Home Estetska Hirurgija Novi implantati za grudi: lakši, bezbedniji, dugotrajniji

Novi implantati za grudi: lakši, bezbedniji, dugotrajniji

by Estetska Hirurgija

Na našem tržištu uskoro će se  pojaviti novi  B-Lite implantat za povećanje grudi, koji je u odnosu na standardne implantate iste veličine lakši za 30 odsto. Dr Saša Mišeljić, bio je prvi od naših estetskih hirurga koji je krajem septembra u Londonu prisustvovao edukaciji  za rad sa ovim implantatima i upoznao se sa njihovim karakteristikama.

Posle 80-ih, kada je najpopularnija veličina implantata bila 250 cc, nastao je trend rasta veličine ugrađenih implantata  – posle 2000-te prosečna veličina porasla je na 350 cc, a u neki zemljama (Brazil, SAD, Srbija) i znatno preko toga. Kao rezultat već ih i težih implantata, jači gravitacioni efekti su delovali na brže slabljenje elastičnosti tkiva dojke što je dovodilo do niza estetskih nedostataka (deformitet dojke, vidljivost ivice implantata, atrofija kože i strije), ali i zdravstvenih problema  (bol u leđima i vratu).

B-Lite implantat postoji već desetak godina, ali nije bio u široj upotrebi za estetsku hirurgiju jer se proizvodio u ograničenom broju modela, uglavnom namenjenih rekonstrukcijama dojke. Reč je o implantatima  koji su ispunjeni silikonskim gelom  koji je poboljšan  mikrosferom od biokompatibilnih borosilikata visoke čistoće, čime je omogućemo smanjenje težine za 30 odsto u odnosu na standradne implantate iste veličine.

Nedavno je ovaj brend, posle  skoro deset godina istraživanja, razvoja i testiranja i pet godina jako uspešne prodaje na tržištu zapadne Evrope, preuzet od jednog velikog svetskog proizvođača implanatata, pa će se  uskoro pojaviti u ponudi klinika u Srbiji, u svim veličinama i oblicima.

KOME SU NAMENJENI:

  • Ženama koje aktivno bave sportom
  • Ženama koje žele da izvade stare implantate i stave manje jer im zbog težine predstavljaju opterećenje za kičmu i vrat. One sada mogu da stave implantate iste zapremine (veličine), ali 30 % lakše.

JOŠ NEKE PREDNOSTI:

  • Svi materijali u B-Lite implantatima su provereni i biokompatibilni
  • Patentirana adhezija mikrosfernog gela onemogućava curenje gela u slučaju rupture implantata
  • B-Lite gel je transparentniji kod mamografije
  • Manji je bol i kraće vreme oporavka posle operacije

Dr Saša Mišeljić i dr Patrick Mallucci, poznati estetski hirurg iz Londona na čijoj je klinici održan master workshop o primeni B-Lite implantata

Autor teksta: Redakcija ESTETIKE

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam