Home Estetska Hirurgija Hirurgija i antiejdžing: od kapaka do dekoltea

Hirurgija i antiejdžing: od kapaka do dekoltea

by Estetska Hirurgija

Dr spec. Olivera Partonjić, osim estetske hirurgije veliku pažnju poklanja i nehirurškim procedurama podmlađivanja, tako da je njena Ordinacija „Opal“ stekla status institucije u kojoj se hirurgija i antiejžing sreću na najbolji mogući način.

Evo, koje estetske operacije i antiejdžing procedure preporučuje za ovo doba godine.

NEOPERATIVNO REŠAVANJE PROBLEMA NATEKLIH KAPAKA I PODOČNJAKA!

Tretman podočnjaka je jedan od najvažnijih antiejdžing tretmana. Možete uraditi bilo koju intervenciju na licu, ali ako niste rešili problem podočnjaka, nećete dobili izgled kakav ste želeli i očekivali. Zato bez korekcije podočnjaka nema potpunog zadovoljstva. Razlog tome je što korekcija podočnjaka naoko daje minimalnu promenu, ali ona u celosti popravlja izgled lica. Korekcija podočnjaka upravo zato najviše doprinosi da vaše lice izgleda kao da imate desetak godina manje.
Od neoperativnih tretmana kojima rešavamo problem podočnjaka, tu su aplikacija hijaluronskih filera, tretman plazmom iz krvi pacijenta i radiofrekventni lifting.

 

BLEFAROPLASTIKA – OPERATIVNO UKLANJANJE VIŠKA KOŽE NA KAPCIMA!
Kada su u pitanju gornji i donji kapci, neprikosnoveni hirurški zahvat je blefaroplastika.

Kada je reč o gornjim kapcima, ovom procedurom se odstranjuje višak kože na kapcima koji najčešće onemogućava normalno gledanje i čitanje, dok se estetski problem ogleda u neadekvatnom šminkanju i prelivanju viška kože preko trepavica.
Kod donjih kapaka, blefaroplastikom se odstranjuju masni jastučići koji se formiraju ispod njih, čime se ublažavaju i podočnjaci. Posle blefaroplastike dobijamo, ne samo lepše kapke, već i krupnije i izraženije oči, zbog čega su pacijenti po pravilu prezadovoljni rezultatima.
Operacija se radi u lokalnoj anesteziji, kratko traje, komforna je za pacijenta, uz kratak postoperativni period.

OPERATIVNO POVEĆANJE ILI SMANJENJE GRUDI

Divno poprsje, porast samopouzdanja i širok osmeh svakako su prvi rezultati jedne od najaktuelnijih i najčešćih operacija iz oblasti estetske hirurgije – uvećanja grudi (augmentacija). Pacijentkinje ovim zahvatom dobijaju izgled i oblik grudi kakav su oduvek želele!
Veliki broj pacijentkinja, međutim, želi upravo suprotno – da smanji grudi, kako iz estetskih, tako i iz funkcionalnih razloga.

Velike, teške i opuštene grudi izazivaju visok stepen psihofizičkog opterećenja (bol u kičmi i vratu, otežano kretanje, ograničenost u mnogim aktivnostima, česte upale kože ispod dojki).
Rešenje za ovakvu vrstu problema je redukcija grudi, često u kombinaciji sa suspenzijom, tj. podizanjem grudi. Redukcija grudi podrazumeva uklanjanje viška tkiva i kože, dok se pozicioniranje grudi na određenu visinu, koja odgovara prirodnom stanju grudi pre faze opuštanja, reguliše suspenzijom.
Bilo da je reč o intervenciji povećanja ili smanjenja grudi, neophodan vam je hirurg sa velikim iskustvom!

NEOPERATIVNO OSVEŽAVANJE DEKOLTEA

Zbog izloženosti sunčevim zracima, dekolte kao simbol ženstvenosti zahteva preventivnu negu.

Gruba koža prošarana pigmentnim flekama i pegama, uz usahli izgled, najčešća je posledica starenja dekoltea. Tretmani koji vraćaju jedrinu i ujednačuju ten mogu da vrate dekolteu mlađi izgled.

Antiejdž tretmani koji daju odlične rezultate za ovaj deo tela su:.

HEMIJSKI PILINZI: U zavisnosti od potrebe, rade se površni ili srednje duboki pilinzi glikolnom kiselinom ili jači pilinzi trihlorsirćetnom kiselinom. Ovo su medicinski tretmani koje mora raditi lekar. Na kožu se nanosi rastvor kiseline kako bi se otklonio površinski oštećeni deo kože i omogućila regeneracija novim, zdravijim slojem.

MEZOTERAPIJA: Minijaturnim iglicama pod kožu se ubacuju mezoterapijski kokteli koji sadrže vitamine, amino-kiseline, nukleinske kiseline, hijaluron… sa ciljem da se postigne podmlađivanje kože. Izbor pravog mezoterapijskog koktela i njihovo kombinovanje zavisi od problema na dekolteu i veštine terapeuta. Jedan od mogućih tretmana – mezolift – daje izuzetne rezultate u revitalizaciji.
HIJALURONSKI FILERI vraćaju koži izgubljenu hijaluronsku kiselinu, čime ojačavaju njenu strukturu i elastičnost, balansiraju nivo vlage i daju jedar i ujednačen izgled koži. Tretman daje neposredno vidljive rezultate, radi se početna serija od tri tretmana u razmaku od po dve nedelje, a potom se rezultati održavaju od dva do tri puta godišnje.

KONTAKT:

Dr Olivera Partonjić 

Klinika za plastičnu i estetsku hirugiju “Opal”

Bulevar Kralja Aleksandra 280, Beograd

+381 11 38 08 309+381 63 306 992; +381 69 308 8311

www.opal.rs

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam