Isušena koža tela čest je zimski problem, čak i ako inače nemate suvu kožu. Najugroženije su zone ruku, donjeg dela nogu, i na bokovima. Zimska nega kože mora biti dosledna i svakodnevna.

Osećaj zatezanja, kao da vam je koža suviše tesna, najizraženiji nakon tuširanja ili kupanja, govori o tome da vam je koža suva.  Osećaj grubosti pod rukom, peckanje i blago perutanje mogu biti dodatni neprijatni pratioci, baš kao i crvenilo, bore pa čak i duboke pukotine koje krvare.

Zašto se zimi koža suši?

Uzročnici suve kože zimi su, pre svega vreme kada s temperaturom pada i nivo vlage. Centralno grejanje takože isušuje vazduh i kožu, baš kao i preterano često tuširanje, naročito ako volite veoma toplu vodu koja narušava lipidnu barijeru kože. Mnoge kupke će, takođe, skinuti ovaj fini sloj prirodne masnoće s kože, baš kao što će mnogi šamponi isušiti kožu glave. Predlažemo Linola Šampon i Tuš gel, ili Linola Uljnu kupku sa linolnom kiselinom, koja je neophodan sastojak ove prirodne zaštitne barijere kože.

Izaberite ulje za negu

Kada jednom pronađete svoje ulje za negu, više vam nijedan drugi preparat neće biti dovoljno dobar: zaboravićete losione i kreme za telo. Ako o ulju mislite kao o nečem lepljivom i masnom, varate se – dobra ulja za masažu i negu tela koža brzo upije, naročito ako ih nanesete nakon tuširanja na još vlažnu kožu sa koje ste samo peškirom utapkali višak vode. Probajte, rezultat je očigledan.

Predlažemo jedno od Dr.Hauschka ili Weleda ulja, jer su organskog porekla, na bazi kvalitetnih biljnih hladno ceđenih ulja i esencija koje daju prekrasan, izvorno prirodni miris.

Šta treba da preduzmete?

Pre svega nanosite redovno preparate koji vašoj koži vraćaju vlagu i zaštitu. U apoteci ćete naći različite preparate koji su namenjeni suvoj koži tela, a ulja su odličan izbor tokom zime: nanesite ih na još vlažnu kožu i tako ćete stvoriti "hidrolipidni" film za zaštitu.

Ograničite vreme kupanja i tuširanja na maksimalno 15 minuta, i umesto vruće upotrebite mlaku, toplu vodu.

Izbegnite sapune koji isušuju, posegnite za uljnim kupkama ili hidrirajućim kupkama. Iprobajte razne brendove dok ne utvrdite koji vam ne isušuje kožu.

Nakon kupanja utapkajte vodu, umesto da kožu trljate peškirom.

Upotrebljavajte ovlaživače vazduha, kako biste sprečili suv vazduh da isuši kožu, ali i sluzokožu grla i nosa.

Nosite pamuk, ili svilu, izbegavajte sintetičko rublje.

I naravno, potražite u apoteci svoj omijeni preparat za baršunastu i meku kožu tela.

Mi vam predlažemo:


Tuširanje

Linola Dush & Wash za tuširanje veoma suve kože, s linolnom kiselinom, sadrži blage supstance koje ne iritiraju i ne isušuju kožu, i pH vrednost 5,5, što je najbliže prirodnoj vrednosti kože. Ima antibakterijsko dejstvo i održava balans kožne flore koja je neophodna za zdravu kožu.

 


Za svakodnevnu negu veoma suve kože


Bioderma Atoderm Creme stimuliše obnavljanje strukture kožne barijere, sprečava da u nju prodru supstance koje izazivaju upale, održava vlažnost kože. Prirodni D.A.F kompleks povećava imunitet kože, a ona postaje hidrirana i glatka.


Organska nega uljima


Weleda ulje nevena sa uljem suncokreta, nevenom i kamilicom, za osetljivu kožu, podstiče obnovu prirodne barijere i čini kožu mekom i gipkom. Dr.Hauschka Ulje od ruže obnavlja kožu i dovodi je u stanje ravnoteže, uz prelep miris esencijalnog ulja divlje ruže. 

Autor Ljiljana Maričić Grujić   Štampa

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne