Home Estetska Hirurgija Okrugli ili anatomski: Kako implantati utiču na oblik grudi?

Okrugli ili anatomski: Kako implantati utiču na oblik grudi?

by Estetska Hirurgija

Operacijom povećanja grudi, osim volumena, možete promeniti i izgled grudi. I ovde vam na raspolaganju stoji nekoliko opcija, a vaš izbor oblika grudi uticaće i na izbor veličine, oblika i profila implantata, kao i na mesto postavljanja.

Oblik implantata

Profil implantata određuje njegova širina u osnovi, kao u njegova projekcija, odnosno rastojanje od njegove osnove do najviše tačke (vrha).

Okrugli implantati mogu biti niskog, srednjeg, visokog i ultravisokog profila, ali u upotrebi su gotovo isključivo okrugli implantati srednjeg i visokog profila.

Anatomski implantati se prave u devet oblika i različitih veličina. Širina im je ista, ali se menja visina: postoje visoki, srednji i niski po projekciji… Najčešće se koristi srednja ili visoka projekcija.

  • Srednji profil implantata ima minimalnu projekciju, što znači da je rastojanje od osnove dojke od vrha bradavice minimalno, zbog čega dojka neće štrčati. Ovi implantati su opcija za široke grudi.
  • Srednji visok profil implantata je popularan jer daje najprirodniju projekciju dojke, a uz to obezbeđuje i dovoljnu veličinu. Dobar je za prirodno male i uzane grudi.
  • Visoki profil obezbeđuje veliku projekciju i punoću dojke, naročito u gornjem delu.

DILEMA: Okrugli ili anatomski?

Razlika između okruglih i anatomskih najviše dolazi do izražaja kod žena koje gotovo uopšte nemaju grudi, koje su „ravne”. Tada izabrani oblik implantata u potpunosti određuje oblik novih grudi.

Kod osoba koje imaju dovoljno žlezdanog tkiva i kvalitetnu kožu preporučuje se okrugli implantat, jer će grudi sa takvim oblikom implantata i već postojećim tkivom imati anatomski oblik i izgledati prirodno.

Autor teksta: Redakcija ESTETIKE

Fotografije: Arhiv Bolnice “Diona” i dr Violete Skorobać Ašanin

Povezani članci

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam