Pre desetak godina prilikom kratke posete Brazilu, bila sam šokirana kakvom „remontu” se pred leto te žene podvrgavaju! Grudi, zadnjica, preoblikovanje kompletnog tela u jednom danu za mene je bila naučna fantastika. Šta „goni” te žene da se podvrgnu tako velikoj operaciji u jednom danu? Kada  sam se vratila u Beograd pomislila sam da bi mi  bilo žao da  pacijenta izložim tako velikoj operaciji i da neću raditi kombinovane operacije. Naravno „nikada ne reci  nikad"!

Odlučna pacijentkinja traži višestruku operaciju

Užurbanim korakom ulazi žena sa aktntašnom, energično se sa mnom pozdravlja, jasno i decidirano saopšava svoje probleme. Želi da ukloni višak kilograma jer je zdravstveno opterećuju, tu mast bi iskoristila za podizanje zadnjice i uradila bi korekciju grudi. Za sve to nema puno vremena, niti bi se u nekoliko puta podvrgavala operaciji i eventualnom bolu. Ukoliko je to moguće, ona bi to uradila odjednom!

Šta  reći!?  „Znate  kada  uradimo  odgovarajuće  testove za kontrolu vašeg zdravstvenog stanja, mogu vam dati odgovor na vaše pitanje.” Zdrava kao dren! „Da li ste sigurni u vašu odluku?” „Da, u potpunosti, samo tako i nikako drugačije”, odlučno je odgovorila.  Prekršila sam svoj zavet i nisam pogrešila. Postoperativni period nije bio ništa drugačiji nego da sam samo jednu  operaciju  uradila, a efekat mnogostruko veći. Divila se svome novom izgledu, a ja sam čvrsto odlučila da kombinovane operacije budu neraskidivi deo moga operativnog repertoara.

Najčešće kombinovane operacije

 Najčešće  kombinovane  tehnike su liposukcije sa uvećanjem ili podizanjem zadnjice  sopstvenom mašću, zatezanjem kože stomaka, sa uvećanjem ili podizanjem grudi. Na drugom  mestu je lifting lica sa operacijom nosa. A, zatim lifting lica sa uvećanjem ili podizanjem grudi.

Na fotografiji kombinacija operacije grud i zatezanja stomaka, uz podizanje zadnjice, iz prakse dr Skorobač. Bolnica DIONA
Sazonova 29
11000 Beograd, Srbija
+381 11 244 3002
+381 11 244 3152
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 


ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne