Dr Raul Gonzales, brazilski hirurg i vodeći svetski ekspert za oblikovanje stražnjice 
demonstrirao je svoju vrhunsku tehniku pri izvođenju ove operacije.na skupu estetskih hirurga u oktobru 2015. u Beogradu,  Iskoristili smo tu priliku da ga zamolimo da čitaocima „Estetike” prenese najvažnije činjenice o ovoj operaciji.


Estetsko oblikovanje zadnjice nije samo njeno povećanje, kao što se često misli. To je, pre svega, njeno fino zaobljavanje i lifting.

Ako niste zadovoljni izgledom svoje zadnjice, možda je vreme da razmislite o promeni njenog oblika presađivanjem vlastite masti ili ugrađivanjem implantata. 
Oblikovanje zadnjice vlastitom mašću stvorilo je tehniku "brazilske guze", ali na hirurgu je da odluči da li će koristiti ovu tehniku ili silikonske implantate. Generalno, presađivanje masti je dobro za popunjavanje spoljnih i gornjih delova zadnjice, dok implantat daje dobru projekciju i popunjava nedostatke na svim delovima zadnjice. Presađivanje masti ima svoja ograničenja i ne radi se u nekoliko slučajeva.

Kada je vreme za mast?
- kod žena koje su u petoj deceniji često dolazi do nastanka malog udubljenja na donjem delu zadnjice, otprilike tamo gde sedimo – mast na tom delu jednostavno nestane! To udubljenje veoma lako popunjavamo mašću i sve su žene prezadovoljne ovakvim rezultatom.

- kada je zadnjica ravna sa strane, pa joj se može dodati zaobljenost. 

Oporavak nakon četiri-pet dana odmora kod kuće pacijentkinja može da se vrati na posao. Potrebno je dva do tri meseca izbegavati sunčanje.

Kada je vreme za implantate? 
– kod mršavih osoba, kada pacijent nema dovoljno depozita masti na drugim delovima tela odakle bismo je preuzeli;

– za osobe koje imaju dovoljno masti, ali žele veoma istaknutu zadnjicu, za šta samo ubacivanje masti nije dovoljno.

U ova dva slučaja implantat je jedino rešenje. 
VAŽNO: Postavljanje glutealnog implantata je ozbiljnija operacija. Zato je postoperativni tok nešto bolniji, a pacijentkinja bi trebalo da bude na bolovanju 
najmanje nedelju dana, jer je toliko potrebno da se organizam navikne na implantat. Nakon 15 dana pacijentkinja može da vozi kola i da se vrati svim svojim uobičajenim aktivnostima.

Da li žene žele veliku ili lepu zadnjicu?
Kada govorimo o oblikovanju zadnjice, to je prvenstveno pitanje njenog oblika, a ne veličine. Postoje zadnjice koje su dovoljno velike, ali su opuštene, imaju praznine sa strane ili u dnu, i nemaju poželjan zaobljen oblik. Dakle, njen nedostatak je u izgledu, a ne veličini.

Čvrstina zadnjice je takođe važan estetski element. Zamislite ženu koja ima veliku zadnjicu, kada legne njena se zadnjica spusti postrance i postane potpuno ravna. Dakle, nije sve u veličini, nego u kompletnom izgledu. Važni su oblik, zaobljenost i ostajanje zadnjice u istom položaju kada hodate i kada ležite.

Pogledajte primere iz prakse dr Gonzalesa.  
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne