2. Zahtevajte da Vam lekar ukaže na sve moguće probleme tokom tretmana i posle njega. Ako na taj zahtev dobijete odgovor da ne postoji mogućnost bilo kakvih komplikacija i da je metoda apsolutno bezbolna i garantovano uspešna, potražite mišljenje i drugog lekara.
3. Proverite pre tretmana kojim tipom lasera će vam raditi epilaciju. Zapišite ime i tip aparata, pa na Internetu proverite firmu koja ga je proizvela, godinu kada je proizveden, karakteristike... Za novac koji ste namenili za epilaciju birajte i izaberite najmoderniji aparat, sa najboljim karakteristikama.
4Pokušajte da stupite u kontakt sa osobom koja je već radila epilaciju i pitajte je sve što Vas interesuje. Ne uzdajte se mnogo u raznorazne forume na Internetu na temu epilacije, mnoga mišljenja su direktno u funkciji promocije određenog lekara ili ordinacije. I suprotno, prilika da se nanese šteta konkurenciji pisanjem loših iskustava sa epilacijom o dotičnoj ordinaciji.
5. Ako imate svetlu dlaku i ten rezultati epilacije će možda biti lošiji nego što ste očekivali. Najbolji efekti se postižu kod osoba koje imaju tamnu dlaku i svetlu kožu. Lekar je dužan da Vam posle pregleda ukaže na te mogućnosti.
6. Epilirajte „za probu“ predeo prepona, potkolenice ili pazuha jer tu su dlake najjače. Epilirati se inače mogu svi delovi tela osim predela oko očiju.
7. Već posle jednog ili dva laserska tretmana trajno će biti rešen problem urastanja dlaka i propratnog folikulitisa.
8. Četiri do šest nedelja pre epilacije dlake se ne smeju izbeljivati, čupati pincetom ili depilirati voskom, što je za vaše dobro, jer time smanjujete broj laserskih tretmana i štedite novac.
9. Period jesen-zima je idealan za početak epilacije, iako se tretmani mogu raditi tokom cele godine.
10. Mesec dana pre tremana izbegavajte odlazak u solarijum ili izlaganje kože suncu, kao i tretmane laserom tokom nekih drugih terapija (obavezno kažite lekaru).
Specijalno za čitaoce Estetike savete su pisali lekari dematološkog laserskog tima Epiliona. 

Autor Epilion   Štampa
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne