Oblikovanje guze ponovo je hit. Nove generacije glutealnih implantata, u kombinaciji sa vlastitom mašću ili filerima, u rukama dobrog hirurga, omogućuju dobijanje skoro savršeno povećanih, oblikovanih i prirodno postavljenih zadnjica. 
O načinu oblikovanja zadnjice piše dr Dragan Milivojević, spec. plastične i estetske hirurgije, iz Bolnice ,,StMedica”. 


Na fotografiji: rad dr Milojevića, bolnica ST Medica


Kakav će se rezultat dobiti estetskom intervencijom oblikovanja (povećanja) zadnjice i na koji će se način postići najbolji mogući rezultat, u svakom konkretnom slučaju, u najvećoj meri zavisi od toga kako ta guza izgleda pre operacije.

Postoje tri načina da se oblikuje zadnjica, što znači da se učini većom (što žene najčešće i traže), zaobljenijom i da je vratimo u prirodan položaj ako je došlo do njenog spuštanja (što je veoma čest slučaj).

Ta tri načina su (1) povećanje i oblikovanje vlastitom mašću ili implantatima, (2) povećanje implantatima ili (3) kombinacijom implantata, masti i liposukcije. U stvarnosti, najveći broj stražnjica zahteva ovaj poslednji pristup– kombinaciju tri tehnike.

Ako je zadnjica dobro „utrenirana”, to jest ima dovoljno jak mišić i dovoljnu čvrstoću, ali je ravna, odnosno nedovoljno zaobljena, dovoljno je uraditi transplantaciju vlastite masti (ako je pacijentkinja ima) ili ubrizgavanje specijalnih filera.

Drugi slučaj je stražnjica koja je ravna i to je apsolutna indikacija za implantat.Na fotografiji: rad dr Milojevića, bolnica ST Medica

I u slučaju kada je zadnjica ravna i pala, a to je najčešći slučaj, osim implantata, najverovatnije će biti potrebno kasnije uraditi liposukciju donjih partija ili dodavanje masti (filera) tamo gde je neophodno.

Kontakt
Bolnica ST Medica
Kumodraška 241v, Beograd                                                    
011/2742 976
 011/3970 351
www.stmedica.com

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne