Posle povećanja usne moraju da izgledaju prirodno. Kako da to postignete?
Pre početka rada važno je da saopštite doktoru vaše želje, ali od starta morate biti svesni da krajnji rezultat korekcije zavisi od prirodnog oblika vaših usana.

U skladu sa početnim, prirodnim, izgledom vaših usana, doktor treba da vam kaže da li može da se postigne ono što želite, a, ukoliko to nije moguće, onda da vam objasni šta objektivno može da se postigne korekcijom vaših usana.

Naročito je nezgodna situacija kada pacijent donese fotografiju neke poznate ličnosti i zatraži baš takve usne. Doktor ponekad ima muku da objasni pacijentu da su te usne potpuno različitog oblika (što je najčešći slučaj), i da je ta vrsta kopiranja nemoguća. Ukoliko se to u početku ne razjasni, ulazi se u začarani krug nezadovoljstva.

 Šta još treba da pitate doktora?

Doktor treba da vas upozna sa time do kojih granica je moguće, ili je optimalno, ići kada se povećavaju vaše usne da bi se postigao najbolji efekat.

Postoje mnogobrojne tehnike kojima se usne mogu raditi, a koja će biti primenjena i da li će u radu biti upotrebljena igla, kanila ili kombinacija, zavisi od morfologije usana, lica na kome se radi i efekta koji treba postići.

Pre početka rada, da bi vaše usne izgledale potpuno prirodno, doktor treba da analizira vaše lice – profil, prednju stranu, usne – i da proveri postoji li asimetrija.

Šta da očekujete tokom tretmana?

Regija usana je bolna za injektiranje, međutim, lokalna injekciona anestezija omogućava da se bol potpuno otkloni. Prilikom rada, uglavnom ćete osećati samo dodir. Ukoliko niste preosetljivi na bol i ne želite anestetik od koga će vam naredna 2-3 sata usne biti utrnule, može se primeniti topikalna (krem) anestezija ili posebna vrsta hijalurona koji već sadrži anestetik.

Kom tipu pripadaju vaše usne?

Postoje dve vrste pacijenata:

– Osobe čije su usne manje ili više izgubile jedrinu (izgledaju tanje, manje, pa čak i smežurano), ili su se pojavile vertikalne sitne borice koje remete izgled usana i u koje se uvlači karmin, pa izgledaju neuredno.

Ako je ovo slučaj vaših usana, radi se osvežavanje ili podmlađivanje usana, a često je potrebno i popunjavanje vertikalnih, tzv. pušačkih borica. U ovom slučaju volumen se ne povećava, već se usne dovode u stanje u kome su bile pre gubitka jedrine ili pre nego što su počele da stare. Postiže se apsolutno prirodan izgled. Popravlja se samo kvalitet.

– Osobe čije su usne mlade, ali su previše tanke ili nedefinisane, razvučene, nedovoljno harmonične, asimetrične... Tada se pristupa korekciji volumena. Ovo ne znači da usne smeju da deluju napumpano patkasto, kobasičasto – neprirodno. Korekcija mora da pruži samo harmoničnost i senzualnost. Dobro urađene usne izgledaju kao da ste rođeni sa njima.
 
(Dobro povećane usne moraju da izgledaju prirodno: povećanje usana Perlane filerom, pacijentkinja ima 23 godine, rad dr Željke Cabunac) 

Kako izgledate odmah nakon tretmana?

Hijaluronskim filerima za usne postiže se potpuna prirodnost, pa se, u zavisnosti od stepena korekcije, možete odmah – ili za nekoliko sati – pojaviti na bilo kakvom skupu. Promenu će primetiti, tog i narednog dana, samo oni koji vas odlično poznaju ili vas svakodnevno viđaju. Čak i povećanja većeg stepena, urađena hijaluronom, deluju prirodno, naravno, ako je ispoštovan najvažniji princip – mera.

KONTAKT
Stomatološka ordinacija 
"Dr Jovan "Cabunac", Beograd
Nušićeva 5 (ulaz iz Čumićeve 1)
011/334 88 18, 011/322 77 06 
www.cabunac.com

 
Autor Dr Željka Cabunac   Štampa
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne