1. Da li ste dobar kandidat za povećanje zadnjice implantatima?

Svaka mlada osoba koja nema potpuno formiranu zadnjicu može da se podvrgne ovoj proceduri i da ima koristi od nje, kao i osobe koje su u mladosti imale lepu zadnjicu, ali je usled višegodišnje fizičke neaktivnosti više nemaju. 

Ova procedura je najbolji način da oblikujete zadnjicu, kao  i da učvrstite i definišete njene konture.

2. Koja se anestezija koristi?

Epiduralna ili opšta.

3. Period proveden u bolnici?

Dva dana.

4. Vreme trajanja operacije?

Oko sat vremena.

5. Šta se dešava dan nakon operacije?

Pacijent može da sedi, hoda, istušira se. Može da oseća bol srednjeg ili jakog intenziteta, ali se on lako može izbeći korišćenjem tableta protiv bolova.

6Dreniranje?

Dreniranje je obavezno 48 sati nakon operacije da bi se izbeglo stvaranje „džepova“ u predelu reza u kojima se nakuplja tečnost.

7. Mesto reza i ožiljak?

Rez se pravi na sredini zadnjice tako da je ožiljak kasnije nevidljiv kada pacijent stoji.

8. Ležanje i spavanje?

Preporučuje se spavanje na stomaku ili na strani sedam do 10 dana nakon operacije. Na ovaj način se izbegava direktan pritisak na implantat.

9. Gde se postavlja implantat?

Unutar najvećeg mišića u ljudskom telu, koji se zove gluteus maximus. Implantat se postavlja tačno u središte mišića. Na taj način se održava ista količina mišića ispred i iza implantata. Takođe, na ovaj način se implantat maskira i stvara se utisak prirodnosti.

10Ostajanje u bolnici?

Pacijent može da napusti bolnicu 48 sati nakon operacije. Po izlasku iz bolnice može da putuje kolima ili avionom, jer može sasvim normalno da sedi.

11. Prva nedelja nakon operacije?

Nedelju dana posle operacije pacijent bi trebalo da se odmara. Nije obavezno da leži u krevetu, odnosno pacijent može da šeta, sedi, iako će pri tome osećati malu neudobnost. Većina pacijenata posle četiri ili pet dana od operacije može da izađe u kratku šetnju.

12. Povratak redovnim aktivnostima?

Većina pacijenata može da se vrati redovnim aktivnostima posle desetak dana. Tada mogu da voze kola, kao i da obavljaju sve aktivnosti koje ne zahtevaju prevelik napor.

13. Koliko dugo implantati traju?

Implantati pravljeni tokom osamdesetih godina trajali su između 10 i 15 godina. Savremeni implantati imaju nešto duži rok trajanja, 20 pa i više godina.

14. Sedenje?

Ne smete da sedite na implantatu. Implantat zahvata 2/3 gornjeg dela zadnjice, tako da težinu tela, kada sedite, treba da prebacite na donju trećinu zadnjice.

15. Mere predostrožnosti na „duži rok“?

Nijedna mera predostrožnosti nije potrebna, niti se preporučuje. Praćenje stanja implantata vrši se ultrazvukom.

16. Da li implantati utiču na životne aktivnosti?

Ne postoji nijedna fizička zabrana nakon što se oporavite od operacije, odnosno nakon dva meseca od operacije. Posle toga možete da radite vežbe koje želite, da se bavite bilo kojim sportom, uključujući i skijanje, jahanje, dakle onim sportovima kod kojih su padovi uobičajeni.

17. Da li ćete moći da primate injekcije?

Intramuskularne injekcije se ne preporučuju pacijentima s implantatom. Ali važno je da znate da ne postoji nijedna injekcija koju bi trebalo da dobije pacijent dok je bez svesti. Preporučuju se intravenske injekcije.

18. Rezultati?

Prirodnost izgleda je zadivljujuća. Neke supruge kriju od muževa da su obavile ovu operaciju, a oni ne mogu to da procene sami, jer se implantati na pogled ne prepoznaju, a teško ih je osetiti na dodir.

19. Vrste implantata?

Najčešće se preporučuje postavljanje implantata unutar mišića. Kod ove tehnike koriste se glatki implantati. Okrugli implantat se više ističe, a onaj jajastog oblika se najčešće koristi za oblikovanje i ispunjavanje zadnjice. Veličine implantata variraju od 180 do 350 ml.

20. Mogućnost da se ova operacija radi istovremeno s nekom drugom?

Nijedna operacija koja se radi na prednjem delu tela ne treba da se radi istovremeno s operacijom postavljanja implantata zadnjice, osim ako nije reč o liposukciji (i to malog formata). Operacija grudi ili abdomena (stomaka) se ne preporučuje, ali je moguće povezati podizanje zadnjice, liposukciju ili čak i dodavanje sala kao načine da se ona lakše i lepše oblikuje.


 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne