Niko ne želi da se bori sa aknama po telu, a posebno leti kada su visoke temperature, i kada želite da pokažete telo u najboljem izdanju. Na sreću, postoje načini da se akne spreče ili brzo zaleče. Krivci za pojavu bubuljica na telu mogu biti različiti, znojenje, trenje, ili brojna kozmetička sredstva.  Znojenje može prouzrokovati zadržavanje masnoće i nečistoce u porama pa ako ste skloni preteranom znojenju ili nosite odeću koja ne propušta vazduh, to može uzrokovati iritaciji kože. Zato tokom leta nosite odeću od udobnog mekog pamuka, lana ili nekog vazdušastog materijala. Izbegavajte proizvode za negu kože, pa i za sunčanje, na bazi ulja. Izbacite omekšivač nakon pranja veša, ako ste skloni alergijskim reakcijama.
Vodite računa da vam koža uvek bude dobro hidrirana jer će se postati manje masna i otpornija.

U ishrani, izbegavajte slatkiše i mnogo mlečnih proizvoda, jer akne mogu biti uzrkovane i nekim unutrašnjim faktorima. Koristite redovno sredstva za čišćenje kože koja će ukloniti višak masnoće.

 Ponekad je neophodno uraditi pling kože i detoksikaciju koja će uz primenu antibakterijske maske dati povoljne rezultate. Evo nekoliko proizvoda koja mogu da pomognu povlačenju akni sa leđa ili dekoltea, gde se najčešće pojavljuju.

Ove tretmane koristite pre odlaska na letovanje, a tokom letovanje, kremu za sunčanje za masnu kožu u vidu fluida.


Nega

 Exfoliac Lotion Face, Neck and Chest - losion sa AHA kiselinama namenjen masnoj i problematičnoj koži lica, grudi i leđa pomaže uklanjanju bubuljica i mitisera, balansira i čisti kožu. Rešava i problme uraslih dlaka.Maska

Guam Sumporna maska sa višestrukim dejstvom: čisti i sužava pore uz blagi piling, uz pomoć bele gline, sumpora i azeleične kiseline, alge vraćaju minerale i jačaju kožu, a slez umiruje.Čišćenje

Neostrata Foaming Glicolic Wash sa glikolnom kiselinom namenjena je čišćenju problematične kože.Sunčanje

Heliocare gel za sunčanje, SPF 50, sadrži antioksidante i aktivatore za obnavljanje i zaštitu masne i aknama sklone kože, uz visoku fotoimunoprotekciju.
Autor Ljiljana Maričić Grujić   Štampa

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne