Šta je digitalni dizajn osmeha?

Jedan  od  suverenih alata  na  tom  polju je i Digital Smile Design koji je poslednje

dve  godine aktivno promovisala grupa okupljena oko brazilskog zubnog tehničara i stomatologa Kristijana Koučmana. Ovo je alat kojim stomatolog kroz  foto-protokol  prikuplja informacije koje će mu omogućiti da na pravilan način uoči sve mane i probleme stanja u ustima pacijenta, kao i da kroz detaljan plan na kompjuterskom ekranu za svaki od zuba u vidljivom delu niza napravi skicu po kojoj će zubni tehničar izraditi model budućeg novog zubnog niza. Po  dobijanju voštanih modela, u mogućnosti  smo da napravimo probu u ustima pacijenta, a time mu omogućimo i da vidi, proceni, fotografiše projekciju svog novog osmeha. Tada se otvara diskusija da li je to rešenje  ,,ono  pravo” ili  na  njemu  treba  još doterivanja.

Samo ovako preciznim planiranjem u mogućnosti smo da napravimo velike vizuelne  promene uz minimalan gubitak zdravog zubnog tkiva pacijenta. 

Kako smo dizajnirali ovaj osmeh

Pacijentkinja na slikama, imala je kao problem nedostatak stalnih lateralnih sekutića, "dvojki", u gornjoj vilici! Takav nedostatak nije redak i uvek sa sobom nosi poremećen sklad u etstskom delu osmeha! Pregledom smo utvrdili i nejednak nivo zuba na levoj i desnoj strani, određen broj oštećenih zuba i par zuba sa diskoloracijom posle lečenja kanala korena zuba!


 


Analizom fotografija odlučili smo da se na postojećim jedinicama produži vidljivi deo zuba u gornjem delu, a nivoi  ivica zuba skrate.
Očnjaci, "trojke" treba da se preoblikuju u "dvojke", a "četvorke" u očnjake. Pomoću preciznih merenja ustanovili smo koliko tačno treba da produžimo zube na levoj strani zubnog niza.

Pogledajte kako se od plana stiglo do savršenog trajnog rezultata!

 
Fotografije pre i posle preuređivanja zubnog niza,
dr Igor Ristić 
Cvijićeva 38
Beograd
Tel.+381 11 2766 992
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne