktivnost pojačava protok krvi kroz telo, uključujući i lice. To može da pomeri ubrizgani neurotoksin i smanji šanse da se on veže za predviđeni mišić, već da oslabi oslabi okolne mišiće koji nisu bili cilj ubrizgavanja. Zato se treba uzdržato od vežbi koje pojačavaju cirkukaciju najmanje dvanaest sati pre tretmana.

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam