Važno je napomenuti da se dlake ne smeju depilirati (uklanjati sa korenom) 4-6 nedelja pre laserske epilacije. Idealna za tretman je svetla koža s tamnim dlačicama, dok sede i svetle dlake ne reaguju na laserski zrak jer ne sadrže dovoljno pigmenta. Najčešce je potrebno tri do pet tretmana, u odredenim vremenskim razmacima, da bi se trajno uništile sve dlake s tretiranog područja. Mogu se tretirati svi delovi lica i tela,osim regije oko ociju.

Osetljive zone: prepone i potpazušje

Laserska epilacija u predelu prepona i pazuha nije opasna, jer laserski snop prodire samo par milimetara ispod površine kože, a žlezdane strukture se nalaze dublje. Tretmani u ovim regijama preporučuju se i kao terapija u slučaju upale folikula dlake (folikulitis), uz stvaranje bubuljica, pa i čireva na koži, zatim kod upala apokrinih znojnih žlezda (hidradenitis) što može biti posledica infekcije pri depilaciji voskom, pa su hiruške intervencije gotovo neizbežne.

Muške muke s uraslim dlačicama

Sinus pilonidalis je bolest koja počinje bezazleno, urastanjem dlake pod kožu, veoma često se nastavlja komplikacijama -  stvaranjem gnojne kese pod kožom, a okončava hirurškom intervencijom. Trajnom epilacijom muškarci se rešavaju uzroka ovih tegoba.

5 važnih činjenica o epilaciji laserom

1. Tretiraju se svi delovi lica i tela osim regije oko očiju

2. Donja starosna granica za lasersku epilaciju je 12 godina

3. Tretmani su bezbedni i bez neželjenih posledica

4. Epilacija se ne radi u slučaju epilepsije, trudnoće, multiple skleroze i upotrebe fotosenzibilizirajucih lekova.

5.Priprema za lasersku epilaciju podrazumeva da se koža ne sunča barem dve nedelje i da se dlačice ne čupaju iz korena četiri nedelje pre epilacije.

Autor Pliklinika Pekić   Štampa
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne