Verovatno ste idealni kandidat za abdominoplastiku, operaciju kojom se rezom ispod bikini linije odstranjuje višak kože i pripadajuće masno tkivo i strije (ura!). Ova opsežna operacija mora se isplanirati unapred, kako biste imali puno vreme za pripreme i opravka do leta, kada ćete sa zadovoljstvom moći da na plaži posmatrate svoj novi stomak, ali i da ga pokažete drugima.

Faktori koji utiču na gubitak perfektnog stomaka

1. Skupljanje kože

Tekstura i kvalitet kože menja se zbog trudnoće, dobitka ili gubitka većeg broja kilograma i, naravno, godina. Strije su uobičajeni pratilac i one su znak da je koža oštećena do izvesnog stepena.

2 . Promena težine

U zavisnosti od toga da li ste dobili veći broj kilograma ili ih naglo izgubili, vaš stomak će se naduti ili izduvati poput balona.

3.  Razdvajanje mišića

Tokom trudnoće mišići stomaka se rastežu i odvajaju. Kod žena kod kojih se mišići ne vrate u prvobitno stanje posle trudnoće, pojaviće se izbočine u donjem delu stomaka. Trudnoća je najčešći razlog za razdvajanje mišića stomaka.

Pet načina da vaš stomak postane čvrst + ravan

I. Ako ste imali više trudnoća ili ste smršali,
ali je sačuvana elastičnost kože

Mini abdominoplastika

Mini abdominoplastika podrazumeva zatezanje stomaka otklanjanjem viška kože i masnog tkiva na donjem delu stomaka, između pupka i stidne zone, i učvršćivanjem mišića prednjeg trbušnog zida. Radi se u slučajevima kada ne postoji veliki višak kože na celom stomaku. Rez za skidanje viška kože radi se po bikini liniji i mnogo je manji nego kod klasične abdominoplastike, zahvata samo vrh pubične zone. Mišići se repozicioniraju i približavaju čime se dobija vitkiji izgled.

PREDNOST - Ožiljak je znatno manji nego kod pune abdominoplastike.
NEDOSTACI - Mini varijanta ne odstranjuje sve strije
ako ih imate na donjem delu stomaka.

Trik: Ako niste sigurni da li su vam se mišići stomaka razdvojili nakon trudnoće, probajte ovu vežbu. Lezite na leđa, podignite kolena do grudi, relaksirajte se i dišite duboko na usta. Zatim pokušajte da iz tog položaja podignete glavu prema stomaku. Ako su se mišići razdvojili, nedvosmisleno ćete imati osećaj koji će na to ukazati, oko pupka ili ispod njega.
Fotografije pre i posle abdominoplastike - bolnica Diona
 

II. Ako imate višak kože na stomaku i bokovima

Tradicionalna abdominoplastika

Kod pune abdinomplastike radi se opsežnija intervencija, a i ožiljak je veći. Uz zatezanje mišića stomaka potrebno je repozicionirati i pupak. Rez se pravi od kuka do kuka po bikini liniji. Operacija traje oko 3 sata u punoj anesteziji, a postoperativni tok traje par dana. U bolnici se ostaje 24 sata, ili duže, po potrebi. Nakon operacije nosi se specijalni
steznik tri nedelje.

PREDNOST - Dobija se ravan i čvrst stomak, rezultati su trajni, ukoliko se ne ugojite previše.
NEDOSTATAK - Ožiljak je veliki, a pupak mora da se repozicionira.

III.Ako uz višak kože imate „kifle“ sala svuda oko stomaka i na leđima

Liposukcija + abdominoplastika

Kada je tvrdokorna masnoća raspoređena i oko struka i na bokovima, lekar će predložiti da, za adekvatan rezultat, uradi
i liposukciju tih zona. U ovim slučajevima se može raditi i operacija zvana belt lipectomy kojom se odstranjuje višak masti
sa celog struka.

PREDNOST - Bolje definisana figura.
NEDOSTATAK - Ožiljak oko celog struka.


 


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne