Dva su glavna razloga za neprirodan izgled prilikom povećanja usana. Prvo, to može biti tehnički problem sa procedurom povećanja. Na primer, previše hijalurona u predelu ispod nosa na mestu gde se spajaju rumeni deo usana i koža lica, neujednačenost u količini ubrizganog materijala sa obe strane, ili generalno previše punjenja koji je greškom ubrizgan. Ovi problemi se dešavaju zbog neiskustva u ubrizgavanju injekcija sa filerima. Pacijent može da izbegne ove probleme ako se obrati iskusnom i stručnom lekaru.
Ipak, verovatno je najčešći uzrok lošeg rezultata prilikom povećanja usana – estetska procena. Neki pacijenti sa predimenzioniranim, „pačjim usnama“ su sasvim zadovoljni svojim izgledom, što nameće pitanje da li u potpunosti odgovoriti željama pacijenta, čak i ako to vodi ka rezultatu koji većina iz okoline neće smatrati dobrim. To je teško pitanje i mora se razmatrati od slučaja do slučaja, u razgovoru sa pacijentom i u predočavanju rezultata, kako bi mogao da donese pravilnu odluku.

Mesto na koje doktor uzbrizgava injekciju određuje krajnji rezultat. Postoje dva dela usana u koja se može uzbrizgati injekcija: na mestu gde se spajaju usne i koža, ispod nosa  i na crvenoj liniji gde se sreću suv i vlažan deo usana (preterivanje u ovom delu stvara „pačje usne“).

Ali, osim dela usana u koje se ubrizgava filer, važno je i održati pravu proporciju između gornje i donje usne. Donja usna treba da bude malo punija od gornje.

Kao i sve drugo na polju kozmetike, injekcije za povećanje usana treba da budu personalizovane, odnosno da se uklapaju u lice osobe koja se podvrgava intervenciji ili njenim estetskim zahtevima. 


 
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne